Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
- Βασιλης Α.
- Δημοσιεύσεις: 257
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 28, 2014 7:51 pm
- Μηχανή:: LM GS3 MP 2017
- 2η Μηχανή:: LP Prof. 83
- Μύλος:: Monolith Flat
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Taf, Gardelli, The Barn,Coff. Collective
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Λογικά στα 20-22gr θα είσαι ok. Από εκεί και πέρα σε χρόνο πρέπει να είσαι κοντα στα 30 δευτερόλεπτα αλλά αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο, θα το κρίνεις και εσύ βάσει των προτιμήσεων σου.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Η ένταση του καφέ σε ικανοποιούσε στα 60ml;
Εάν ναι, γέμισε το τριπλό στο μέγιστο της χωρητικότητας του (υπολογίζω να χωράει 27+g - δεν ξέρω πόσο είναι αυτή) και δοκίμασε να πάρεις 90ml σε 30-40s.
Κάθε καφές έχει τα δικά του και η Taf έχει πολλούς καφέδες οπότε ξεκίνα ως αρχικό σημείο τα παραπάνω και βλέπεις από την γεύση.
Μετά άνοιξε άλλο ΝΕΟ νήμα με τα συμπεράσματα σου ή τις απορίες σου με θέμα την εκχύλιση με τριπλό καλαθάκι αναφέροντας με όσο τον δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια του τι κάνεις.
Εάν ναι, γέμισε το τριπλό στο μέγιστο της χωρητικότητας του (υπολογίζω να χωράει 27+g - δεν ξέρω πόσο είναι αυτή) και δοκίμασε να πάρεις 90ml σε 30-40s.
Κάθε καφές έχει τα δικά του και η Taf έχει πολλούς καφέδες οπότε ξεκίνα ως αρχικό σημείο τα παραπάνω και βλέπεις από την γεύση.
Μετά άνοιξε άλλο ΝΕΟ νήμα με τα συμπεράσματα σου ή τις απορίες σου με θέμα την εκχύλιση με τριπλό καλαθάκι αναφέροντας με όσο τον δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια του τι κάνεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 101
- Εγγραφή: Παρ Απρ 25, 2014 12:06 pm
- Όνομα: Αργύρης
- Μηχανή:: Gaggia Babe dose
- Μύλος:: Graef cm 800
- Οι καφέδες μου:: taf la margarita
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, ναι Χρήστο στα 60 μια χαρά αλλά ήταν πολυ λίγο το έπινα σε δύο Γουλιες
Θα δοκιμάσω όπως προτείνεις για 90 ml
Υ.Γ ξέρει κανένας στις καφετέριες πχ Everest πόσο ποσότητα βάζουν στους freddo και ειναι τόσο μεγάλη ? τριπλό καλαθάκι έχουν και αυτοί ?
Θα δοκιμάσω όπως προτείνεις για 90 ml
Υ.Γ ξέρει κανένας στις καφετέριες πχ Everest πόσο ποσότητα βάζουν στους freddo και ειναι τόσο μεγάλη ? τριπλό καλαθάκι έχουν και αυτοί ?
-
- Δημοσιεύσεις: 20
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 13, 2013 9:13 am
- Μηχανή:: Gaggia Baby Class
- Μύλος:: Ascaso I-2 Mini
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Στις καφετέριες πιστεύω κάνουν διπλό εσπρέσσο στα 60ml αλλά με τόσα παγάκια γίνεται 1λιτρο που λέει ο λόγος.
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις καφέ με το διπλό καλαθάκι και να το κάνεις τύπθ διπλό lungo. Πολλα έξοδα για τριπλό καφέ κάθε φορά.
Μιας και τα λέμε εδώ θέλω να επανέλθω στο θέμα με τα pressurized καλαθάκια.
Μετα απο καιρό αγόρασα το διπλο της gaggia non pressurized. Ονομαστικη χωρητικότητα λεει 14-15γρ αλλά εγώ μετράω κοντά στα 17γρ. Δεν το εχω δοκιμάσει σε περισσότερα ακόμα.
Θα ήθελα να τονισω ομως την διαφορα μεταξυ του παλιου και του καινουριο καλαθιου. Επαθα πλάκα το έβλεπα και δεν το πιστευα. Πριν δεν μπορουσα να πετυχω κρεμα με τιποτα τωρα το βλεπω και τρελαινομαι δεν χρειαζεται να το πιω. το κοιτάω απλά. Οπότε πιστέυω αξιζει τον κόπο.
