Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
-
Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Δημοσίευση
από Christos » Παρ Ιουν 22, 2018 3:26 pm
sterpas έγραψε: ↑Παρ Ιουν 22, 2018 12:55 pm
Γιαννη sorry αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το παραπανω? Ποια ειναι η μεθοδος του νομισματος?
Από το "Οι αρχάριοι..."
viewtopic.php?f=4&t=25#p42
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
peter
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 13, 2021 11:33 pm
- Όνομα: Peter
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V4
- 2η Μηχανή:: Krups Pixie
- Μύλος:: Rancilio Rocky
Δημοσίευση
από peter » Πέμ Ιαν 13, 2022 11:43 am
Παιδιά θέλω την άποψή σας...
Πήρα ένα καλαθάκι IMS B70 2T H24.5 και έχω το εξής θέμα. Καταρχήν βάζοντας 15γρ δεν έχω καλή αποστράγγιση αλλά αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των λίγων γραμμαρίων και της απόστασης από τη ντουζιέρα. Οπότε δε με ενοχλεί.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι περνάνε λίγοι κόκκοι καφέ στο ποτήρι. Με το καλαθάκι της silvia δεν γίνονταν αυτό.
Νομίζω ότι η άλεση μου απ' την άλλη είναι σωστή. Παίρνω 30γρ σε 27".
Επίσης το πάτημα μου δεν είναι πολύ δυνατό. Τι να κάνω; Να κόψω πιο χοντρά με ακόμα ελαφρύτερο πάτημα;
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό;