Espresso εναντιον Εspresso
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Espresso εναντιον Εspresso
Η ερωτηση ειναι η.....οπως ισχυριζονται καποιοι <<συμφορουμιτες>> καθ'ολα εμπειροι οτι απο χειροκινιτη μηχανη περνουν καλυτερο καφε. Εαν οι αλλες παραμετροι ειναι απολυτα ιδιοι (τα 3Μ) καφες, μυλος, μπαριστα, απο που προκυπτει η διαφορα εαν υπαρχει.
-
- Δημοσιεύσεις: 206
- Εγγραφή: Κυρ Αύγ 17, 2014 10:38 pm
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Hario v60
- 2η Μηχανή:: Nespresso Krups
- Μύλος:: Kinu M47
- 2ος Μύλος:: Rhino- HandGrinder
- Τοποθεσία: Λιτόχωρο
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Στις χειροκίνητες από όσο ξέρω η πίεση στο γκρουπ δε μένει σταθερή, όπως στις ημιαυτόματες. Μειώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της εκχύλισης, οπότε παίρνεις διαφορετικό προφίλ. Είναι διαφορετικό αποτέλεσμα, καλύτερο ή όχι πιστεύω έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός.
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Σε ολες τις μηχανες η πίεση ξεκινα απο 0 ανεβαινει μεχρι οπου ειναι ρυθμισμένη η μηχανη να ανέβει,και απο θέμα πίεσης αυτα.
Στις level και στις manual padle μπορείς να παίξεις ουσιαστικα με την προεκχείληση του καφε και την πίεση που θα δώσεις ανα πάσα στιγμή στο pack σου. Αυτο ναι μέν μπορεί να σου δώσει πολυ καλα αποτελέσματα αλλα πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί πολυ καλα για να τα πάρεις, αλλιώς προσθέτεις στην αλυσίδα της παρασκευής του καφέ σου αλλον εναν ασταθη παράγοντα, οπότε κάνεις πολυ δύσκολο το επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Στις level και στις manual padle μπορείς να παίξεις ουσιαστικα με την προεκχείληση του καφε και την πίεση που θα δώσεις ανα πάσα στιγμή στο pack σου. Αυτο ναι μέν μπορεί να σου δώσει πολυ καλα αποτελέσματα αλλα πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί πολυ καλα για να τα πάρεις, αλλιώς προσθέτεις στην αλυσίδα της παρασκευής του καφέ σου αλλον εναν ασταθη παράγοντα, οπότε κάνεις πολυ δύσκολο το επιτυχημένο αποτέλεσμα.
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Espresso εναντιον Εspresso
[quote="coolmind"]Σε ολες τις μηχανες η πίεση ξεκινα απο 0 ανεβαινει μεχρι οπου ειναι ρυθμισμένη η μηχανη να ανέβει,και απο θέμα πίεσης αυτα.
Στις level και στις manual padle μπορείς να παίξεις ουσιαστικα με την προεκχείληση του καφε και την πίεση που θα δώσεις ανα πάσα στιγμή στο pack σου. Αυτο ναι μέν μπορεί να σου δώσει πολυ καλα αποτελέσματα αλλα πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί πολυ καλα για να τα πάρεις, αλλιώς προσθέτεις στην αλυσίδα της παρασκευής του καφέ σου αλλον εναν ασταθη παράγοντα, οπότε κάνεις πολυ δύσκολο το επιτυχημένο αποτέλεσμα.[/quote
Το καλύτερο απο που προκυπτη,το διαφορετικό το καταλαβαίνω. Από την άλλη οι μεν αναβαθμίζονται στις ημιαυτοματες μηχανες και οι δε (λιγότεροι μάλλον) στις χειροκινητες.
Στις level και στις manual padle μπορείς να παίξεις ουσιαστικα με την προεκχείληση του καφε και την πίεση που θα δώσεις ανα πάσα στιγμή στο pack σου. Αυτο ναι μέν μπορεί να σου δώσει πολυ καλα αποτελέσματα αλλα πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί πολυ καλα για να τα πάρεις, αλλιώς προσθέτεις στην αλυσίδα της παρασκευής του καφέ σου αλλον εναν ασταθη παράγοντα, οπότε κάνεις πολυ δύσκολο το επιτυχημένο αποτέλεσμα.[/quote
Το καλύτερο απο που προκυπτη,το διαφορετικό το καταλαβαίνω. Από την άλλη οι μεν αναβαθμίζονται στις ημιαυτοματες μηχανες και οι δε (λιγότεροι μάλλον) στις χειροκινητες.
-
- Δημοσιεύσεις: 206
- Εγγραφή: Κυρ Αύγ 17, 2014 10:38 pm
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Hario v60
- 2η Μηχανή:: Nespresso Krups
- Μύλος:: Kinu M47
- 2ος Μύλος:: Rhino- HandGrinder
- Τοποθεσία: Λιτόχωρο
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Δεν ισχυρίστηκε ο coolmind πως δίνει καλύτερο καφέ. Λέει πως μπορείς να πάρεις καλά αποτελέσματα...
