Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2018 12:35 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit pl 41 em
- Μύλος:: Graef cm 802
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt blend 65 lavazza
- Τοποθεσία: Ηλιουπολη
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Καλησπέρα θέλω την άποψη σας κυκλοφορεί από belogia και όχι μόνο ακόμα και σε κινέζικα site διπλό πατητήρι δλδ επιφάνεια ισιωματος και από την άλλη πλευρά πάτημα αλλά πέρα από belogia στα 60€ για 57mm (έχω lelit 41pm) από Ελλάδα όσο και να έψαξα υπάρχουν Amazon κλπ μόνο 51 , 53, 58, 58.5 τι γίνεται τόσο δύσκολη διάσταση είναι τα 57mm??
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2018 12:35 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit pl 41 em
- Μύλος:: Graef cm 802
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt blend 65 lavazza
- Τοποθεσία: Ηλιουπολη
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εγώ λέω για αυτο
https://hotelexequip.gr/product/%CE%B4% ... a-tbt-270/
https://hotelexequip.gr/product/%CE%B4% ... a-tbt-270/
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 29, 2020 1:11 am
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lelit pl042 temd pid
- Μύλος:: Eureka mignon specia
- 2ος Μύλος:: Lelit pl043 mmi
- Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato, taf (hacienda blend)
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Και εγω αυτο εχω το 57,4mm belogia. είναι καλύτερο σε διασταση απο το 57mm. Και αυτο της lelit 57,35mm νομίζω είναι. Γενικά και εγω δυσκολεύτηκα για την διασταση αυτη, ειναι λιγο παραξενη... Μιλαμε παντα για τα εργοστασιακα καλαθακια της lelit γιατι νομιζω ειχα διαβασει καπου στο forum οτι τα ascaso θελουν 57mm οχι μεγαλυτερο
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ναι δεν έχεις άδικο τα ασκασο 57 τα δίνει εγώ είχα πάρει ένα ασκασο από τον barista.gr είχε καλύτερες τρύπες λίγο ποιο κοντό στο ύψος, άλλα η διάμετρος ήταν η ίδια με τις λελιτ . Η διαφορές στην εκχύλιση τεράστια αν έχεις κομμένο pf θα καταλάβεις.
https://www.barista.gr/el/kalathaki-57mm-14gr-17gr
https://www.barista.gr/el/kalathaki-57mm-14gr-17gr
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2018 12:35 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit pl 41 em
- Μύλος:: Graef cm 802
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt blend 65 lavazza
- Τοποθεσία: Ηλιουπολη
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Πάντως θεωρώ ότι αυτό το διπλό της belogia στα 60 € είναι λίγο υπερβολή βέβαια είναι και το μόνο που βρήκα στα 57mm από εκεί και πέρα υπάρχουν άπειρα στα κινεζομαγαζα τα οποία δεν ξέρω τι ποιότητα προσφέρουν σε διαφορετική περίπτωση αγορά ενός belogia ced και tamper ένα 57.4 που έχω της motta
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 29, 2020 1:11 am
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lelit pl042 temd pid
- Μύλος:: Eureka mignon specia
- 2ος Μύλος:: Lelit pl043 mmi
- Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato, taf (hacienda blend)
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Δηλαδη μου προτείνεις καλύτερα τα ascaso? Οντως μονο με 57mm tamper το δουλεύεις? Ισυει και οτι ειναι λιγο μικροτερο σε χωρητικότητα? Εχουν διαφορες αυτα τα 2?johnsin έγραψε: ↑Πέμ Οκτ 08, 2020 5:26 pmΝαι δεν έχεις άδικο τα ασκασο 57 τα δίνει εγώ είχα πάρει ένα ασκασο από τον barista.gr είχε καλύτερες τρύπες λίγο ποιο κοντό στο ύψος, άλλα η διάμετρος ήταν η ίδια με τις λελιτ . Η διαφορές στην εκχύλιση τεράστια αν έχεις κομμένο pf θα καταλάβεις.
https://www.barista.gr/el/kalathaki-57mm-14gr-17gr
1)https://www.barista.gr/el/kalathaki-57mm-14gr-17gr
2)https://www.bluestarcoffee.eu/ascaso-57 ... -579-p.asp
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ναι βγαίνει καλύτερη και σωστότερη η εκχύλιση.Το ταμπερ είναι 57,4 και είναι ακριβώς στην διάμετρο του καλαθάκι.
πήρα και το κομμένο της λελιτ και είχε το ίδιο καλαθάκι για 20 γρ. και έτσι είμαι καλυμμένος.
πήρα και το κομμένο της λελιτ και είχε το ίδιο καλαθάκι για 20 γρ. και έτσι είμαι καλυμμένος.
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Μπορουμε με 16 γρ να βγάλουμε 60 γρ? Εννοώ σίγουρα αν παίξεις με την αλεση θα καταφέρεις να το βγάλεις μεταξύ 25-30 δευτερολέπτων,το θέμα όμως είναι να πίνεται !johnsin έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 04, 2020 5:29 pmΜη μπερδεύεσαι αν χρησιμοποιήσεις καφέ της σειράς βάζε 16 γραμμάρια και βγάλε την εκχύλιση 25-27 δεύτερα τα 60 γραμμάρια. αυτό σαν μπούσουλας δεν είναι κανόνας. αν με το κόψιμο σου βγει λιγότερα γραμμάρια και σου αρέσει το αφήνεις κει.
Στον specialty καφέ συνήθως βάζουμε περισσότερα γραμμάρια πάνω από 18.5 και οι ποιο πολλοί θέλουν και παραπάνω χρόνο ,συνήθως γράφουν μια μέση τιμή σαν μπούσουλας για να πας στο περίπου γευστικά αμέσως.
Σημαντικό μια παράμετρο να αλλάζεις την φορά γιατί θα μπερδευτείς.
2 βδομάδες έχω ξεκινήσει και ασχολούμαι με τον εσπρέσο,το καλύτερο αποτελεσμα το έιχα με 17.5 γρ καφέ όπου πήρα 43 γρ ρόφημα σε 28 -29 δευτερόλεπτα. Το θέμα που έχω και γω είναι ότι μου φαίνεται πολύ λίγος για φρεντο. Προσπάθησα να πάρω και παραπάνω.. ρόφημα (50-60 γρ) με 18 -18.5 γρ καφέ αντίστοιχα,αλλά δεν τα κατάφερα .Πολύ πικριλα . Όσο και αν έριξα θερμοκρασία ή χοντρυνα και τον καφέ προκειμένου να έχω πιο γρήγορη εκχυλιση...δεν μπόρεσα να τον γλυκανω.
Έχετε κάτι να προτείνετε?
Ευχαριστώ!