Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Καλησπερα.θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση:κρατωντας σταθερο πατημα σταθερα γραμμαρια παιζοντας μονο με το κοψιμο πετυχαινω σχεδον καλους χρονους εκχυλισεις αλλα το αποτελεσμα δεν πινεται με τιποτα σκετο δηλητηριο. Το temperature surfing γινεται κανονικα οπως μας εχετε αναφερει σε αλλες ενοτητες. Μπορειτε να βοηθησετε; Η μηχανη ειναι gaggia baby καινουργια,ο μυλος ascaso i2 mini,καφες Parana 100% arabica και οπρωτος καφες ενας αλλος δωρο με το μυλο απο barista shop.τα γραμμαρια ειναι 14 σε καλθακι διπλο gaggia no pressurized πατημα για να δημιουργηθει μια ωραια λεια επιφανεια.χρονοι εκχυλισεις 60/28.εχω και καφεδες απο ταφ αλλα περιμενω μπας και καταφερω το σωστο κοψιμο.ευχαριστω
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Εγώ θα ξεκίναγα από καφέ της Taf που υπάρχουν και κάποιες αναφορές στο forum. Τον καφέ που αναφέρεις δεν τον γνωρίζω.
Γενικά πάντως, πικρό σημαίνει συνήθως υπερ-εκχύλιση.
Γενικά πάντως, πικρό σημαίνει συνήθως υπερ-εκχύλιση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Άφησε τον Parana 100% arabica και μην αφήνεις άλλο να κάθονται οι καφέδες του taf.Εφόσον έχεις δουλέψει τα μηχανήματα σου και έχεις αποκτήσει μια οικειότητα πειραματίσου σε σωστό φρέσκο καφέ.
Γέμισε το καλαθάκι με 18-19gr από taf και όχι με 14.
Γέμισε το καλαθάκι με 18-19gr από taf και όχι με 14.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.οχι απλα πικρος αλλα δηλητηριο αφου εχω καλους χρονους γιατι υπερεκχιληση;οκ θα δοκιμασω τους taf και θα ενημερωσω .ευχαριστω πολυ..
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Στέλιο όπως πολλές φορές έχει γραφεί οι χρόνοι/όγκοι δεν είναι κανόνες, αλλά προτεινόμενα σημεία για να ξεκινήσει κάποιος. Επιπρόσθετα δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που καθορίζουν την τελική γεύση στο φλιτζάνι.
viewtopic.php?f=4&t=581#p5100
viewtopic.php?f=4&t=581#p5100
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Χρηστο καφες el conquistador με rost date 7/12.γραμμαρια 18 οπως είπε ο βαγγελης.πατημα το ιδιο.temperature serfing τρεχω μεχρι να σβησει το λαμπακι περιμενω 6-7 δευτερολεπτα και εκχυλιζω αμεσως.χρονος 25/60.αποτελεσμα;θεοξινος και πολυ πικρος..νομιζω οτι η nespresso με φωναζει απο το ντουλαπι...
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Κόψε λίγο πιο λεπτά η' βαλε 19gr ώστε να πάρεις 60ml σε 28-30sec.Ριξε και μια μάτια στο νήμα του συγκεκριμένου καφέ.
Πάντως δεν νομίζω να είναι πιο πικρός από τον nespresso.
Πάντως δεν νομίζω να είναι πιο πικρός από τον nespresso.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Μόλις σβήσει το λαμπάκι σημαίνει ότι ανάβει η αντίσταση, αν τραβάς το shot 6-7 δευτερόλεπτα αφότου σβήσει το λαμπάκι μάλλον δεν ζεσταίνεται αρκετά το νερό γι'αυτό και ο ξινός καφές. Να περιμένεις να ανάψει το λαμπάκι πρώτα και μετά μέτρα τα 6-7 δευτερόλεπτα.
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις 10 δευτερόλεπτα, τρέξε λίγο νερό να φύγει το πολύ καυτό και μετά κούμπωσε και τράβα το shot αμέσως.
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις 10 δευτερόλεπτα, τρέξε λίγο νερό να φύγει το πολύ καυτό και μετά κούμπωσε και τράβα το shot αμέσως.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Συγνωμη το διατυπωσα λαθος.μολις αναψει και παλι το λαμπακι μετραω 6 7 δευτερολεπτα και εκχυλιζω..τι να πω ισως εχει καποιο προβλημα ο μυλος δεν ξερω..
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Στέλιο έχεις την δυνατότητα να ανεβάσεις video; Θεόξυνος και πικρός είναι λίγο διαμετρικά αντίθετα σε όρους εκχύλισης και παραπέμπουν μάλλον σε σοβαρά προβλήματα διανομής. Κάνε αυτό που σου πρότεινε ο Βαγγέλης και δες για το πως γίνεται η Weiss διανομή.
http://www.home-barista.com/weiss-distr ... steps.html
Τώρα άμα θες να "σκοτώσεις" την ξυνίλα δοκίμασε να ρίχνεις σταδιακά τον ρυθμό που τρέχει ο καφές κρατώντας την δόση την ίδια, για πχ 18g α) 60ml 30s (δύο φορές), β) 50ml 30s (δύο φορές), 40ml 30s (δύο φορές). Δες πως μεταβάλλεται η γεύση.
ΥΓ Υποθέτω ότι έχεις ζυγαριά ψηφιακή και δοσομετρικό ποτηράκι. Επίσης θα σε παρακαλούσα, να μην κάνεις εκχύλιση και δημοσίευση σε αυτήν την φάση. Κάνε το παραπάνω σετάκι και προσπάθησε να εντοπίσεις τις αλλαγές στην γεύση και φυσικά άμα δύο εκχυλίσεις που έκανες (χωρίς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις) παρουσιάζουν μεγάλη γευστική διαφορά, επανέλαβε την εκχύλιση και για τρίτη φορά.
http://www.home-barista.com/weiss-distr ... steps.html
Τώρα άμα θες να "σκοτώσεις" την ξυνίλα δοκίμασε να ρίχνεις σταδιακά τον ρυθμό που τρέχει ο καφές κρατώντας την δόση την ίδια, για πχ 18g α) 60ml 30s (δύο φορές), β) 50ml 30s (δύο φορές), 40ml 30s (δύο φορές). Δες πως μεταβάλλεται η γεύση.
ΥΓ Υποθέτω ότι έχεις ζυγαριά ψηφιακή και δοσομετρικό ποτηράκι. Επίσης θα σε παρακαλούσα, να μην κάνεις εκχύλιση και δημοσίευση σε αυτήν την φάση. Κάνε το παραπάνω σετάκι και προσπάθησε να εντοπίσεις τις αλλαγές στην γεύση και φυσικά άμα δύο εκχυλίσεις που έκανες (χωρίς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις) παρουσιάζουν μεγάλη γευστική διαφορά, επανέλαβε την εκχύλιση και για τρίτη φορά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.