Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Δυο χρονια πινω μονο σκετους ισως εχω συνηθισει σε nespresso..ξερει κανεις πως μπορω νε ανεβασω βιντεο απο iphone?
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Το πετας στο pc και απο εκει στο you tube
Μετα μας δινεις το link
Μετα μας δινεις το link
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Άν έχεις iPhone το τελευταίο iOS αρκεί να μπεις στις φωτο, να βρεις το βιντεο, να επιλεξεις κάτω δεξιά το κουμπί αποστολής και απο το αναδυόμενο μενού επιλέγεις YouTube . Παλεύω κ εγώ με μια νεα gaggia baby με παρόμοια προβλήματα οπότε διαβάζω το topic με αγωνία ...
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Φίλε μου μια σημείωση να κάνω, αν είσαι μαθημένος σε Nespresso μη περιμένεις με 18gr+ στη Gaggia να είναι το ίδιο ελαφρύς με τους nespresso καφέδες που έπινες!Σίγουρα θα είναι πιο βαρύς ο καφές, πικρό δε το λες αλλά όταν κρυώνει είναι κάπως ο καφές.Απλά αν περιμένεις την ελαφρύτητα του nespresso μπορείς να δουλέψεις τους καφέδες με 16gr+ , πιο ψιλό κόψιμο και πιο λίγα ml εκχύλισης ώστε να μη σου φάινεται δυνατός σκέτος ο καφές!Γνώμη μου πάντα και εννοείται περιμένουμε το βιντεό σου να μας λυθούνε οι απορίες..Steliosios έγραψε:Δυο χρονια πινω μονο σκετους ισως εχω συνηθισει σε nespresso..ξερει κανεις πως μπορω νε ανεβασω βιντεο απο iphone?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Αυτο που λες εχεις δικιο..δηλαδη για να καταλαβω οσα πιο λιγα ml τοσο πιο ελαφρυς;;το αντιθετο δεν επρεπε να συμβαινει;;
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Οχι φίλε μου, όταν θα βάλεις πχ 16gr ο καφές επειδή είναι λιγότερα gr απο τα 18gr+ , δε θα έχει την ίδια δύναμη και θα πρέπει να σταματήσεις λίγο πιο νωρίς την εκχύλιση.Όσο ανεβαίνεις gr όμως ο καφές έχει και δύναμη και έτσι λογικά θα μπορείς να τραβάς την εκχυλισή σου πιο πολύ σε ml.H δύναμη αυτή φαίνεται κατα την εκχύλιση όταν στην αρχή είναι χρυσαφένιος και σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται ξανθό πολύ , το λεγόμενο blonding δηλαδή!Όταν γίνεται ξανθό πολύ πρέπει να σταματάμε την εκχύλιση διότι ο καφές δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Λοιπον αυτο το παρατηρησα και μου κανε εντυπωση!!το καλυτερο αποτελεσμα το πηρα με 15 gr portioli il top σε 30 sec 44 ml!!ενω στα ιδια γραμαρια ιδιο πατημα με διαφορετικο κοψιμο επεσα στα 30 sec 60 ml και δεν πινοταν..
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Καταρχήν 44ml με τι το μέτρησες φίλε μου , με σταγονόμετρο ?Ναι πολύ πιθανόν αν έκανες χοντρότερο κόψιμο να σου βγήκε έτσι.Όπως είπα πρίν ,κοιτάς στην εκχυλισή σου πότε αρχίζει και ξανθαίνει πολύ ώστε να σταματήσεις και ανάλογα το χρόνο σου και τα ml πράττεις ανάλογα στο κοψιμό σου και τα gr!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
15 gr το αφησα οπως λεει ο φιλος μεχρι νε υπαρξει εντονο blonding οπτικα θα μου πειτε εσεις γευστικα πινεται σου αφηνει στην αρχη μια πικριλα εντονη υστερα ενα μουδιασμα στα δοντια και στο τελος νοτες απο γαλα..;παντως ειναι απο τα "καλα" αποτελεσματα..περιμενω τα σχολια σας να ειστε καλα..