βάση του
lingπου μου πρότεινε ο φίλος psycho στο
θέμα του mouthisγια την μετατροπή pressured pf σε απλό pf, έκανα τις απαραίτητες "μαστοριές" και τώρα πλέον έχω μετατρέψει το pf μου και σημειώνω εντυπώσεις.
Τον πρώτο καφέ που έφτιαξα με ψιλοκομμένο καφέ έκανα ένα γενναίο overdosing και πάτημα που και η καλύτερη πρέσα θα ζήλευε

. Είχα την εντύπωση πως αφαιρώντας την βαλβίδα ο καφές θα έτρεχε αμέσως και ο καφές φυσικά δεν θα πίνονταν, πράγμα που με γέμιζε με άγχος και με έκανε να αλέσω τον καφέ όσο πιο ψιλό γίνεται και συγχρόνως έδινε δύναμη στα χέρια μου να πατάω δυνατά με το τάμπερ τις δόσεις στο pf!
To αποτέλεσμα φυσικά και προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν το overextraction. Η εκχύλιση άρχισε μετά από τουλάχιστο 40 δευτερόλεπτα

και δεν τελείωσε ποτέ γιατί φυσικά διέκοψα την διαδικασία και ξεκίνησα το άλεσμα του επόμενου καφέ.
Αυτή την φορά ο καφές ήταν χοντροκομμένος, ελάχιστο overdosing, και το τάμπερ χρησιμοποιήθηκε ως τάμπερ και όχι ως πρέσα

! ο καφές χρειάστηκε λιγότερο από 10 δεύτερα να παρασκευαστεί, κλασσική περίπτωση off extraction (ούτε καν underextraction). Ήταν συγκινητική η στιγμή, γεμάτο αναμνήσεις, δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πριν είχα φτιάξει τέτοια σούπα καφέ ίσως με την πρώτη μου μηχανή τέσσερα τουλάχιστο χρόνια πριν!
Τελικά ο ψιλοκομμένος καφές, ένα φυσιολογικό overdosing και ένα καλό πάτημα με το τάμπερ, μου έδωσε ένα πολύ καλό καφέ. Με
πλούσια συμπαγή κρέμα ακόμα και η γεύση ήταν πολύ καλύτερη από τους καφέδες με το pressured pf.