Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
geathana
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: ECM Technika V
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Woodsman TAlΩς
2ος Μύλος:: Comandante C40
Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από geathana » Κυρ Δεκ 27, 2020 8:52 pm

Δεν αλλάζεις καφέ καλύτερα? 😊

Άβαταρ μέλους
petros182
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: Δευ Ιαν 26, 2015 12:41 am
Όνομα: Πέτρος
Μηχανή:: ECM Classika Pid
2η Μηχανή:: DIY Roaster 250g
Μύλος:: Compak K5 Platinum
2ος Μύλος:: Delonghi KG79 mod
Οι καφέδες μου:: Specialty ή Home Roast!
Τοποθεσία: Φλώρινα

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από petros182 » Κυρ Δεκ 27, 2020 9:08 pm

Μάνο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στον καφέ η πίκρα και όχι στις αναλογίες σου, δοκίμασε πιο light ψημένα καφεδάκια!
Όσο για το φρέντο, προτείνω να βγάζεις max 45g ρόφημα και να προσθέτεις 10-15 νεράκι (αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα).

Άβαταρ μέλους
agpol07
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: ECM Classika PID
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
Μύλος:: Niche Zero

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από agpol07 » Κυρ Δεκ 27, 2020 9:58 pm

Ναι ρε συ, τι Jacobs;; :a042:

manos0013
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
Όνομα: Manos
Μηχανή:: Lelit Elizabeth
Μύλος:: Baratza sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από manos0013 » Κυρ Δεκ 27, 2020 10:03 pm

geathana έγραψε:
Κυρ Δεκ 27, 2020 8:52 pm
Δεν αλλάζεις καφέ καλύτερα? 😊
Ξεκινησα με αυτον μιας και τον επινα στην καφετερια και ξερω το γευστικο προφιλ του.
Οποτε ηθελα να δω ποσο κοντα μπορω να πεσω στο αποτελεσμα της επαγγελματικης μηχανης.
Τωρα σκεφτομαι να παρω απ το mokka που ολοι διαφημιζουν, μισο κιλο Costa rika perla negra
και μισο κιλο Guatemala santa felisa red typica double soak να δοκιμασω.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας !

manos0013
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
Όνομα: Manos
Μηχανή:: Lelit Elizabeth
Μύλος:: Baratza sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από manos0013 » Κυρ Δεκ 27, 2020 10:13 pm

agpol07 έγραψε:
Κυρ Δεκ 27, 2020 9:58 pm
Ναι ρε συ, τι Jacobs;; :a042:
Μαλλον εννοεις...που πας με τον Jacobs ? :a016:
Προτεινετε καφεδες παιδια ! Ειτε specialty ,ειτε εμπορικους.
Ηρακλειο Κρητης βρισκομαι !

Άβαταρ μέλους
petros182
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: Δευ Ιαν 26, 2015 12:41 am
Όνομα: Πέτρος
Μηχανή:: ECM Classika Pid
2η Μηχανή:: DIY Roaster 250g
Μύλος:: Compak K5 Platinum
2ος Μύλος:: Delonghi KG79 mod
Οι καφέδες μου:: Specialty ή Home Roast!
Τοποθεσία: Φλώρινα

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από petros182 » Κυρ Δεκ 27, 2020 10:28 pm

viewforum.php?f=7 εδώ είσαι!
Αν συνεχίσουμε περί καφέ, βγαίνουμε off.
Καλά καφεδάκια! :coffee:

Άβαταρ μέλους
agpol07
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: ECM Classika PID
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
Μύλος:: Niche Zero

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από agpol07 » Κυρ Δεκ 27, 2020 10:32 pm

Ναι αυτό εννοώ.
Μπες στα threads με τους καφέδες, είτε στα διαφημιζομενα είτε στο γενικό, και δες.
Υπάρχουν πολλά καλά blends για όλα τα γούστα. Απλά για αρχή ξεκίνα με έναν. Μην πάρεις πολλές ποικιλίες και χάσεις τη μπάλα. Πάρε έναν, μάθε τον και μετά δοκιμάζεις και τους περίεργους..

Άβαταρ μέλους
geathana
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: ECM Technika V
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Woodsman TAlΩς
2ος Μύλος:: Comandante C40
Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη

Δημοσίευση από geathana » Κυρ Δεκ 27, 2020 10:40 pm

Αν ψάχνεις κάτι να σου βγαίνει καλό και σε espresso και σε freddo δοκίμασε blend. Απο mokka μόνο το brazil. Δεν πάει να πει ότι επειδή γράφουμε ότι είναι καλός ο perla negra, είναι καλός και σε freddo... Τον έχω δοκιμάσει σε espresso και μάλλον σε freddo, δε θα τον έπινα...

Κο εγώ πινω freddo, αλλά ουσιαστικά αυτό είναι ένα ρόφημα ελληνική πατέντα που ουσιαστικά δεν υφίσταται...

Απάντηση