Καλησπέρα. Νέος στο φόρουμ και στην παρασκευή εσπρέσο. Εδώ και κάποιο καιρό δοκιμάζω καφέδες, κάποιοι βγαίνουν -σχετικά- καλοί, κάποιοι μέτριοι και κάποιοι χάλια. Από διάβασμα στο φόρουμ έχω καταφέρει σε πρώτο στάδιο έστω να καταλαβαίνω γιατί βγαίνει καλό ή κακό φλυτζάνι και σε ποια παράμετρο οφείλεται. Όμως ότι και να κάνω (χοντρό/λεπτό άλεσμα, δυνατό/ελαφρύ πατημα κοκ), έχω πάντα κομμάτια αλεσμένου καφέ στον εσπρέσο. Χρησιμοποιώ το μαμά διπλό καλαθάκι της Lelit.
Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό; Αν ξέρει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει, θα ήμουν ευγνώμων!
Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 22, 2019 6:28 pm
- Όνομα: Φίλιππος
- Μηχανή:: Lelit PL50
- Μύλος:: Graef 702
- Τοποθεσία: Αθήνα
-
- Δημοσιεύσεις: 444
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Bezzera Unica pid
- 2η Μηχανή:: Illy francis X7.1
- Μύλος:: Sette 270W
- 2ος Μύλος:: OE Pharos
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
Το πιθανοτερο σενάριο για το πρόβλημά σου ,ειναι να οφείλεται στο μύλο σου ο οποίος παράγει πολλά ''fines'' τα οποία περνάνε απο τις τρύπες του καλαθιού στο φλυτζάνι σου.Αν ο μύλος αγοράστηκε μεταχειρισμένος , αν τα μαχαίρια του ειναι φαγωμένα πιθανόν να θέλει αλλαγή είτε ο μύλος είτε τα μαχαίρια του.Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε (αν μπορέσεις) να χρησιμοποιήσεις καφέ αλεσμένο απο άλλο μύλο .
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 115
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς το διπλό καλαθάκι για τον καφέ και όχι το άλλο που δίνουν για τις κάψουλες (ESE pods); Μοιάζουν αρκετά, αλλά δεν ξέρω εαν το καλαθάκι για τις κάψουλες έχει πιο μεγάλες τρύπες. Αν ναι, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό που περιγράφεις.
Αλλιώς πιθανότατα οφείλεται στο μύλο.
Αλλιώς πιθανότατα οφείλεται στο μύλο.
-
- Δημοσιεύσεις: 4
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 22, 2019 6:28 pm
- Όνομα: Φίλιππος
- Μηχανή:: Lelit PL50
- Μύλος:: Graef 702
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Είναι σίγουρα το διπλό καλαθάκι, το εσε μοιάζει με το μονό.
Θα δοκιμάσω με έναν άλλον μύλο, καλύτερο. Βέβαια σήμερα σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται αυτό στο ότι είχα προχτές την φαεινή ιδέα να καθαρίσω κάθε τρύπα με καρφίτσα. Είναι δυνατόν να άνοιξαν περισσότερο από όσο βγαίνουν από το εργοστάσιο; Μου φάνηκε σαν να είχαν άλατα που δεν έφευγαν με τον καθαρισμό.
Είναι σίγουρα το διπλό καλαθάκι, το εσε μοιάζει με το μονό.
Θα δοκιμάσω με έναν άλλον μύλο, καλύτερο. Βέβαια σήμερα σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται αυτό στο ότι είχα προχτές την φαεινή ιδέα να καθαρίσω κάθε τρύπα με καρφίτσα. Είναι δυνατόν να άνοιξαν περισσότερο από όσο βγαίνουν από το εργοστάσιο; Μου φάνηκε σαν να είχαν άλατα που δεν έφευγαν με τον καθαρισμό.
-
- Δημοσιεύσεις: 143
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3 m
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10, lsm
- 2ος Μύλος:: Nuova simonelli mdf
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
- Τοποθεσία: Τήνος
- Επικοινωνία:
Re: Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
Ναι...κακώς καθάρισες με καρφίτσα. Τα βουτάς σε cafiza. Δοκίμασε με άλλο καλαθάκι
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 289
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Αλεσμένος καφές στο φλυτζάνι
Μάλλον φταίνε και τα δύο : και ο μύλος και ο καθαρισμός με καρφίτσα των οπών.
(Έχω και εγώ graef και διαπιστώνω υπολείμματα καφέ στο φλιτζάνι.)
(Έχω και εγώ graef και διαπιστώνω υπολείμματα καφέ στο φλιτζάνι.)