Καλημέρα
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις καφέ με το διπλό καλαθάκι και να το κάνεις τύπθ διπλό lungo. Πολλα έξοδα για τριπλό καφέ κάθε φορά.
Μιας και τα λέμε εδώ θέλω να επανέλθω στο θέμα με τα pressurized καλαθάκια.
Μετα απο καιρό αγόρασα το διπλο της gaggia non pressurized. Ονομαστικη χωρητικότητα λεει 14-15γρ αλλά εγώ μετράω κοντά στα 17γρ. Δεν το εχω δοκιμάσει σε περισσότερα ακόμα.
Θα ήθελα να τονισω ομως την διαφορα μεταξυ του παλιου και του καινουριο καλαθιου. Επαθα πλάκα το έβλεπα και δεν το πιστευα. Πριν δεν μπορουσα να πετυχω κρεμα με τιποτα τωρα το βλεπω και τρελαινομαι δεν χρειαζεται να το πιω. το κοιτάω απλά. Οπότε πιστέυω αξιζει τον κόπο.
Καλημέρα
- tallis
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 10, 2014 3:19 pm
- Όνομα: Apostolos
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Vario
- 2ος Μύλος:: Ascaso i-1 , Porlex
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Γερμανια (Kiel)
- Επικοινωνία:
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Μπορώ κάπου να βρω μονό non-pressurized καλαθάκι για gaggia;
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Δες εδώ...tallis έγραψε:Μπορώ κάπου να βρω μονό non-pressurized καλαθάκι για gaggia;
-
- Δημοσιεύσεις: 101
- Εγγραφή: Παρ Απρ 25, 2014 12:06 pm
- Όνομα: Αργύρης
- Μηχανή:: Gaggia Babe dose
- Μύλος:: Graef cm 800
- Οι καφέδες μου:: taf la margarita
Re: Μετάβαση απο pressurized σε non-pressurized φίλτρο
Έχω αρχίσει ήδη δοκιμές σε τριπλό καλαθάκι απλα μου τελείωσε ο καφές και πήρα ένα illy τον μαύρο από sm ο οποίος δεν μου άρεσε καθόλου πρώτη φορά τον πήρα, ο κόκκινος μου αρέσει αρκετά . Το διπλό μου άρεσε αλλά σαν ποσότητα ήταν μικρό , θελω να πάρω την ίδια ποιότητα του διπλού αλλά σε μεγαλύτερη ποσότητα στο τριπλό δεν ειναι εφικτό ? ελπίζω να το πετύχω και μην πανε τσάμπα τα λεφτά .Κωστας έγραψε:Στις καφετέριες πιστεύω κάνουν διπλό εσπρέσσο στα 60ml αλλά με τόσα παγάκια γίνεται 1λιτρο που λέει ο λόγος.
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις καφέ με το διπλό καλαθάκι και να το κάνεις τύπθ διπλό lungo. Πολλα έξοδα για τριπλό καφέ κάθε φορά.
Μιας και τα λέμε εδώ θέλω να επανέλθω στο θέμα με τα pressurized καλαθάκια.
Μετα απο καιρό αγόρασα το διπλο της gaggia non pressurized. Ονομαστικη χωρητικότητα λεει 14-15γρ αλλά εγώ μετράω κοντά στα 17γρ. Δεν το εχω δοκιμάσει σε περισσότερα ακόμα.
Θα ήθελα να τονισω ομως την διαφορα μεταξυ του παλιου και του καινουριο καλαθιου. Επαθα πλάκα το έβλεπα και δεν το πιστευα. Πριν δεν μπορουσα να πετυχω κρεμα με τιποτα τωρα το βλεπω και τρελαινομαι δεν χρειαζεται να το πιω. το κοιτάω απλά. Οπότε πιστέυω αξιζει τον κόπο.
Καλημέρα
Αναλυτικά θα γράψω αργότερα σε καινούργιο θέμα όταν πάρω καφέ που μου αρέσει
Υ.Γ προς το παρών παίζω με παραμέτρους κοψίματος , καφέ , γραμμάρια και χρόνο εκχύλισεις , θερμοκρασία και πίεσης δεν γνωρίζω κάποιος να με κατεύθυνει σε ανάλογα θέματα να διαβάσω τι χρειάζομαι και πως ?