Βοήθεια με την ξινίλα

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Άβαταρ μέλους
Edesso
Δημοσιεύσεις: 1083
Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Τοποθεσία: Έδεσσα

Re: Βοήθεια με την ξινίλα

Δημοσίευση από Edesso » Τετ Ιαν 06, 2016 9:43 am

Αφου βρηκες τον απολυτο οδηγο επιβιωσης στο γιουτουμπι, τοτε παω πασο!!! Χαρα στο κουραγιο σου που καθισες να το δεις.
Απο τι στιγμη που δεν εχεις scase να μετρησεις τη θερμοκρασια του νερου στο γκρουπ που ειναι ο μονος σωστος τροπος δεν πειραζεις το offset το αφηνεις στο 0.
Εκχυλισε το τιγκρατο στους 93 με 94 προσπαθησε να βελτιωσεις την κατανομη στο καλαθακι, ενας σημαντικος λιγος ψινιλας ειναι το channeling. 40-45μλ σε 30-35'' περιπου
espresso junkie...

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Βοήθεια με την ξινίλα

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τετ Ιαν 06, 2016 11:05 am

φιλε κακως παίζεις με το offset εφοσον δεν ξέρεις τι ειναι.
εγω εχω το auber που δεν εχει καν επιλογη για offset.
και παίζω στους 102 βαθμους. εχω μαθει τι ειναι 102 βαθμοί, και τι αποτέλεσμα θα εχει αν το βαλω στους 100 και τι αποτέλεσμα αν το βάλω στους 104.
αυτό έχει σημασία. να έχεις έναν μπούσουλα και μια σταθερότητα. αν βρεις αυτο, τότε άλλαξε το offset για να εχεις και την εμφάνιση
τωρα αλλαζεις δυο παραμετρους μαζι και μπερδέυεσαι
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
pagratios
Δημοσιεύσεις: 192
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 12, 2014 11:06 pm
Όνομα: Άκης
Μηχανή:: DE1PRO
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Kinu M47,Porlex Tall
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Βοήθεια με την ξινίλα

Δημοσίευση από pagratios » Τετ Ιαν 06, 2016 7:11 pm

Αν θα το βλέπω στους 105 με offset 0 η 97 με offset 8 δεν νομίζω να ενοχλεί. Θέλω να πω ότι εφόσον το offset δεν το πειράζω και το έχω σταθερο απλά πειράζω την θερμοκρασία που βλέπω. Θα δοκιμάσω να το ανεβάσω και άλλο να δούμε τι θα γίνει

ionio
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Δευ Μαρ 07, 2016 2:25 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Bialetti
Μύλος:: Graef 800
2ος Μύλος:: Wmf
Οι καφέδες μου:: inedikimu

Re: Βοήθεια με την ξινίλα

Δημοσίευση από ionio » Πέμ Μαρ 16, 2017 1:33 pm

Δεν φταίει πάντα ο χρήστης και τα εργαλεία.
Υπάρχουν περιπτώσεις εκχύλισης ίδιου καφέ
με διαφορετικά εργαλεία από διαφορετικούς χρήστες
και το εκχύλισμα να παρουσιάζει κοινά μέχρι και ίδια χαρακτηριστικά.

Πειραματίσου με καφέδες μεγάλων εταιριών.
Αν πάλι βγάλεις ξυνίλες γράψε εδώ ποιος καφές ήταν
για να κάνουμε συγκρίσεις.

Απάντηση