Luckees έγραψε:Μια απ΄τις οπτικές ενδείξεις ότι η διαδικασία πάει καλά είναι όταν στην αρχή της εκχύλισης ο καφές βγαίνει ταυτόχρονα απ' όλες τις τρύπες. Εδώ βλέπεις ότι το νερό βρίσκει σε κάποια σημεία διαδρομές πιο γρήγορές απ ότι στο υπόλοιπο σώμα του puck και αυτό συνεχίζεται μέχρι σχεδόν το τέλος της εκχύλισης.
Σε ευχαριστώ Αποστόλη.
Παρατηρώντας καλύτερα το βίντεο, η εκχύλιση ξεκινάει στα σημεία που έρχεται το νερό απο τις τρεις τρύπες του group head. Το shower screen υποτίθεται πρέπει να κάνει σωστή κατανομή του νερού παντού στο puck αλλά αυτό γίνεται με μια καθυστέρηση στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Την shower screen την είχα βάλει μέσα σε ξίδι για μια ώρα. Την επόμενη ημέρα την άφησα σε μπολ με Dezcal και καυτό νερό για μια ώρα. Επίσης την έχω καθαρίσει με οδονοτγλυφίδα και μετά με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Ο λόγος που έκανα όλα τα παραπάνω είναι οτι είχα ακανόνιστα πιτσιλίσματα και νόμιζα οτι έφταιγαν κάποιες βουλωμένες οπές στην shower screen (αν έχεις χρόνο να δεις τα προηγούμενα βιντεάκια που είχα ανεβάσει θα καταλάβεις τι εννοώ).
Έχω παρατηρήσει πάντως οτι μετά απο αφαλάτωση, η κατανομή του νερού απο το shower screen είναι πολύ καλύτερη. Αν και έκανα αφαλάτωση πριν απο 1 μήνα, αναρωτιέμαι μήπως δεν έγινε σωστά...
Στην επόμενη απόπειρα θα κάνω grind κατευθείαν στο basket χρησιμοποιώντας το funnel που έχω. Μέχρι τώρα απέφευγα αυτή την μέθοδο, γιατί ο συγκεκριμένος καφές "κολλάει"... είτε κολλάει στον μύλο είτε στο funnel. Για να καταλάβεις τι εννοώ, με τον Pharos έχω κατακράτηση 1,5γ (!). Επομένως πρέπει να χτυπάω τον μύλο πάνω στον πάγκο για να πέσουν τα υπολείμματα.
Αν και αυτό δεν πετύχει, τότε θα αλέσω στο ποτηράκι του Pharos και θα ρίξω απ' το ποτηράκι του μύλου μέσα στο καλάθι χωρίς κουταλάκι και μετά WDT με ένα αυτοσχέδιο tool που έχω.