Επιλογή συσκευής για αφρόγαλα

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Απάντηση
patikas69
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 04, 2014 10:34 am
Μηχανή:: Classic + PID Rex
2η Μηχανή:: Bialeti Moka Express
Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Speciality
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Επιλογή συσκευής για αφρόγαλα

Δημοσίευση από patikas69 » Σάβ Φεβ 01, 2014 11:51 pm

Για παρασκευή cappucino και latte τι προτείνεται. Να αντικαταστήσω το μαμίσιο panarello της gaggia με αυτό της Rancilio ή με τα ίδια λεφτά να πάρω την Izzy mmf 009 που επιπλέον φτιάχνει και κρύο αφρόγαλα για φρέντο.

Άβαταρ μέλους
afonic
Δημοσιεύσεις: 1421
Εγγραφή: Παρ Σεπ 30, 2011 1:40 pm
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Τοποθεσία: Κως / Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Επιλογή συσκευής για αφρόγαλα

Δημοσίευση από afonic » Κυρ Φεβ 02, 2014 12:02 am

Με αυτό το εργαλείο μπορείς να φτιάξεις αρκετά καλό καπουτσίνο αλλά όχι latte. Το αφρόγαλα είναι περισσότερο "αφρός" παρά "γάλα" και μάλιστα πρέπει να το σταματάς λίγο πριν τον θερμοστάτη για να μην γίνει όλο αφρός. Μπορείς να πάρεις το καλύτερο Panarello (υπάρχει σχετικό thread) ή αυτό της Silvia.

Πάντως και με το μαμίσιο δοκίμασε να βάλεις το λαστιχάκι μια θέση κάτω και κάτι γίνεται.

Απάντηση