σήμερα που στέγνωσε,φαίνεται καλύτερα... τρύπα δεν έχει,μάλλον θέμα κατανομής είναι, μιας και πριν τον καφέ είχα κάνει backflush.
τώρα που το λες, είναι σαν έχει περισσότερο καφέ στα πλάγια. 18g βάζω στην classic και παίρνω 45g
για να δούμε σήμερα τι θα μας πει... (πρέπει να πάρω γυμνό by the way)
Εχω την εντύπωση οτι η σίτα σου βγάζει νερό στο κέντρο και οχι περιφερειακά. Γι αυτό και σου κάνει αυτό το δαχτυλίδι στο κέντρο του πακ και επιπλέον περιμετρικά ειναι γυαλισμένο το πακ ενω προς το κεντρό έχει τραχιά όψη.
Backflush δεν ξερω αν εκανες με σκέτο νερό η με cafizza.Μείωσε την ποσότητα του καφέ σου κατα ενα γραμμάριο όπως λές κι εσύ και αν θες τράβηξε κι ενα βίντεο πως πέφτει το σκέτο νερό απο τη σίτα σου.
Η μηχανή σου (Gaggia Classic) εχει ενα θέμα με τη μεγάλη ροή νερού απο την αντλία , το οποίο στην αρχή της εκχύλισης χτυπάει απότομα το πάκ και είναι πιο εύκολο να κάνει channeling.
Τέλος πές μας και τι καλάθι χρησιμοποιείς.
απίστευτος όντως ... το λοιπών. άλλαξα σήτα,άλλαξα φλάντζα (προληπτικά) καθάρισα το shower plate μιας και ήταν οκ ακόμη και πήρα naked portafilter μιας και ήθελα ένα ακόμη για να μην αλλάζω καλάθι κάθε φορά που κάνω backflush με νερό μετά από κάθε shot αλλά να μπορώ να δω και τι λάθος κάνω...
Καλησπέρα σε όλους.θα ήθελα να καταθέσω μια σκέψη μου χωρίς να ξέρω αν είμαι στο σωστό θεμα.χρησιμοποιω τον lavazza tierra 17γρ καλάθι 34γρ στο ποτήρι σε 30δευτ.ολα καλά ως εδώ πιστεύω και το αποτέλεσμα ικανοποιητικό θα έλεγα.παω παίρνω καφέ από γνωστή αλυσίδα και παρατηρώ ότι η εκχύλιση του κρατάει 27δευτ(κρυφοκοιτουσα την μηχανή) στο ποτήρι τριπλάσια ποσότητα από ότι πίνω σπίτι και η γεύση του καλή.πως γίνεται αυτό?αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ποσότητα.
Έφτιαξα σήμερα εναν Kudu guji allona gr1 (Ethiopia).
Ο 1ος έτρεξε γρήγορα 17γρ in, 1:2 se 23" και ξινος.
Τον 2ο το έκοψα πιο ψιλό, πάτησα καλύτερα και βγήκε στα 30" ακριβώς και έδωσε πολύ ιδιαίτερη, λουλουδάτη γεύση (δεν έχω ξαναπιει παρόμοιο).
Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τον όγκο του αλεσμενου καφέ που μου φάνηκε πολύ λίγη για 17γρ. Ενώ συνηθως πρέπει να μειώσω τον όγκο του καφέ στο καλάθι για να κατανεμηθει ωραία, φτάνοντας το πάνω χείλος του καλαθιού, αυτή τη φορά ήταν αρκετά κάτω από το χείλος οπότε μόνο κουνησα.