Σίγουρο channelling...
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Σίγουρο channelling...
Οι light καφέδες έχουν τρελάνει πολύ κόσμο και το Taf φημίζεται για τα light ψησιματά του.
Με καλό εξοπλισμό και εμπειρία μπορεί και να μην πιείς αυτό που πρέπει απο τον καφέ του Taf, δεν ειναι εύκολοι καφέδες.Δεν ξεκινάς όπως είπαν και άλλοι απο κατι πιο εύκολο? Τα κύρια blends των roasters συνήθως ειναι τα πιο εύκολα για να βγούν σωστά στο φλυτζάνι.Πάρε κατι τέτοιο για αρχή.
Με καλό εξοπλισμό και εμπειρία μπορεί και να μην πιείς αυτό που πρέπει απο τον καφέ του Taf, δεν ειναι εύκολοι καφέδες.Δεν ξεκινάς όπως είπαν και άλλοι απο κατι πιο εύκολο? Τα κύρια blends των roasters συνήθως ειναι τα πιο εύκολα για να βγούν σωστά στο φλυτζάνι.Πάρε κατι τέτοιο για αρχή.
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Σίγουρο channelling...
Αυτό θα κάνω. Όπως είπα περιμένω το anastazio blend από valcafe, στη συνέχεια το blend από barista Shop και μετά το daily round blend από round cup. Ότι άλλο έχετε να προτείνετε καλοδεχουμενο.
Βέβαια μου προκύπτει μια απορία... Στην Ελλάδα η αγορά είναι περιορισμένη... ΟΚ? Εδώ στο forum που διαβάζω τον τελευταίο καιρό, οι έμπειροι και με καλό εξοπλισμό είναι 20 το πολύ άτομα... Ίσως κάνω και λάθος... Η απορία που μου γεννάται είναι... Για ποιούς απευθύνονται όλοι αυτοί οι δύσκολοι μονοποικιλιακοί που ψήνουν οι roasters συνέχεια? Σίγουρα θα υπάρχουν και έμπειροι που δεν ασχολούνται με το forum, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα γεμάτα ράφια που είδα στο taf όλοι οι καφέδες με πολύ κοντινή ημερομηνία θα πουληθούν σε έμπειρους... Και εγώ είδα μόνο το taf...
Βέβαια μου προκύπτει μια απορία... Στην Ελλάδα η αγορά είναι περιορισμένη... ΟΚ? Εδώ στο forum που διαβάζω τον τελευταίο καιρό, οι έμπειροι και με καλό εξοπλισμό είναι 20 το πολύ άτομα... Ίσως κάνω και λάθος... Η απορία που μου γεννάται είναι... Για ποιούς απευθύνονται όλοι αυτοί οι δύσκολοι μονοποικιλιακοί που ψήνουν οι roasters συνέχεια? Σίγουρα θα υπάρχουν και έμπειροι που δεν ασχολούνται με το forum, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα γεμάτα ράφια που είδα στο taf όλοι οι καφέδες με πολύ κοντινή ημερομηνία θα πουληθούν σε έμπειρους... Και εγώ είδα μόνο το taf...
-
- Δημοσιεύσεις: 467
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Σίγουρο channelling...
https://mokka.coffee/brazilia-brazil-fa ... legre.html
Μακραν οτι πιο ευκολο εχω φτιαξει.
Ισως κ taresso tigrato αλλα εχω πολυ καιρο να παρω
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Σίγουρο channelling...
Ευχαριστώ πολύ. Ο Mokka αν kai single origin είναι εύκολος? Ή γενικά μπορούμε να πούμε οτι από single origin όλες οι Βραζιλίες είναι πιο εύκολες?
Τον έχεις δοκιμάσει σε freddo?
Τον έχεις δοκιμάσει σε freddo?
-
- Δημοσιεύσεις: 467
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Σίγουρο channelling...
Οι βραζιλιες ειναι πιο ευκολες γενικα γιατι εχουν λιγοτερη οξυτητα. Η συγκεκριμενη για καποιο λογο που δεν ξερω, ειναι ακομη πιο ευκολη. Ισως κ να ταιραζει στον εξοπλισμο μου, παντως εμενα μου συγχωρει πολλα λαθη. Σχεδον αποκλειστικα freddo την κανω τους τελευταιους μηνες κ μου βγαινει μια χαρα.
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Σίγουρο channelling...
