Τα 4 «Μ» του espresso: Miscela (το χαρμάνι του καφέ), Macinacaffe (ο μύλος), Macchina (η μηχανή espresso), Mano (το χέρι του barista). Τα έχετε όλα σωστά;

  • Διαφήμιση

Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευσηαπό Luckees » Παρ. Δεκ. 15, 2017 10:05 pm

Γιατί δεν έχεις ταυτόχρονη έξοδο του εκχυλισμένου καφέ από κάθε τρύπα του καλαθιού κ γιατί έχεις λίγο οξύτητα (ξυνίλα) όπως λες.
Εγώ θα άλεθα ένα τσικ που λέει κ η Σταυριάνα πιο ψιλά κ θα σταμάταγα την εκχύλιση 4-5 τσικ πιο νωρίς. :mrgreen:
Τελικός οδηγός βέβαια πάντα η γεύση σου.

edit...Χρήστο γράφαμε ταυτόχρονα :D
Άβαταρ μέλους
Luckees
 
Δημοσιεύσεις: 725
Εγγραφή: Τρί. Δεκ. 22, 2015 12:37 pm
Τοποθεσία: Μελίσσια
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή: Rocket R58
2η Μηχανή: NS Oscar
Μύλος: Baratza Sette 270W
2ος Μύλος: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Re: Τελειοποιώντας την εκχύλιση με γυμνό pf

Δημοσίευσηαπό ultra » Δευτ. Δεκ. 25, 2017 1:12 pm

Καλημερα και χρονια πολλα!

Μηπως εχει κανενας το κειμενο του αρχικου ποστ μεταφρασμενο να μου το στειλει με ενα προσψπικο μηνυμα;
ultra
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Τετ. Οκτ. 14, 2015 7:44 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή: GAGGIA BABY CLASS
Μύλος: ASCASSO i2 MINI

Προηγούμενη

Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ESPRESSO

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης