Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Στέλιο, πέρα από την εκχύλιση που μιλάμε, στην γεύση τον σημαντικότερο ρόλο παίζει και η επιλογή του καφέ που κάνουμε. Άμα ο καφές είναι dark roasted γευστικά τραβάει προς το πικρό. Εάν είναι light roasted τραβάει προς το ξυνό. Σε αυτό το νήμα έχουν αναφερθεί ήδη 4 καφέδες με διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά και δεν θα βγει άκρη.
Η τελική μου υπόδειξη είναι να δοκιμάσεις και άλλους καφέδες (ένα γρήγορο σκανάρισμα) και αυτός που κάπως θα είναι πιο κοντά στις γευστικές σου προτιμήσεις, να εμβαθύνεις περισσότερο σε αυτόν.
Η τελική μου υπόδειξη είναι να δοκιμάσεις και άλλους καφέδες (ένα γρήγορο σκανάρισμα) και αυτός που κάπως θα είναι πιο κοντά στις γευστικές σου προτιμήσεις, να εμβαθύνεις περισσότερο σε αυτόν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- G.K
- Δημοσιεύσεις: 288
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 26, 2012 5:57 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
- Τοποθεσία: Χανια
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
θα συμφωνησω με τον Μανο 100%, 50-70 ml ειναι αρκετα,και εγω τραβουσα πολυ νερο οπως εσυ,manyjobs23 έγραψε:Στέλιο μια χαρά εκχύλιση έκανες, θα συμφωνήσω με τον Christo στα όσα σου είπε, αλλά θα σου πρότεινα να μην φλασάρεις τόσο πολύ νερό πρίν την εκχύλιση για μένα 50-70ml είναι αρκετά.
περιμενοντας να σβησει το λαμπακι, αλλα παρατηρησα οτι τραβωντας 60ml, και κλεινοντας την
αντλια, ενω δεν ειχε σβησει το λαμπακι, εσβηνε μετα απο λιγο.
που οπως εχουν πει και αλλοι οφειλεται στην καθυστερυμενη αποκριση του θερμοστατη.
ΥΓ το PIDημα μου φαινεται δεν το γλιτωνει.
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Γιωργο τα αποτελεσματα σου εσενα τι λενε;
Εκχυλιση με το naked με το διπλο καλαθακι βεβαια το μαμισιο και οχι με το τριπλο που ειχε το naked.καφες la margarira rd 5/12 15 gr αυτη τη φορα περιπου 45 ml.αρωμα καλο κρεμα πολυ που υποχωρησε γρηγορα γευση λιγο ξυνη και σωμα γεματο..
Εκχυλιση με το naked με το διπλο καλαθακι βεβαια το μαμισιο και οχι με το τριπλο που ειχε το naked.καφες la margarira rd 5/12 15 gr αυτη τη φορα περιπου 45 ml.αρωμα καλο κρεμα πολυ που υποχωρησε γρηγορα γευση λιγο ξυνη και σωμα γεματο..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Αρκετα καλο!
Δωσε βαση στην κατανομη του καφε και το tamping.Εχεις καποιο chaneling
Μπραβο!
Δωσε βαση στην κατανομη του καφε και το tamping.Εχεις καποιο chaneling
Μπραβο!
- G.K
- Δημοσιεύσεις: 288
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 26, 2012 5:57 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
- Τοποθεσία: Χανια
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
ακομα περιμενω τα ελευθερα καλαθακια (αυριο παρασκευη μαλλον θα τα παραλαβω )Steliosios έγραψε:Γιωργο τα αποτελεσματα σου εσενα τι λενε;
οποτε ειναι ακομα νωρις για να εκφερω γνωμη,
διοτι οπως εχει γραψει καποιος εδω στο φορουμ ( δεν θυμαμαι που και ποιος )
ας με συγχωρεσει... και ριγανη να βαλεις στο κλειστο μαλλον θα βγαλει καιμακι
και ενταξει ψιλοπινεται ο καφες.... περιμενω τα ελευθερα για να εκφερω γνωμη
ελπιζω να μην ειμαστε με αυτη την μεταξυ μας κουβεντα
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Η εκχύλιση δεν μου φαίνεται κακή!
Εγώ θα έκοβα κάπως λεπτότερα ώστε να βγάλω τα ίδια μλ σε (περιπου 5)περισσότερα δευτερόλεπτα.
Εγώ θα έκοβα κάπως λεπτότερα ώστε να βγάλω τα ίδια μλ σε (περιπου 5)περισσότερα δευτερόλεπτα.
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Φίλε πολύ καλή εκχύλιση αν εξαιρέσεις το "δίχαλο" που είχες στην αρχή και τη κάπως γρήγορη εκχύλιση για τα δικά μου γούστα!Φίλε αν επιμένεις ότι οι καφέδες σου είναι πικροί κτλπ τότε μάλλον πρέπει να σκέφτεσαι την εκδοχή του να βάζεις και λίγο ζάχαρη μέσα !
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστω πολυ!! Οχι ειμαι πολεμιος της ζαχαρης θελω να καταλαβαινω καφε και μονο καφε!! Φαντασου οτι εχω καταφερει να την κοψει ακομα και η . Αυτη η οξυτητα που βγαζει εχει αρχισει και μου αρεσει και μου φαινετα οτι εχω αρχισει λιγο να προσαρμοζομαι στο μυλο και στα κοψιματα, τωρα οντως μου φαινεται οτι θελει λιγο πιο ψιλο κοψιμο για να ανεβω σε χρονους και μαλλον σε γευστικο αποτελεσμα απο οτι εχω διαβασει για τον συγκεκριμενο καφε!
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
Αν χρησιμοποιησουμε 18γρ καφε και παρουμε 45 γρ ροφημα μπορει να χαραχτηριστει υπερκχυλιση ?
Επισης αυτη τη στιγμη δουλευω το blend ( 4 ποικιλιες)που δουλευει η Hacienda (καφετερια οπου προμηθευεται καφε απο Taf).
Τα παιδια που δουλευουν εκει μου προτειναν να η εκχυλιση να διαρκεσει 20-23 δευτερολεπτα το πολυ. Δεν ειναι πολυ λιγο ?
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Πάρα πολύ πικρό αποτέλεσμα.
λίγο μου φαίνεται και μένα αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει, γευστικά αν σου αρέσει είσαι οκ δεν είναι πανάκειο ο μπούσουλας