Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Δεν αλλάζεις καφέ καλύτερα?
- petros182
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 26, 2015 12:41 am
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: ECM Classika Pid
- 2η Μηχανή:: DIY Roaster 250g
- Μύλος:: Compak K5 Platinum
- 2ος Μύλος:: Delonghi KG79 mod
- Οι καφέδες μου:: Specialty ή Home Roast!
- Τοποθεσία: Φλώρινα
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Μάνο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στον καφέ η πίκρα και όχι στις αναλογίες σου, δοκίμασε πιο light ψημένα καφεδάκια!
Όσο για το φρέντο, προτείνω να βγάζεις max 45g ρόφημα και να προσθέτεις 10-15 νεράκι (αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα).
Όσο για το φρέντο, προτείνω να βγάζεις max 45g ρόφημα και να προσθέτεις 10-15 νεράκι (αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα).
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ναι ρε συ, τι Jacobs;;
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ξεκινησα με αυτον μιας και τον επινα στην καφετερια και ξερω το γευστικο προφιλ του.
Οποτε ηθελα να δω ποσο κοντα μπορω να πεσω στο αποτελεσμα της επαγγελματικης μηχανης.
Τωρα σκεφτομαι να παρω απ το mokka που ολοι διαφημιζουν, μισο κιλο Costa rika perla negra
και μισο κιλο Guatemala santa felisa red typica double soak να δοκιμασω.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας !
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ναι αυτό εννοώ.
Μπες στα threads με τους καφέδες, είτε στα διαφημιζομενα είτε στο γενικό, και δες.
Υπάρχουν πολλά καλά blends για όλα τα γούστα. Απλά για αρχή ξεκίνα με έναν. Μην πάρεις πολλές ποικιλίες και χάσεις τη μπάλα. Πάρε έναν, μάθε τον και μετά δοκιμάζεις και τους περίεργους..
Μπες στα threads με τους καφέδες, είτε στα διαφημιζομενα είτε στο γενικό, και δες.
Υπάρχουν πολλά καλά blends για όλα τα γούστα. Απλά για αρχή ξεκίνα με έναν. Μην πάρεις πολλές ποικιλίες και χάσεις τη μπάλα. Πάρε έναν, μάθε τον και μετά δοκιμάζεις και τους περίεργους..
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Αν ψάχνεις κάτι να σου βγαίνει καλό και σε espresso και σε freddo δοκίμασε blend. Απο mokka μόνο το brazil. Δεν πάει να πει ότι επειδή γράφουμε ότι είναι καλός ο perla negra, είναι καλός και σε freddo... Τον έχω δοκιμάσει σε espresso και μάλλον σε freddo, δε θα τον έπινα...
Κο εγώ πινω freddo, αλλά ουσιαστικά αυτό είναι ένα ρόφημα ελληνική πατέντα που ουσιαστικά δεν υφίσταται...
Κο εγώ πινω freddo, αλλά ουσιαστικά αυτό είναι ένα ρόφημα ελληνική πατέντα που ουσιαστικά δεν υφίσταται...