Αφου βρηκες τον απολυτο οδηγο επιβιωσης στο γιουτουμπι, τοτε παω πασο!!! Χαρα στο κουραγιο σου που καθισες να το δεις.
Απο τι στιγμη που δεν εχεις scase να μετρησεις τη θερμοκρασια του νερου στο γκρουπ που ειναι ο μονος σωστος τροπος δεν πειραζεις το offset το αφηνεις στο 0.
Εκχυλισε το τιγκρατο στους 93 με 94 προσπαθησε να βελτιωσεις την κατανομη στο καλαθακι, ενας σημαντικος λιγος ψινιλας ειναι το channeling. 40-45μλ σε 30-35'' περιπου
Βοήθεια με την ξινίλα
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Βοήθεια με την ξινίλα
espresso junkie...
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Βοήθεια με την ξινίλα
φιλε κακως παίζεις με το offset εφοσον δεν ξέρεις τι ειναι.
εγω εχω το auber που δεν εχει καν επιλογη για offset.
και παίζω στους 102 βαθμους. εχω μαθει τι ειναι 102 βαθμοί, και τι αποτέλεσμα θα εχει αν το βαλω στους 100 και τι αποτέλεσμα αν το βάλω στους 104.
αυτό έχει σημασία. να έχεις έναν μπούσουλα και μια σταθερότητα. αν βρεις αυτο, τότε άλλαξε το offset για να εχεις και την εμφάνιση
τωρα αλλαζεις δυο παραμετρους μαζι και μπερδέυεσαι
εγω εχω το auber που δεν εχει καν επιλογη για offset.
και παίζω στους 102 βαθμους. εχω μαθει τι ειναι 102 βαθμοί, και τι αποτέλεσμα θα εχει αν το βαλω στους 100 και τι αποτέλεσμα αν το βάλω στους 104.
αυτό έχει σημασία. να έχεις έναν μπούσουλα και μια σταθερότητα. αν βρεις αυτο, τότε άλλαξε το offset για να εχεις και την εμφάνιση
τωρα αλλαζεις δυο παραμετρους μαζι και μπερδέυεσαι
When life throws you curves, aim for the apex
- pagratios
- Δημοσιεύσεις: 192
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: DE1PRO
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Βοήθεια με την ξινίλα
Αν θα το βλέπω στους 105 με offset 0 η 97 με offset 8 δεν νομίζω να ενοχλεί. Θέλω να πω ότι εφόσον το offset δεν το πειράζω και το έχω σταθερο απλά πειράζω την θερμοκρασία που βλέπω. Θα δοκιμάσω να το ανεβάσω και άλλο να δούμε τι θα γίνει
-
- Δημοσιεύσεις: 60
- Εγγραφή: Δευ Μαρ 07, 2016 2:25 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Gaggia New Baby
- 2η Μηχανή:: Bialetti
- Μύλος:: Graef 800
- 2ος Μύλος:: Wmf
- Οι καφέδες μου:: inedikimu
Re: Βοήθεια με την ξινίλα
Δεν φταίει πάντα ο χρήστης και τα εργαλεία.
Υπάρχουν περιπτώσεις εκχύλισης ίδιου καφέ
με διαφορετικά εργαλεία από διαφορετικούς χρήστες
και το εκχύλισμα να παρουσιάζει κοινά μέχρι και ίδια χαρακτηριστικά.
Πειραματίσου με καφέδες μεγάλων εταιριών.
Αν πάλι βγάλεις ξυνίλες γράψε εδώ ποιος καφές ήταν
για να κάνουμε συγκρίσεις.
Υπάρχουν περιπτώσεις εκχύλισης ίδιου καφέ
με διαφορετικά εργαλεία από διαφορετικούς χρήστες
και το εκχύλισμα να παρουσιάζει κοινά μέχρι και ίδια χαρακτηριστικά.
Πειραματίσου με καφέδες μεγάλων εταιριών.
Αν πάλι βγάλεις ξυνίλες γράψε εδώ ποιος καφές ήταν
για να κάνουμε συγκρίσεις.