Επειδή συμπλήρωσα το μήνυμα μου ίσως δεν το πρόσεξες. Δοκίμασε....
pavlosola έγραψε: Αν επιμένεις σε commercial δοκίμασε στα 23-25'' max και στα 30- 50 ml
pavlosola έγραψε: Αν επιμένεις σε commercial δοκίμασε στα 23-25'' max και στα 30- 50 ml
Ναι! Το link του youtube μπαίνει ανάμεσα στις ετικέτες [youtube][/youtube]ΓΙΩΡΓΟΣ Π έγραψε:το βιντεο παιζει η κατι εκανα λαθος?
Κώδικας: Επιλογή όλων
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Bc4HnIOwO3s[/youtube]
σε ευχαριστω πολυ.Christos έγραψε:Ναι! Το link του youtube μπαίνει ανάμεσα στις ετικέτες [youtube][/youtube]ΓΙΩΡΓΟΣ Π έγραψε:το βιντεο παιζει η κατι εκανα λαθος?
Έτσι:Στο διόρθωσα.Κώδικας: Επιλογή όλων
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Bc4HnIOwO3s[/youtube]
Το ότι είναι υγρός ο καφές δεν είναι καθόλου καλό, κανονικά ο φρέσκος καφές δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρασία.ΓΙΩΡΓΟΣ Π έγραψε:εχεις ακουσει το ανεκδοτο με τον βλαχο και το σαπουνι?ετσι κανω κι εγω.αφριζεις ξεαφριζεις εγω θα σε πιω .Προς το παρων εχω ενα κιλο ολοκληρο σακουλι και λυπαμαι να το πεταξω. σιγουρα μολις τελειωσει θα παμε στα φρεσκα. το οτι ειναι γ διαλογης ο καφες ειναι σιγουρο.το οτι ειναι υγρος ο σπορος του καφε δειχνει αν ειναι φρεσκος η δεν εχει να κανει?pavlosola έγραψε:Ο καφές είναι μπαγιάτικος. Καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν ή παρόμοιο καφέ δε νομίζω να πάρεις ότι και να αλλάξεις σε χρόνους, κόψιμο κλπ.
Δοκίμασε με φρεσκοψημένο!
viewforum.php?f=34
ακριβως αυτοUltiMo_ έγραψε:Μήπως αντι για υγρασία εννοείς λαδίλα; αν ειναι λαδερός και πολύ σκουρόχρωμος σημαίνει απλά οτι ειναι πολύ ψημένος και εχουν βγει τα λάδια του καφέ έξω.
.αυτο κανω μεχρι στιγμης διαφορα πειραματα.αλεθω 20γρ. χρησιμοποιω τα 17 τα υπολοιπα πεταμα.προσπαθω να τον πεταξω γρηγορα. η ολη φαση του καφε παντως ειναι μαγεια ρε παιδια.ανυπομονω να παει η οικογενεια για υπνο το βραδυ για να παιξω και να πειραματιστω με το ολο θεμα. μικροβιο λεμεGaggia BC έγραψε:Απο τη στιγμη που το setup σου ειναι νορμαλ(τη μηχανη σου δεν την ξερω) αρχιζει και παιζει ρολο ο καφες που βαζεις. Προσωπικα δεν εχω πετυχει ποτε λιγδωμενο καφε. Μολις σου τελειωσει(επισπευσε το ) πηγαινε σε εναν local roaster ή παρηγγειλε φρεσκο καφε. Εκει θα δεις τι παει να πει φρεσκοψημενος-φρεσκοκομμενος καφες. Τωρα φρεσκοκοβεις ενα μετριο καφε που μαλλον θα εχει και ρομπουστα. Για να σου δωσω να καταλαβεις ποσο ρολο παιζει σημερα το πρωι βρεθηκα προ της δυσαρεστης εκπληξης να ξεμεινω απο καφε της προκοπης και αναγκαστηκα να βαλω ενα commercial blend ψιλομπαγιατικο. Στην πρωτη γουλια τον εχυσα,γεμισα ενα θερμος με cold brew απο ενα γαματο κοκκο που ειχα φτιαξει και εφυγα. Κλασσεις ανωτερο... Πειραματισου αφοβα με αυτον να τελειωνει!
Y.V έγραψε:Όταν ο καφές λόγω χαμηλής ποιότητας δεν έχει καμμιά σπουδαία γεύση να δώσει, τοτε καβουρδίζεται περισσότερο ώστε να νοιώθεις τουλάχιστον την γεύση του καβουρδίσματος!
Κλασσική συνταγή κυρίως (αλλά οχι μόνο) στις φτωχές περιοχές της νοτίου Ιταλίας, όπου ο κόσμος είχε ανάγκη από φθηνή πρώτη ύλη και λιγότερα γραμμάρια για κάθε καφέ.
Έχουν όμως συνηθίσει σε αυτή τη γεύση και είναι δύσκολο, Ναπολιτάνο, να τον πείσεις να πιεί καφέ λιγότερο καβουρδισμένο.
Οι εκτός Ιταλίας μιμητές το παρακάνουν, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν με υπερηφάνεια την γεύση του λάστιχου pirelli!
ναι και σε φρέσκο παρακαμμένο καφέ, το ίδιο ισχύει.ΓΙΩΡΓΟΣ Π έγραψε:Αυτη η λαδιλα βρισκεται και σε φρεσκο και σε μπαγιατικο καφε?