Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Eυχαριστω Πετρο Δεν το περιμενα αυτο, αρα γι' αυτο εχουμε διαφορα με τον Βασιλη.
Οσο για τον warka ethiopia της taf, εκανα δοκιμες και στα 35'' και στα 40'' το καλυτερο φλυτζανι μου το εδωσε στα 25'', πιο καθαρη και γλυκια γευση το blackberry στα 25''.
Ισως οι natural καφεδες αποδιδουν καλυτερα σε μικρους χρονους εκχυλισης, δεν ξερω βεβαια δεν το ειχα ξαναπροσεξει αυτο, απλα λεω βαση αυτων των 2 καφεδων.
Οσο για τον warka ethiopia της taf, εκανα δοκιμες και στα 35'' και στα 40'' το καλυτερο φλυτζανι μου το εδωσε στα 25'', πιο καθαρη και γλυκια γευση το blackberry στα 25''.
Ισως οι natural καφεδες αποδιδουν καλυτερα σε μικρους χρονους εκχυλισης, δεν ξερω βεβαια δεν το ειχα ξαναπροσεξει αυτο, απλα λεω βαση αυτων των 2 καφεδων.
- petros182
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 26, 2015 12:41 am
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: ECM Classika Pid
- 2η Μηχανή:: DIY Roaster 250g
- Μύλος:: Compak K5 Platinum
- 2ος Μύλος:: Delonghi KG79 mod
- Οι καφέδες μου:: Specialty ή Home Roast!
- Τοποθεσία: Φλώρινα
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Καλημέρες! Δεν το γνωρίζω αυτό Χρήστο, αν παίζει ρόλο το process στους χρόνους εκχύλισης.
Εγώ πάω σύμφωνα με το ψήσιμο του καφέ, σε light δίνω και μεγάλη θερμοκρασία και μεγάλο χρόνο εκχύλισης, σε έναν medium - dark θα χαμηλώσω και την θερμοκρασία του αλλά και τον χρόνο. Επίσης στον light θα δώσω 1:1 ή 1:1,1 σφιχτός ενώ στον άλλον θα παω στο 1:1,4 τουλάχιστον...
Εγώ πάω σύμφωνα με το ψήσιμο του καφέ, σε light δίνω και μεγάλη θερμοκρασία και μεγάλο χρόνο εκχύλισης, σε έναν medium - dark θα χαμηλώσω και την θερμοκρασία του αλλά και τον χρόνο. Επίσης στον light θα δώσω 1:1 ή 1:1,1 σφιχτός ενώ στον άλλον θα παω στο 1:1,4 τουλάχιστον...
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Kαλημερα.Ουτε εγω το γνωριζω, απλα εκανα μια υποθεση με βαση αυτους τους 2 καφεδες της taf.
Μπορει απλα να αποδιδουν αυτοι οι 2 συγκεκριμενοι καφεδες καλυτερα σε μικρο χρονο εκχυλισης και τιποτε αλλο.
Συμφωνω σε αυτα που λες και εγω εκει παιζω 1:1 και 1:1,5 αναλογα και το καφεδακι και το ψησιμο του.
Μπορει απλα να αποδιδουν αυτοι οι 2 συγκεκριμενοι καφεδες καλυτερα σε μικρο χρονο εκχυλισης και τιποτε αλλο.
Συμφωνω σε αυτα που λες και εγω εκει παιζω 1:1 και 1:1,5 αναλογα και το καφεδακι και το ψησιμο του.
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 506
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Παλια συνηθιζα και εγω να τραβαω ολους τους καφεδες σε χρονους 35"+
Πλεον επειτα απο πολλες δοκιμες εχω καταληξει σε χρονους το πολυ 30" ασχετα με το brew ratio.
Δηλαδη σταματω καφεδςς ακομα και στα 20" ειδικα οταν θελω 1προς1.
Αυτη ειναι η εννοια του ristretto οχι μονο σε ml αλλα και σε χρονο..Δεν μπορει ο ristretto να εκχυλιζεται στα 40" ειδικα σε 1:1 .. τον εχεις καψει..υπερεκχυλισει
Πλεον επειτα απο πολλες δοκιμες εχω καταληξει σε χρονους το πολυ 30" ασχετα με το brew ratio.
