1η προσπαθεια με μυλο
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
1η προσπαθεια με μυλο
καλη αρχη να εχω και με την βοηθεια σας να φτασω σενα αξιοπρεπες σταδιο στον καφε. μπηκα κι εγω στο club με τους μυλους αφου εχθες παρελαβα τον ascasio mini ι2 . αφου μετρησα οτι ο μυλος εχει 62 στροφες για τη ρυθμιση, το πηγα στη μεση ακριβως στο 31.το pf το μετετρεψα σε ανοιχτο και ξεκινησα τις αλχημειες.καφες (δωρο απο solino 80-20) εβαλα 17 gr και το πατημα αρκετα ελαφρυ ισα ισα στρωσιμο. αποτελεσμα τα 60 ml σε 40sec. να υποθεσω οτι θελει ποιο χοντρο
κοψιμο ο καφες η λιγοτερα γραμαρια? το οτι βγηκε σκουρο το υποτιθεμενο καιμακι (σαν ελληνικος με φουσκαλες ειναι ) ειναι θεμα κοψιματος , ψησιματος η χαλια ποιοτητα καφε? .
κοψιμο ο καφες η λιγοτερα γραμαρια? το οτι βγηκε σκουρο το υποτιθεμενο καιμακι (σαν ελληνικος με φουσκαλες ειναι ) ειναι θεμα κοψιματος , ψησιματος η χαλια ποιοτητα καφε? .
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
Γιωργο καλημερα. Τι καλαθακι χρησιμοποιεις? Pressurized ή μη?Σε τι χρονους ολοκληρωνεται η εκχυλιση?
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
καλημερα , το καλαθακι ειναι unpressurized αν το λεω σωστα. oσες τρυπες εχειαπο επανω εχει και απο κατω.απο τη στιγμη που παταω τον διακοπτη μεχρι να μου δωσει 60 ml κανει 40 secGaggia BC έγραψε:Γιωργο καλημερα. Τι καλαθακι χρησιμοποιεις? Pressurized ή μη?Σε τι χρονους ολοκληρωνεται η εκχυλιση?
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
απο τη στιγμη που ειναι πιο commercial ο καφες μεινε στα 16gr και κοψε πιο χοντρα ωστε να ολοκληρωσεις ποσοτικα την εκχυλιση στα 25-30. Τωρα το puck γιατι βγαινει ετσι δεν ξερω..
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
πρώτο λάθος είναι το πολυ ελαφρύ πάτημα, ίσα ισα στρώσιμο.
θέλει αρκετά δυνατό πάτημα σε σχέση με οτι εχεις συνηθίσει. άρα και πολύ πιο χοντρή άλεση. ρύθμισε πιο χοντρά το μύλο, πάτα πιο δυνατά, και συνεχίζεις απο εκει τα πειράματά σου και την ακριβέστερη ρύθμιση του μύλου. ο καφες σου είναι μάπα αρα μη φοβάσαι να τον πετάξεις προσπαθώντας να ρυθμίσεις τον μύλο. κανε 4-5 καφεδάκια μεχρι να ερθεις στους σωστούς χρόνους
λασπωμένος βγήκε ο καφές πρώτον γιατι δεν έχεις τρίοδη βαλβίδα, αλλα κυρίως γιατι έχεις αλέσει πολύ ψιλά και έχει πολύ λίγο όγκο ο καφές σου, αρα και εχεις μεγάλο κενό απο τον καφέ μεχρι το shower
θέλει αρκετά δυνατό πάτημα σε σχέση με οτι εχεις συνηθίσει. άρα και πολύ πιο χοντρή άλεση. ρύθμισε πιο χοντρά το μύλο, πάτα πιο δυνατά, και συνεχίζεις απο εκει τα πειράματά σου και την ακριβέστερη ρύθμιση του μύλου. ο καφες σου είναι μάπα αρα μη φοβάσαι να τον πετάξεις προσπαθώντας να ρυθμίσεις τον μύλο. κανε 4-5 καφεδάκια μεχρι να ερθεις στους σωστούς χρόνους
λασπωμένος βγήκε ο καφές πρώτον γιατι δεν έχεις τρίοδη βαλβίδα, αλλα κυρίως γιατι έχεις αλέσει πολύ ψιλά και έχει πολύ λίγο όγκο ο καφές σου, αρα και εχεις μεγάλο κενό απο τον καφέ μεχρι το shower
When life throws you curves, aim for the apex
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια.το βραδυ θα δοκιμασω με ποιο χοντρο αλεσμα (5 στροφες στο μυλο για αρχη και εχει ο Θεος ).αν μπορουσε καποιος να μου πει πως ανεβαζουμε και βιντεο αναλυτικα.