Τότε θα δοκιμαστεί σίγουρα στο άμεσο μέλλον...nkout έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2020 12:21 pmΟι βραζιλιες ειναι πιο ευκολες γενικα γιατι εχουν λιγοτερη οξυτητα. Η συγκεκριμενη για καποιο λογο που δεν ξερω, ειναι ακομη πιο ευκολη. Ισως κ να ταιραζει στον εξοπλισμο μου, παντως εμενα μου συγχωρει πολλα λαθη. Σχεδον αποκλειστικα freddo την κανω τους τελευταιους μηνες κ μου βγαινει μια χαρα.
Re: Σίγουρο channelling...
Πάνω στον ενθουσιασμό σου συνεχίζεις να μη σκέφτεσαι σωστά.Πάρε ένα blend στο οποίο θα έχεις εύκολη πρόσβαση το επόμενο 6μηνο-έτος και μείνε σε αυτό,μάθε το καλά,κέρνα καφεδάκια όποιους από την παρέα σου πίνουν τον καφέ σκέτο και ρώτα τους αν τον βρίσκουν πικρό ή ξινό.
Μάθε καλά τον εξοπλισμό σου πάνω σε ένα καφέ και αργότερα βλέπεις αν θα θέλεις να το αλλάξεις.
Σχετικά με το άλλο ερώτημα σου,οι περισσότεροι αγοράζουν μονοποιλιακούς από ματαιοδοξία ότι θα πιούν καφεδάρες και καταλήγουν να κάνουν τον νεροχύτη τον καλύτερο τους φίλο ή να πίνουν ξινίλες και πικρίλες
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Σίγουρο channelling...
Έχεις κι εσύ το δίκιο σου αλλά ξέρεις πως είναι αυτά... Ενθουσιασμός όπως είπες
Βέβαια αυτό έχω σκοπό να κάνω όπως μου λες... Να βρω ένα εύκολο blend, να αρχίσω να πειραματίζομαι ώστε να βελτιωθώ και να κολλήσω σε αυτό για καιρό ώστε να ανέβω σε εμπειρία... Αλλά θέλω να δοκιμάσω 3-4 πρώτα... Είναι σα να έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη, και θέλω να δοκιμάσω το καφεδάκι από τα 4-5 καφέ της περιοχής, ωστέ να γίνω θαμώνας σε ένα
Βέβαια αυτό έχω σκοπό να κάνω όπως μου λες... Να βρω ένα εύκολο blend, να αρχίσω να πειραματίζομαι ώστε να βελτιωθώ και να κολλήσω σε αυτό για καιρό ώστε να ανέβω σε εμπειρία... Αλλά θέλω να δοκιμάσω 3-4 πρώτα... Είναι σα να έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη, και θέλω να δοκιμάσω το καφεδάκι από τα 4-5 καφέ της περιοχής, ωστέ να γίνω θαμώνας σε ένα
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Re: Σίγουρο channelling...
Δοκίμασε απο coffee island τον blended volcano. Ειναι πολυ εύκολος, χωρις ξυνιλες,
-
- Δημοσιεύσεις: 174
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 26, 2019 9:35 am
- Όνομα: Xenophon
- Μηχανή:: Lelit Plust
- Μύλος:: Eureka Mignon Sp.
- 2ος Μύλος:: Graef cm702
Re: Σίγουρο channelling...
+1
Μα αν δεν τα φτιάχνεις όλα ολόσωστα, πως θα διαλέξεις αυτό που σου αρέσει; Καλύτερη λύση είναι να τα παίρνεις έτοιμα από τα αντίστοιχα καφέ που τα πουλάνε και μετά να διαλέξεις και να προσπαθήσεις να το αναπαράγεις.geathana έγραψε: ↑Τρί Σεπ 08, 2020 5:47 pmΒέβαια αυτό έχω σκοπό να κάνω όπως μου λες... Να βρω ένα εύκολο blend, να αρχίσω να πειραματίζομαι ώστε να βελτιωθώ και να κολλήσω σε αυτό για καιρό ώστε να ανέβω σε εμπειρία... Αλλά θέλω να δοκιμάσω 3-4 πρώτα... Είναι σα να έχω μετακομίσει σε άλλη πόλη, και θέλω να δοκιμάσω το καφεδάκι από τα 4-5 καφέ της περιοχής, ωστέ να γίνω θαμώνας σε ένα