[/quote]
Φώτη καλησπέρα, στα λεγόμενά σου διαπιστώνω κάτι που ίσως στη ροή των γραφομένων να διέφυγε και ίσως γι' αυτό δεν πετυχαίνεις τους χρόνους.
Αυτό το ειδικό εργαλειάκι που λες λέγεται κατανεμητής ή distributor αγγλιστί. Μετά από αυτό κάνεις πάτημα στον καφέ με tamper;
Επειδή δεν είναι απαραίτητο να τα κάνεις και τα 2, απλά βεβαιώσου ότι έχεις βάλει τον κατανεμητή στο κατάλληλο βάθος για να πετυχαίνεις και την ισοκατανομή αλλά και την συμπίεση.
Αλλιώς το μόνο που καταφέρνεις είναι να έχεις ένα επίπεδο κέικ καφέ, το οποίο όμως δεν έχει την κατάλληλη πυκνότητα, το νερό ρέει πολύ εύκολα και έχεις έξοδο στα ίδια γραμμάρια, σε μικρότερο χρόνο και λιγότερη εκχύλιση.
[/quote]
Καλησπερα Βασιλη, τελικα καταφερα με την βοηθεια των παιδιων να βρω τα βηματα μου. Με τον distributor φερνω απλα σε σωστη κατανομη τον καφε και μετα παταω (οχι με πολυ δυναμη) με το ταμπερ.
Ειμαι πλεον αρκετα ευχαριστημενος με τους καφεδες μου