Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον tigrato. Και το κόστος του είναι λογικό.
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Εγω θα σου προτεινα δυο καφεδες απο αιθιοπια με ξεκαθαρες οξυτητες και ευκολο προφιλ για να το βγαλεις.
Hariti και warka απο taf με λαιτ ψησιμο, περγαμοντο ο ενας βατομουρο ο αλλος, σε χαμηλες θερμοκρασιες δεν πινονται "ξυδια" που λες τουλαχιστον 93-94 και 35"-40" για 40μλ, σε πιο ψηλες θερμοκρασιες βγανει πιο εντονο το spicy και η σοκολατα του προφιλ και τουλαχιστον 19γρ
Hariti και warka απο taf με λαιτ ψησιμο, περγαμοντο ο ενας βατομουρο ο αλλος, σε χαμηλες θερμοκρασιες δεν πινονται "ξυδια" που λες τουλαχιστον 93-94 και 35"-40" για 40μλ, σε πιο ψηλες θερμοκρασιες βγανει πιο εντονο το spicy και η σοκολατα του προφιλ και τουλαχιστον 19γρ
espresso junkie...
- tasosonic
- Δημοσιεύσεις: 168
- Εγγραφή: Τετ Ιαν 22, 2014 12:20 am
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Τοποθεσία: Κοζάνη
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Επιβεβαιώνω και γω οτι ο hariti ειναι ευκολος καφές! Δυο φορες που τον πηρα καταφερα να βγαλω το περγαμοντο με την παλια gaggia classic που είχαtriptsis έγραψε:Εγω θα σου προτεινα δυο καφεδες απο αιθιοπια με ξεκαθαρες οξυτητες και ευκολο προφιλ για να το βγαλεις.
Hariti και warka απο taf με λαιτ ψησιμο, περγαμοντο ο ενας βατομουρο ο αλλος, σε χαμηλες θερμοκρασιες δεν πινονται "ξυδια" που λες τουλαχιστον 93-94 και 35"-40" για 40μλ, σε πιο ψηλες θερμοκρασιες βγανει πιο εντονο το spicy και η σοκολατα του προφιλ και τουλαχιστον 19γρ
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
ενα κουταλακι του καφε ποσα γρ καφε παιρνει? εννοω κανονικα γεματο οχι μεχρι πανω
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Πρέπει να το ζυγισεις. Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
αναλογα με το κουταλακι. ποσο μεγαλο ειναι. και ποσο κουρμπα έχει. βγάλτο μας μια φωτογραφία να στο ζυγίσουμε
When life throws you curves, aim for the apex
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
UltiMo_ έγραψε:αναλογα με το κουταλακι. ποσο μεγαλο ειναι. και ποσο κουρμπα έχει. βγάλτο μας μια φωτογραφία να στο ζυγίσουμε
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
περιπου μπρε που λεει και ο ιβκοβιτς
4-5?
4-5?
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Πρέπει να τοΝ ζυγίσεις (τον καφέ). Η σωστή απάντηση.Gespresso έγραψε:Πρέπει να το ζυγισεις. Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση.
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2015 2:56 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- 2η Μηχανή:: Chemex
- Μύλος:: Quamar Q13E Flat
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers
- Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Re: Οδηγός για αρχάριους στον κόσμο του Espresso.
Είναι εύκολο να γίνει edit/update του αρχικού post που είναι και ο οδηγός που θα διαβάσει ένας νέος στον κόσμο του εσπρεσσο?
Η πρόταση εκχύλισης 60ml σε 25-30 δευτερόλεπτα είναι λογικό να οδηγήσει πολύ κόσμο σε "ξινίλα" όταν πλέον μιλάμε για 40gr ροφήματος σε 35-40 sec!
Η πρόταση εκχύλισης 60ml σε 25-30 δευτερόλεπτα είναι λογικό να οδηγήσει πολύ κόσμο σε "ξινίλα" όταν πλέον μιλάμε για 40gr ροφήματος σε 35-40 sec!