Πρόβλημα στην γεύση;
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 04, 2016 11:47 pm
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: Gaggia baby class
- Μύλος:: Graef cm702
- Οι καφέδες μου:: Espresso mokka specialty
- Τοποθεσία: Δροσιά
Πρόβλημα στην γεύση;
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες! Εχοντας διαβάσει αρκετά θέματα στο υπέροχο forum περί Espresso προσπαθώ πάντα να παρασκευαζω το εσπρεσάκι μου όσο το δυνατόν πιο γευστικό... από πέρσι προμηθεύτηκα μία gaggia baby class και ένα μύλο graef και αφού εξασκήθηκα αρκετά στο ζύγισμα το tamping την εκχύλιση και λοιπά πέτυχα σε γενικές γραμμές να κάνω ικανοποιητικό καφεδάκι. Βέβαια από το καλοκαίρι και μετά έχω μία αίσθηση πως ο καφές δεν είναι τόσο γευστικός όπως παλιά Ακολουθώντας βέβαια ακριβώς την ίδια διαδικασία τα ίδια βήματα.. και το περίεργο φαινόμενο Το έζησα σήμερα φτιάχνοντας καφέ στη δουλειά με μία ξεχασμένη καφετιερα(μοκιερα) η οποία ούτε καν εσπρέσσο δεν παρασκευάζει. Το παράδοξο είναι ότι ο καφές που έφτιαξα με ξετρέλανε παχύς παχύς και γευστικός με αρώματα που είχα καιρό να βιώσω. Πως εξηγείται αυτό? Θα ήθελα τη βοήθεια των έμπειρων γιατί δεν μπορώ να βρω κάποια αιτία .ευχαριστώ προκαταβολικά!
- loft
- Δημοσιεύσεις: 54
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 17, 2013 5:22 pm
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Πρόβλημα στην γεύση;
Η φρεσκάδα του κόκκου και το σωστό άλεσμα είναι οι βασικοί παράγοντες για ένα τουλάχιστον αποδεκτό αποτέλεσμα.
Δοκίμασε να αλλάξεις τη ρύθμιση στο μύλο.
Δοκίμασε να αλλάξεις τη ρύθμιση στο μύλο.
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: Πρόβλημα στην γεύση;
Την καθαριζεις γενικα με cafiza ή κατι αντιστοιχο? Μηπως εχει μια πιλρη/καμμένη γευση ο καφες σου?
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 04, 2016 11:47 pm
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: Gaggia baby class
- Μύλος:: Graef cm702
- Οι καφέδες μου:: Espresso mokka specialty
- Τοποθεσία: Δροσιά
Re: Πρόβλημα στην γεύση;
Την καθαριζω τακτικα ναι...οχι δεν θα την ελεγα πικρη...μαλλον υποτονικη και το σωμα καπως νερουλο...ειμαι στο οριο...αν κοψω λεπτοτερα δεν θα γινει καν εκχυλιση... παιζει να εχει πεσει η πιεση στην μηχανη..? Κι αν ναι υπαρχει τροπος να το διαπιστωσω? Ή μηπως μπουχτισαν οι γευστικοι μου καλυκες και ζητανε μια καποια αλλαγη???
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 22, 2017 2:52 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: NS Oscar 2
- Μύλος:: Fiorenzato F4E nano
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Πρόβλημα στην γεύση;
Έχεις γυμνό pf να παρακολουθείς εαν έχεις σοβαρό channeling? Τον πρώτο καιρό το άπειρο channeling ήταν το πρόβλημα που μου μου έδινε πολύ νερουλούς καφέδες.
Επίσης σε κάποιο απο τα video που έβλεπα για το dialing ing (σε αυτό νομίζω) εξηγεί ότι εάν ανέβεις πολύ λεπτά στο κόψιμο αρχίζεις να έχεις underextraction, όπως και όταν το έχεις πολύ χοντρά. Ίσως χρειάζεται να κόψεις ποιό χοντρά;
Επίσης σε κάποιο απο τα video που έβλεπα για το dialing ing (σε αυτό νομίζω) εξηγεί ότι εάν ανέβεις πολύ λεπτά στο κόψιμο αρχίζεις να έχεις underextraction, όπως και όταν το έχεις πολύ χοντρά. Ίσως χρειάζεται να κόψεις ποιό χοντρά;
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 04, 2016 11:47 pm
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: Gaggia baby class
- Μύλος:: Graef cm702
- Οι καφέδες μου:: Espresso mokka specialty
- Τοποθεσία: Δροσιά
Re: Πρόβλημα στην γεύση;
Δεν εχω γυμνο pf οχι..θα δοκιμασω με πιο χοντρο κοψιμο μηπως...δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα πτωσης της πιεσης της μηχανης? Γιατι δεν αλλαξα κατι στο τελετουργικο
του αλλεσματος ή του tamping...
του αλλεσματος ή του tamping...