Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 12:17 am
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Καλησπέρα
Μηχανή Gaggia classic, Μονό καλαθάκι non pressurized (γνήσιο θεωρητικά από barista-shop) .
Όταν βάζω 7-8 gr καφέ είναι τόσο μικρή η ποσότητα που το tamper ακουμπάει στα πλαινά του καλαθιού και δεν κάνει συμπύκνωση τον καφέ που είναι στο κέντρο. Υπάρχει καμμιά άλλη μέθοδος? θέλει διαφορετικό tamper?
(ελπίζω να περιέγραψα καλά το πρόβλημα)
Μην μου πείτε να βάζω διπλό κτλ, οκ με το διπλό όλα καλά αλλά τα 15-17 γραμμάρια καφέ πολλές φορές μου πέφτουν πολλά.
Μηχανή Gaggia classic, Μονό καλαθάκι non pressurized (γνήσιο θεωρητικά από barista-shop) .
Όταν βάζω 7-8 gr καφέ είναι τόσο μικρή η ποσότητα που το tamper ακουμπάει στα πλαινά του καλαθιού και δεν κάνει συμπύκνωση τον καφέ που είναι στο κέντρο. Υπάρχει καμμιά άλλη μέθοδος? θέλει διαφορετικό tamper?
(ελπίζω να περιέγραψα καλά το πρόβλημα)
Μην μου πείτε να βάζω διπλό κτλ, οκ με το διπλό όλα καλά αλλά τα 15-17 γραμμάρια καφέ πολλές φορές μου πέφτουν πολλά.
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Φίλε Ανδρέα δύσκολο το μονο καλαθάκι και αδυναμο το τελικο αποτέλεσμα, πάντως όπως στο διπλό θελει 18 -20 γρ, το μονο γυρω στα 10-11γρ θελει τα 7-8 ειναι πολυ λίγα
espresso junkie...
- Angeldust
- Δημοσιεύσεις: 404
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 07, 2013 2:58 am
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Τοποθεσία: Tirana
- Επικοινωνία:
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Η θα βάλεις περισσότερο καφέ από τα 8gr η θα βρείς μικρότερο καλάθι γιατί και τα μονα βγαίνουν σε διαφορετικές διαστάσεις.
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Αν θες σωνει και καλα μονο εσπρεσσο, κανε αυτο που κανουν στα περισσοτερα μαγαζια. Κανεις ενα διπλο και πετας τον μισο. Το ξερω, ειναι ιεροσυλια, αλλα ειναι και ο πιο πρακτικος τροπος.
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 13, 2014 12:17 am
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- 2η Μηχανή:: Nes Gusto
- Μύλος:: Ascasio i1 Steel
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα στο ψάξιμο...
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Με δυσκολεύει να πιστέψω ότι αυτό κάνουν στα περισσότερα μαγαζιά...τεσπα...strider19 έγραψε:Αν θες σωνει και καλα μονο εσπρεσσο, κανε αυτο που κανουν στα περισσοτερα μαγαζια. Κανεις ενα διπλο και πετας τον μισο. Το ξερω, ειναι ιεροσυλια, αλλα ειναι και ο πιο πρακτικος τροπος.
Δηλαδή όλοι σας ρε παιδιά πίνετε μόνο διπλό εσπρέσσο...εγώ αν πιο 2 διπλούς αρχίζω και χοροπηδάω...
Θα ψάξω για μονό καλαθάκι με διαφορετική διαρύθμιση, αν έχει κανείς μια ιδέας για gaggia classic να προτείνει...
edit...θα δοκιμάσω με περισσότερο καφέ στο μονό.
Οπότε προκύπτει μια άλλη ερώτηση...έχω παρατηρήσει επίσης ότι μένει καφές στο shower? γιατί προκύπτει αυτό?
γεμίζει πολύ το καλάθι και κολλάει πάνω? η είναι κακό πάτημα?
ευχαριστώ
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Άμα κολλάει τότε βάζεις πολύ καφέ, ή δεν το πατάς καλά να κάτσει.
Ή θα πάρεις ένα μικρότερο τάμπερ ή θα χρησιμοποιήσεις κανένα μικρό ποτηράκι με ίσιο πάτο που να ταιριάζει
Ή θα πάρεις ένα μικρότερο τάμπερ ή θα χρησιμοποιήσεις κανένα μικρό ποτηράκι με ίσιο πάτο που να ταιριάζει
-
- Δημοσιεύσεις: 114
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 03, 2010 1:22 am
- Όνομα: Ζήσης
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: illy X7.1
- Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Barista shop, TAF, Divino... αναζητώντας
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: Αδυναμία tamping σε μονό καλαθάκι (Gaggia)
Το θέμα μονού - διπλού το έχω και εγώ..
Δυσκολεύομαι να κάνω καλό μονό (αν και έχω κάνει προόρους με 8 γραμμάρια ελάχιστο), ενώ ο μονός μου δεν είναι ακριβώς μονός δεδομένου ότι βάζω 12,5 γραμμάρια για να πάρω περίπου 25 γραμμάρια απόσταξης..
ΤΟ τριπλό καλαθάκι έχει πάει μάλλον χαμένο γιατί θέλει μοντα για να αλλάξει δηλαδή το portafiller και να χωρέσει, οπότε περιμένω πότε θα αλλάξω μηχανή μπας και δω άσπρη μέρα..
Προσωπικά, μπορεί να απολαμβάνω τον διπλό, αλλά θεωρώ πολύ πιο ευχάριστο να πίνω 2 μονά εσπρεσσάκια (ή... ημίδιπλα όπως κάνω) παρά ένα μεγαλύτερο...
Είναι και θέμα γούστου (και θέμα δυνατότητας βέβαια)..
εν κατακλείδι: βάλε στο μονό περισσότερα γραμμάρια καφέ. και απόσταξε λίγο περισσότερο καφέ... βάλε 9 γραμμάρια και πάρε 18 γραμμάρια στο ποτήρι.. Που είναι το κακό, δηλαδή??
Δυσκολεύομαι να κάνω καλό μονό (αν και έχω κάνει προόρους με 8 γραμμάρια ελάχιστο), ενώ ο μονός μου δεν είναι ακριβώς μονός δεδομένου ότι βάζω 12,5 γραμμάρια για να πάρω περίπου 25 γραμμάρια απόσταξης..
ΤΟ τριπλό καλαθάκι έχει πάει μάλλον χαμένο γιατί θέλει μοντα για να αλλάξει δηλαδή το portafiller και να χωρέσει, οπότε περιμένω πότε θα αλλάξω μηχανή μπας και δω άσπρη μέρα..
Προσωπικά, μπορεί να απολαμβάνω τον διπλό, αλλά θεωρώ πολύ πιο ευχάριστο να πίνω 2 μονά εσπρεσσάκια (ή... ημίδιπλα όπως κάνω) παρά ένα μεγαλύτερο...
Είναι και θέμα γούστου (και θέμα δυνατότητας βέβαια)..
εν κατακλείδι: βάλε στο μονό περισσότερα γραμμάρια καφέ. και απόσταξε λίγο περισσότερο καφέ... βάλε 9 γραμμάρια και πάρε 18 γραμμάρια στο ποτήρι.. Που είναι το κακό, δηλαδή??