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
Την καλημερα μου σε ολους και ευχαριστω τον Χρηστο για το μηνυμα. 2η προσπαθεια στα 17gr. τρεις ολοκληρες στροφες του μυλου προς το χονδροτερο.Πατημα 15 kg με ζυγαρια μπανιου πανω στο τραπεζι της κουζινας και την γυναικα μου να σταυροκοπιεται λες και μπηκε στην εκκλησια . το χρονο τον εριξα στα 28 sec για τα 60ml. πιστευω καλυτερη οψη ο καφες αλα παραμενουν καποιες φουσκαλες. να κοψω κιαλο ποιο χοντρο τον καφε η να πειραξω τα gr τωρα? κΚατι αλο που προσεξα ειναι οτι ο καφες μεσα στη συσκευασια ειναι ψιλο υγρος με αποτελεσμα οταν τον αλεθω να ειναι νωπος μεσα στο basket.τι σημαινει αυτο ειναι φυσιολογικο?
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
Αυτο με την ζυγαρια μην το κάνεις.
Ειχα δει καπου ενα βιντεο του matt perker στο οποιο αναφεροταν στο πατημα του καφε και οτι ειναι πολυ λαθος αυτο με την ζυγαρια.
Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το σωστο tamper(κατα την γνώμη μου μονο reg barber)αλλα οχι για την μηχανη που έχεις γιατι ετσι και αλλιως εκει εχεις αλλα θέματα.
Οσο περίεργο και αν σου φαίνεται ,με ενα σωστο tamper καταλαβαινεις τι πατας και πως, και τα κιλα δεν ειναι τοσο πολλα οσο αναφερεται.Παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο καφες ο οποιος οσο ποιο παλαιος ειναι τοσο περισσοτερο πατημα θέλει,αλλα για να καταλάβεις αυτο που σου λέω βαλε και δες βιντεο απο τα παγκόσμια πρωταθληματα barista,και αν δεις εκει πατηματα θα καταλάβεις οτι δεν πατανε σχεδον καθόλου ,αλλα πατανε σωστα.
Ειχα δει καπου ενα βιντεο του matt perker στο οποιο αναφεροταν στο πατημα του καφε και οτι ειναι πολυ λαθος αυτο με την ζυγαρια.
Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το σωστο tamper(κατα την γνώμη μου μονο reg barber)αλλα οχι για την μηχανη που έχεις γιατι ετσι και αλλιως εκει εχεις αλλα θέματα.
Οσο περίεργο και αν σου φαίνεται ,με ενα σωστο tamper καταλαβαινεις τι πατας και πως, και τα κιλα δεν ειναι τοσο πολλα οσο αναφερεται.Παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο καφες ο οποιος οσο ποιο παλαιος ειναι τοσο περισσοτερο πατημα θέλει,αλλα για να καταλάβεις αυτο που σου λέω βαλε και δες βιντεο απο τα παγκόσμια πρωταθληματα barista,και αν δεις εκει πατηματα θα καταλάβεις οτι δεν πατανε σχεδον καθόλου ,αλλα πατανε σωστα.
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
Ο καφές είναι μπαγιάτικος. Καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν ή παρόμοιο καφέ δε νομίζω να πάρεις ότι και να αλλάξεις σε χρόνους, κόψιμο κλπ.
Δοκίμασε με κάποιο blend, κατα προτίμηση, φρεσκοψημένο!
viewforum.php?f=34
Αν επιμένεις σε commercial δοκίμασε στα 23-25'' max και στα 30- 50 ml
Δοκίμασε με κάποιο blend, κατα προτίμηση, φρεσκοψημένο!
viewforum.php?f=34
Αν επιμένεις σε commercial δοκίμασε στα 23-25'' max και στα 30- 50 ml
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: 1η προσπαθεια με μυλο
εχεις ακουσει το ανεκδοτο με τον βλαχο και το σαπουνι?ετσι κανω κι εγω.αφριζεις ξεαφριζεις εγω θα σε πιω .Προς το παρων εχω ενα κιλο ολοκληρο σακουλι και λυπαμαι να το πεταξω. σιγουρα μολις τελειωσει θα παμε στα φρεσκα. το οτι ειναι γ διαλογης ο καφες ειναι σιγουρο.το οτι ειναι υγρος ο σπορος του καφε δειχνει αν ειναι φρεσκος η δεν εχει να κανει?pavlosola έγραψε:Ο καφές είναι μπαγιάτικος. Καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν ή παρόμοιο καφέ δε νομίζω να πάρεις ότι και να αλλάξεις σε χρόνους, κόψιμο κλπ.
Δοκίμασε με φρεσκοψημένο!
viewforum.php?f=34