60g από 16g σε 20sec είναι πολλά. Κανονικά θέλεις πιο ψιλή άλεση, αλλά αν είσαι τόσο κοντά στο 0 δεν ξέρω αν πρέπει να πας τόσο στο όριο. Πρέπει να μιλήσεις με αυτούς που στον ρύθμισαν.
Τα μαχαίρια είναι σε καλή κατάσταση;
Σε παίρνει να αυξήσεις τη δοσολογία και να πας πχ στα 18g?
Καλημέρα
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Καλημέρα
Βλέποντας τα χαρτιά μου παρατηρώ ότι τον είχα αγοράσει πριν 3.5 χρόνια και τον είχα πάει για ρύθμιση 2 μήνες μετά την αγορά. Οπότε αφενός έχει λήξει η εγγύηση, αφ ετέρου μπορεί και να έχει ξερυθμιστεί. Έκοβε γαλλικό, αλλά όχι πολύ. 4-5 κιλά ίσως στο σύνολο...
Μπορώ να τον ρυθμίσω να ακουμπάνε τα μαχαίρια (αλλαγή στον ήχο) στο 2Q ας πούμε, όπως στο βίντεο, αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλές θα είναι να κόψω πιο ψιλά από αυτή τη ρύθμιση. Ξέρω ότι τρέχει πολύ γρήγορα ο καφές και αναρωτιέμαι αν φταίει το άλεσμα ή κανω κάτι λάθος στο tamping.
Το puck όπως το βλέπω απο πάνω στο καλαθάκι φαίνεται ομοιόμορφο με μια υποψία ότι έχει βαθούλωμα στο κέντρο εκεί που είναι η βίδα του ντουζ. Δεν κατάφερα να το χτυπήσω κάπου και να βγει ολόκληρο για να το δω απο κάτω. Αν κάνει chanelling φαίνεται με το μάτι στο puck;
Μπορώ να τον ρυθμίσω να ακουμπάνε τα μαχαίρια (αλλαγή στον ήχο) στο 2Q ας πούμε, όπως στο βίντεο, αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλές θα είναι να κόψω πιο ψιλά από αυτή τη ρύθμιση. Ξέρω ότι τρέχει πολύ γρήγορα ο καφές και αναρωτιέμαι αν φταίει το άλεσμα ή κανω κάτι λάθος στο tamping.
Το puck όπως το βλέπω απο πάνω στο καλαθάκι φαίνεται ομοιόμορφο με μια υποψία ότι έχει βαθούλωμα στο κέντρο εκεί που είναι η βίδα του ντουζ. Δεν κατάφερα να το χτυπήσω κάπου και να βγει ολόκληρο για να το δω απο κάτω. Αν κάνει chanelling φαίνεται με το μάτι στο puck;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Καλημέρα
Επειδή τον μύλο δεν τον ξέρω δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη ρύθμιση. Στον Κ3 που είχα παλιότερα βίδωνα το πάνω μαχαίρι μέχρι το σημείο 0, έβαζα σημάδι και από εκεί ξεκίναγα να απομακρύνομαι για να είμαι σίγουρος.
Τσέκαρε τα μαχαίρια σου μήπως είναι φθαρμένα (αν οι ακμές τους είναι φαγωμένες και γυαλίζουν έντονα) και δημιουργούν ανομοιόμορφη άλεση.
Το tamping πρέπει να το κάνεις πολύ χάλια για να ευθύνεται για το channeling. Πάτα, άσε το tamper μέσα στο καλάθι και δες από διάφορες γωνίες γύρω-γύρω αν το tamper πατάει κάπου στραβά.
Συνήθως το channeling φαίνεται όταν το puck έχει μικρές τρυπίτσες ή ρωγμές, η σίγουρη διάγνωση όμως γίνεται από κάτω με το γυμνό.
Τσέκαρε τα μαχαίρια σου μήπως είναι φθαρμένα (αν οι ακμές τους είναι φαγωμένες και γυαλίζουν έντονα) και δημιουργούν ανομοιόμορφη άλεση.
Το tamping πρέπει να το κάνεις πολύ χάλια για να ευθύνεται για το channeling. Πάτα, άσε το tamper μέσα στο καλάθι και δες από διάφορες γωνίες γύρω-γύρω αν το tamper πατάει κάπου στραβά.
Συνήθως το channeling φαίνεται όταν το puck έχει μικρές τρυπίτσες ή ρωγμές, η σίγουρη διάγνωση όμως γίνεται από κάτω με το γυμνό.
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Καλημέρα
Λοιπόν τον ρύθμισα στο 1Q και μετά πήγα στο 1J (μερικά κλικ πιο ψιλό) και εκοψα. Εκεί τα μαχαίρια κάνουν ήχο αν δεν έχει μέσα καφέ.
Περίπου 35γρ σε 22 sec. Καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά στην αρχή τρέχει γρήγορα μάυρο υγρό και μετά από 4-5 δευτερόλεπτα γίνεται πιο ελαιώδες (σα μέλι) και τρέχει πιο αργά... Αυτό μπορεί να ειναι channeling? Σαν να περνάει γρηγορα στην αρχή και μετά βρέχεται και στρώνει... Η γεύση παντως βελτιώνεται.
Περίπου 35γρ σε 22 sec. Καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά στην αρχή τρέχει γρήγορα μάυρο υγρό και μετά από 4-5 δευτερόλεπτα γίνεται πιο ελαιώδες (σα μέλι) και τρέχει πιο αργά... Αυτό μπορεί να ειναι channeling? Σαν να περνάει γρηγορα στην αρχή και μετά βρέχεται και στρώνει... Η γεύση παντως βελτιώνεται.