Δηλαδη σταματω καφεδςς ακομα και στα 20" ειδικα οταν θελω 1προς1.
Αυτη ειναι η εννοια του ristretto οχι μονο σε ml αλλα και σε χρονο..Δεν μπορει ο ristretto να εκχυλιζεται στα 40" ειδικα σε 1:1 .. τον εχεις καψει..υπερεκχυλισει
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Aυτο με τον χρονο εκχυλισης δεν ειναι de facto.
Εχω πιει απιστευτους ristretto στα 35'' ενω στα 25'' και 30'' δεν ειχαν δωσει οσα μπορουσαν.
Καθε καφες για σου να δωσει το μεγιστο πρεπει να βρεις να τη συνταγη του, δηλαδη δοσολογια,θερμοκρασια,brew ratio και χρονο εκχυλισης.
Εχω πιει απιστευτους ristretto στα 35'' ενω στα 25'' και 30'' δεν ειχαν δωσει οσα μπορουσαν.
Καθε καφες για σου να δωσει το μεγιστο πρεπει να βρεις να τη συνταγη του, δηλαδη δοσολογια,θερμοκρασια,brew ratio και χρονο εκχυλισης.
- tasosonic
- Δημοσιεύσεις: 168
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 22, 2014 12:20 am
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Εκανα 2 εκχυλισεις στα 29 -30 γρ και μου άρεσε περισσοτερο το αποτέλεσμα..¨οχι τοσο οξύτητα μεγαλυτερη ομοιομορφια οι γευσεις.. Δυστυχως μου τέλειωσε ο καφές και δεν μπορούσα να κάνω άλλες δοκιμές για να βγαλω ασφαλή συμπεράσματα! Τώρα άνοιξα ενα Lavvaza Tiera που τον είχα πάρει γιατι μ εφαγε η περιέργεια!xristospet21 έγραψε:Tι εγινε Τασο? Τα καταφερες με τον Kanya αλλαζοντας το ratio? Ειμαι περιεργος...
Kαι λεγοντας για brew ratio...
Απο τις πρώτες δοκιμές μου άρεσε! αλλά τον κρινω σαν commercial! Νομιζω ειναι λάθος να τον συγκρινω με τον Φρεσκο Rwanda! Βαζω 17γρ παιρνω 39γρ σε 30'' με pid 100 ! Οξυτητα καθόλου διακρινω μια ήπια πικριλα ... Να αλλάξω κάτι στις παραμέτρους;;;
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Για τον συγκεκριμενο καφε, ενας ειναι ο αρχηγος που θα σου δωσει συμβουλες και δεν ειναι αλλος απο τον αγαπητο Ultimo.
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 506
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Να πας σε μέγιστο 25" και να παίζεις σε χαμηλές θερμοκρασίες..92 μαξιμουμ.
Επίσης οι commercial θέλουν το πολύ 16 γρ.
Όλα αυτά από δική μου εμπειρία.
Επίσης οι commercial θέλουν το πολύ 16 γρ.
Όλα αυτά από δική μου εμπειρία.
- tasosonic
- Δημοσιεύσεις: 168
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 22, 2014 12:20 am
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Τον έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο με τις παραμέτρους που λες;;;ή το λες γενικά;; Επισης ειναι κανόνας οτι όλοι οι commercial θέλουν 25'' και 16 γρ;;; Τωρα μόλις εκανα εναν! απο 17γρ πήρα 37 γρ σε 35'' με pid 102 και μου βγηκε αρκετά καλός ο φρεντο!! Και το λεω εγω που δεν εχω πει ποτέ καλή κουβεντα για κανενα καφε μεχρι τωρα.. Πάντως θα δοκιμασω απο περιέργεια κ πιο γρηγορες εκχυλισεις να δούμε τι γίνεται!PaNoSS έγραψε:Να πας σε μέγιστο 25" και να παίζεις σε χαμηλές θερμοκρασίες..92 μαξιμουμ.
Επίσης οι commercial θέλουν το πολύ 16 γρ.
Όλα αυτά από δική μου εμπειρία.
Οπότε βρήκαμε λύση στο θέμα freddo πριν καν μπει η Άνοιξη! Lavazza Tiera! Ultimo ζεις εσυ μας οδηγεις!