Σελίδα 21 από 51

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 23, 2017 10:11 pm
από civeng
Luckees έγραψε:
civeng έγραψε:...Αφού όλοι λένε διπλός = 60 ml
Και διπλός (Όχι σπέσιαλ) =14gr σκόνη
Πόσα gr είναι το ρόφημα.?? 30 πάντως με τίποτε:)
Ε, αφού το λένε όλοι ντάξει...


Στο 0:30 αναφέρει σαφώς ότι το λένε όλοι!!!

https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 23, 2017 10:21 pm
από buddy
:lol: Αθανατο βιντεο

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 21, 2017 11:49 am
από makrixeris
Γεια σας απο εμένα θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις... Αγόρασα πρόσφατα το bialetti moka express pot 3 μου βγαίνει λίγο νερουλός ο καφές. Νερό βάζω ακριβώς μέχρι κάτω από την βαλβίδα που έχει καφέ βάζω ακριβώς μέχρι πάνω στο δοχειάκι την μία το πατίκωσα κ λίγο με το δάχτυλο την άλλη όχι το ίδιο αποτέλεσμα είχα... Από καφέ πήρα έναν από ένα καφεκοπτειο για αρχή λέτε να φταίει ο καφές?

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 21, 2017 2:54 pm
από Luckees
Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις μηχανή κ μύλο για να πιεις ένα κανονικό εσπρέσο.

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 21, 2017 3:04 pm
από Gaggia BC
Αυτο που θελει να πει ο φιλος Luckees ειναι πως το σωμα του εσπρεσσο που πινεις εξω,απαιτει πιεση(9-11bar) την οποια μπορεις να επιτυχεις μονο με μηχανη και οχι μπρικι.
Τωρα to be honest μεγαλη εμπειρια απο μπρικια δεν εχω,απο χερια Ιταλων εχω πιει καφεδακι κομπλε με αυτα,αλλα οσες φορες προσπαθησα εγω δεν τα καταφερα να παρω κατι που να μου αρεσει.
Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι δεν πατας καθολου και θελει χαμηλη φωτια!

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 21, 2017 4:53 pm
από makrixeris
Κατάλαβα πάντως οκ για τα λεφτά του είναι αξιοπρεπές πίνεται

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 21, 2017 4:58 pm
από Gaggia BC
Επισης σε χαμηλο budget μπορεις να παρεις ενα v60. Δεν περιμενα οτι θα μου αρεσε τοσο ο φιλτρου

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιούλ 03, 2017 9:56 pm
από cosini
sos παιδια μια βοηθεια καθοτι αρχαριος κι εγω, λοιπον με μηχανη που πηρα απο φιλο quickmill silvano ( ακομη δεν εχω μυλο και ο καφες ειναι σουπερμαρκετ) προσπαθησα να φτιαξω espresso αλλα αντιμετωπισα τα εξης προβληματα , βαζοντας 18γρ καφε και pid 93, η μηχανη αρχιζει αμεσα να χανει θερμοκρασια φθανοντας εως και 70 και η πιεση δεν ανεβαινει πανω απο 4bar .
με τυφλο παλι πεφτει η θεμοκρασια αλλα η πιεση ειναι σταθερη στα 9bar. επισης η εκχυληση γινεται πολυ γρηγορα με αποτελεσμα το κοβω στα 20 δευτ. γιατι ηδη γεμιζει μεγαλη κουπα σοκολατας, εαν βαλω φλυτζανακι espresso το γεμιζει στα 10-12 δευτερ.
Στον φιλο που την δοκιμασαμε (πριν την παρω για το σπιτι ) με φρεσκοαλεσμενο καφε η μηχανη δουλεψε με σταθερη θερμοκρασια pid93 και σταθερα 9bar.
φταιει ο καφες η κατι κανω λαθος εγω ?

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιούλ 03, 2017 10:06 pm
από Rallakias
Ο φίλος σου χρησιμοποίησε μύλο για να αλέσει αρκετά ψιλά ωστε να έχει την κατάλληλη αντίσταση το νερό , να ανέβει η πίεση του νερούκαι η εκχύλιση να διαρκέσει πχ 30''.
Εσύ αντιθετα χωρίς μύλο , πήρες τον έτοιμο καφέ που ειναι πιο χοντρός απο οτι πρέπει και δεν δημιουργεί την κατάλληλη αντίσταση στο νερό και σαν αποτέλεσμα αυτού η πίεση δεν ξεπερνάει τα 4 Bar και το νερό περνάει τον καφέ σαν βρύση ανοικτή.

Συμπέρασμα:
Οι μηχανές εσπρέσσο σαν αυτή που βρήκες απαιτούν εναν μύλο δίπλα τους για να αλέθεται ο καφές στο σωστό πάχος ώστε να ρυθμίζεται η ροή του νερού.Δρομολόγησε άμεσα την αγορά ενός μύλου και μέχρι τότε δοκίμασε να αγοράσεις καφέ απο κανενα coffee shop που θα στον αλέσουν ψιλά.Οχι μεγάλη ποσότητα καφέ γιατι αποκλείεται να βρείς το σωστό κόψιμο με την πρώτη.Γι αυτό ο δικός σου μύλος θα σου λύσει το πρόβλημα.

Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιούλ 03, 2017 10:10 pm
από cosini
Rallakias έγραψε:Ο φίλος σου χρησιμοποίησε μύλο για να αλέσει αρκετά ψιλά ωστε να έχει την κατάλληλη αντίσταση το νερό , να ανέβει η πίεση του νερούκαι η εκχύλιση να διαρκέσει πχ 30''.
Εσύ αντιθετα χωρίς μύλο , πήρες τον έτοιμο καφέ που ειναι πιο χοντρός απο οτι πρέπει και δεν δημιουργεί την κατάλληλη αντίσταση στο νερό και σαν αποτέλεσμα αυτού η πίεση δεν ξεπερνάει τα 4 Bar και το νερό περνάει τον καφέ σαν βρύση ανοικτή.

Συμπέρασμα:
Οι μηχανές εσπρέσσο σαν αυτή που βρήκες απαιτούν εναν μύλο δίπλα τους για να αλέθεται ο καφές στο σωστό πάχος ώστε να ρυθμίζεται η ροή του νερού.Δρομολόγησε άμεσα την αγορά ενός μύλου και μέχρι τότε δοκίμασε να αγοράσεις καφέ απο κανενα coffee shop που θα στον αλέσουν ψιλά.Οχι μεγάλη ποσότητα καφέ γιατι αποκλείεται να βρείς το σωστό κόψιμο με την πρώτη.Γι αυτό ο δικός σου μύλος θα σου λύσει το πρόβλημα.
οκ σε ευχαριστω πολυ .. οποτε η μηχανη ειναι οκ να μην ανησυχω . τωρα για μυλο σεπτεμβριο θα παρω τον baratza sette 270 αλλα εως τοτε καπως πρεπει να τα βολεψω οποτε παω για ψιλο κοψιμο απο coffee shop. :a013: