Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Εμενα οπτικα τουλαχιστον καλη μου φαινεται η εκχυλιση.
Πολυ ελαφρυ tamping και βεβαια ...ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ PF...
Πολυ ελαφρυ tamping και βεβαια ...ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ PF...
- AngelosPap
- Δημοσιεύσεις: 173
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
- Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Δοκίμασε να τραβήξεις αφού περάσουν 1 με 2 λεπτά και όχι 6 7 δεύτερα.Δεν προλαβαίνει να ξαναζεστάνει το νερό παρόλο που ανάβει το λαμπάκι.(υπάρχει μια καθυστέρηση στο θερμοστάτη)Steliosios έγραψε:μολις αναψει και παλι το λαμπακι μετραω 6 7 δευτερολεπτα και εκχυλιζω..τι να πω ισως εχει καποιο προβλημα ο μυλος δεν ξερω..
Το πιό σημαντικό όμως κατα την γνώμη μου θα πρέπει να τον δοκιμάσεις σαν ristretto.Σταμάτα την εκχύληση δηλαδή στα 44ml μαζί με την κρέμα. Νομίζω θα δείς διαφορά.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Μια χαρά εκχύλιση δείχνει και σε εμένα Στέλιο. Μια ιδέα μόνο οπτικά τραβάει προς την υπερεκχύλιση (φαίνεται από τις άσπρες κηλίδες στην επιφάνεια τις κρέμας). Προσωπικά, θα τα κρατούσα όλα ίδια και θα δοκίμαζα με λίγο παραπάνω καφέ (15,5 16,0g) ή θα σταματούσα την εκχύλιση λίγο (3-4s) νωρίτερα.
Έχω μία ένσταση για την ζυγαριά σου, γιατί από 14.5 - 15.4 θα σου δείχνει την ίδια τιμή "15" και κατά την ταπεινή μου γνώμη 0.9g διαφορά επηρεάζει την γεύση αλλά και την ροή της εκχύλισης.
Τέλος, όπως είπε και ο Διονύσης, απέφυγε τα χτυπήματα στο πλάι. Δεν χρειάζονται.
Έχω μία ένσταση για την ζυγαριά σου, γιατί από 14.5 - 15.4 θα σου δείχνει την ίδια τιμή "15" και κατά την ταπεινή μου γνώμη 0.9g διαφορά επηρεάζει την γεύση αλλά και την ροή της εκχύλισης.
Τέλος, όπως είπε και ο Διονύσης, απέφυγε τα χτυπήματα στο πλάι. Δεν χρειάζονται.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- manyjobs23
- Δημοσιεύσεις: 327
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Στέλιο μια χαρά εκχύλιση έκανες, θα συμφωνήσω με τον Christo στα όσα σου είπε, αλλά θα σου πρότεινα να μην φλασάρεις τόσο πολύ νερό πρίν την εκχύλιση για μένα 50-70ml είναι αρκετά.
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Μπράβο ρε Στέλιο!
Πολύ καλή εκχύλιση.Συμφωνώ και με τις προτάσεις των παιδιών παραπάνω.
Πολύ καλή εκχύλιση.Συμφωνώ και με τις προτάσεις των παιδιών παραπάνω.
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Φίλε μου είσαι σε καλό δρόμο, μια χαρά εκχύλιση ήτανε!Όμως κάποιες παρατηρήσεις κατε με..
-όπως είπε και ο Χρήστος πρέπει να πάρεις μια ζυγαριά ακριβείας διότι υπάρχουν αποκλίσεις
-μη βαράς το pf , μόνο και μόνο τα σημάδια που γίνονται φτάνει χώρια ο καφές που επηρεάζεται!
-Τραβάς πολύ νερό φίλε μου πριν την εκχυλισή σου, 2lt boiler έχω στη San Marco μου και τόσο νερό δε τραβάω !
-Επίσης για κάτι που δεν είμαι σίγουρος διότι δε ξέρω τα καλαθάκια της Gaggia.Πριν έβαζες 18gr+ καφέ στο καλαθάκι, στο ίδιο καλαθάκι αν βάζεις 15gr ίσως αποτελεί πρόβλημα το κενό που αφήνει κατα το tamping.Στη silvia τουλάχιστον έχουμε 2 καλαθάκια , ένα που γεμίζει μέχρι 16gr και ένα μέχρι 19gr!Δε μπορώ να πάρω το καλαθάκι των 19gr και να βάλω 15gr!Δε ξέρω τι ισχύει για το καλαθάκι των Gaggia γι'αυτό μελετησέ το πρώτα το η ας πουνε άλλοι με παρόμοια μηχανή!
Πάντως δε θα έπρεπε να σου πικρίζει τόσο πολύ βάση την εμφάνιση και αυτά που είδαμε στο βιντεό σου, να ξίνιζε ελάχιστα μπορεί να πικρίζει όχι..Πάντως ήτανε καλή εκχύλιση, ανέβασε και άλλα g,r στα 16gr+ με ίδιους παραμέτρους!Ας κάνει και 30sec+ δε πειράζει!
-όπως είπε και ο Χρήστος πρέπει να πάρεις μια ζυγαριά ακριβείας διότι υπάρχουν αποκλίσεις
-μη βαράς το pf , μόνο και μόνο τα σημάδια που γίνονται φτάνει χώρια ο καφές που επηρεάζεται!
-Τραβάς πολύ νερό φίλε μου πριν την εκχυλισή σου, 2lt boiler έχω στη San Marco μου και τόσο νερό δε τραβάω !
-Επίσης για κάτι που δεν είμαι σίγουρος διότι δε ξέρω τα καλαθάκια της Gaggia.Πριν έβαζες 18gr+ καφέ στο καλαθάκι, στο ίδιο καλαθάκι αν βάζεις 15gr ίσως αποτελεί πρόβλημα το κενό που αφήνει κατα το tamping.Στη silvia τουλάχιστον έχουμε 2 καλαθάκια , ένα που γεμίζει μέχρι 16gr και ένα μέχρι 19gr!Δε μπορώ να πάρω το καλαθάκι των 19gr και να βάλω 15gr!Δε ξέρω τι ισχύει για το καλαθάκι των Gaggia γι'αυτό μελετησέ το πρώτα το η ας πουνε άλλοι με παρόμοια μηχανή!
Πάντως δε θα έπρεπε να σου πικρίζει τόσο πολύ βάση την εμφάνιση και αυτά που είδαμε στο βιντεό σου, να ξίνιζε ελάχιστα μπορεί να πικρίζει όχι..Πάντως ήτανε καλή εκχύλιση, ανέβασε και άλλα g,r στα 16gr+ με ίδιους παραμέτρους!Ας κάνει και 30sec+ δε πειράζει!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Οντως στα 44 ml με αυτα τα γραμαρια εχω καλυτερο γευστκο αποτελεσμα..παιδια ευχαριστω πολυ αλλα παντα σχεδον τετοιες εκχυλισεις πετυχαινω!το αποτελεσμα ομως δεν εχει καμια σχεση με το γευστικο αποτελεσμα!μιλαμε για πολυ βαρυ και πικρο αποτελεσμα..μολις παρελαβα το naked θα δοκιμασω και με αυτο και θα ξαναανεβασω..θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και ευχαριστω πολυ για τα σχολια!!
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Οταν λες βαρυ τι εννοείς;
- G.K
- Δημοσιεύσεις: 288
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 26, 2012 5:57 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
- Τοποθεσία: Χανια
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
μπραβο στελιο,καλη εκχυλιση,καποιες μικροριθμισεις ειμαι σιγουρος οτι θα τις βρεις εν καιρο.
ξερεις....μπορει να χρειαστει να γινει και το αντιθετο.Steliosios έγραψε:Να εισαι καλα ρε γιωργο.το πολυ πολυ αν το βρεις να ρθεις μια βολτα απο δω να τη ρυθμισεις και τη δικια μου..κι εγω χανια ειμαι..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
χαχα να το βρουμε γιωργο και μετα αλληλεγκυη..οταν λεω βαρυ ενοοω βαρυ δηλαδη πολυ εντονο σωμα πικριλα και εκτος μια επιγευση γαλα που σου αφηνει στο τελος δεν καταλαβαινεις κατι αλλο απο τον καφε..