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Σαφως και δεν το ισχυριστηκε η παρατηρηση ειναι γενικη και οχι προσωπικη, διοτι στο αναλογο <<τοπικ>> υπαρχουν αναφορες για καλυτερο (γευστικοτερο ισως), η απορια μου παντως εκμαιευεται επειδη λοξοκοιταζω μια europiccola....Thanos87 έγραψε:Δεν ισχυρίστηκε ο coolmind πως δίνει καλύτερο καφέ. Λέει πως μπορείς να πάρεις καλά αποτελέσματα...
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Λίγο οξύμωρο δεν είναι αυτό; Τα καλύτερα αποτελέσματα δεν ισοδυναμούν με καλύτερο καφέ;Thanos87 έγραψε:Δεν ισχυρίστηκε ο coolmind πως δίνει καλύτερο καφέ. Λέει πως μπορείς να πάρεις καλά αποτελέσματα...
Όταν είχα περάσει απ το μαγαζί της taresso κ κάναμε μια εκχύλιση με τη strada o Βασίλης μου είχε πει ότι μετά από δοκιμές είδανε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται όταν στα πρώτα δευτερόλεπτα ανεβάζεις την πίεση στα 3bar και μετά σταδιακά στα 9. Συνεπώς έχεις στα χέρια σου μια παράμετρο παραπάνω, ώστε να βγάλεις καλύτερο καφέ αλλά όπως λέει κ ο Νάσος αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς.
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Αν δεις,ολες οι πανακριβες μηχανες εχουν ρυθμιση της πιεσης κατα την εκχυλιση(faema,rocket,la marzoco κτλ) με τη λογικη του οτι το puck σου δεν παρουσιαζει την ιδια αντισταση κατα τη διαρκεια της εκχυλισης. Και επισης εχεις πληρως ελεγχομενο preinfusion. Και να μην ξεχναμε και τον παράγοντα επιβραβευση. Πιστευω οτι μολις τελειωσει η εκχυλιση και εχεις πετυχει ΤΗΝ καφεδαρα θα ειναι λιγο πιο γλυκος στο μυαλο σου απ'οτι θα ηταν σε μια αυτοματη.
Προσωπικα δεν ξερω αν θα ειχα ορεξη καθε μερα να το κανω αυτο,αλλα αν δεν ειχα προβλημα χωρου σιγουρα θα ειχα μια la pavoni ως δεύτερης
Προσωπικα δεν ξερω αν θα ειχα ορεξη καθε μερα να το κανω αυτο,αλλα αν δεν ειχα προβλημα χωρου σιγουρα θα ειχα μια la pavoni ως δεύτερης
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Δεν διαφωνω, στο δευτερο σκελος (το φαινομενο placebo υπαρχει παντου ειδικα στα χομπυ)Gaggia BC έγραψε:Αν δεις,ολες οι πανακριβες μηχανες εχουν ρυθμιση της πιεσης κατα την εκχυλιση(faema,rocket,la marzoco κτλ) με τη λογικη του οτι το puck σου δεν παρουσιαζει την ιδια αντισταση κατα τη διαρκεια της εκχυλισης. Και επισης εχεις πληρως ελεγχομενο preinfusion. Και να μην ξεχναμε και τον παράγοντα επιβραβευση. Πιστευω οτι μολις τελειωσει η εκχυλιση και εχεις πετυχει ΤΗΝ καφεδαρα θα ειναι λιγο πιο γλυκος στο μυαλο σου απ'οτι θα ηταν σε μια αυτοματη.
Προσωπικα δεν ξερω αν θα ειχα ορεξη καθε μερα να το κανω αυτο,αλλα αν δεν ειχα προβλημα χωρου σιγουρα θα ειχα μια la pavoni ως δεύτερης
ουτε στο πρωτο, αλλα και εμεις με τις αυτόματες δεν θα μπορούσαμε να είχαμε μια τυπου nespresso παρα να παιδευόμαστε με μυλους κοψίματα μετατροπες πιεσομετρα θερμρμομετρα χαρμανια μηχανες κ.λ.π.....τι διαφορετικο εχει η χειροκινητη, πιστευω ότι όλα μπορει να τα καταφερει καποιος. Παντως από ομολογιες ψυχραιμοτερων χρηστων η μέθοδος διαφερει το αποτέλεσμα όταν είναι επιτυχες είναι το ιδιο γευστικα, οποτε θα προτεινα!!! να μην υπερβαλουν καποιοι απο εμας εάν αυτό συμβαινει διοτι καποιοι ενθουσιάζονται και προβαινουν σε αγορες που μετα το μετανιωνουν,δηλαδη παρασειρουν χωρις να το καταλαβαινουν.
Re: Espresso εναντιον Εspresso
Και μένα με γοητεύει αφάνταστα. Με την πρώτη ευκαιρία θα την πάρω.