Re: Προσφορά ως την Μ.Δευτερα 02-04-2018
Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 28, 2018 2:29 pm
Αν και πολύ θα ήθελα να κάνω παρουσίαση στον Rwanda, εντέλει δε τα κατάφερα, και εξηγούμαι:
Αρχικά να πω, ότι είναι ένας πολύ καλός καφές, ξεκάθαρος (εάν τον αφήσεις όμως 20 ημέρες για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον), και πραγματικά τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση/aftertaste υπάρχει πλήρης ταύτιση με την "ετικέτα" του cup profile που λέμε. Μπράβο Μιχάλη για άλλη μια φορά!!
Εμένα μου θύμισε το άρωμα του το ...πρωινό μου. Τι εννοώ;; Τα μισά μου πρωινά γεύματα μέσα στην εβδομάδα απαρτίζονται από μια συγκεκριμένη μαρμελάδα με γεύση πορτοκάλι/βερίκοκο. Όταν λοιπόν μύριζα τα φλιτζάνια μου, είχα την αίσθηση ότι άνοιγα το βαζάκι της μαρμελάδας μου! Σε γεύση τώρα, αν με βάζανε να κάνω blind test σε cupping, πιθανότατα θα έγραφα στη "1η γουλιά" πορτοκάλι/χυμός εσπεριδοειδών και τελείωμα κίτρου. Αν μετέπειτα, παίξεις με brew ratio και χρόνους/θερμοκρασίες, σίγουρα μπορείς να πάρεις και berries/λουλούδια.
Γιατί δεν έκανα λοιπόν παρουσίαση;; Δε πρόλαβα! Χαχα! Έκανα την πατατιά από βιασύνη, να ανοίξω τον σακούλι στις 10 ημέρες, και ενώ ήξερα ότι με τους καφέδες του κάπτεν, πάντα παίρνω τα μέγιστα μεταξύ 20η και 25ης ημέρας, υπέκυψα. Το μισό σακούλι λοιπόν 'φαγώθηκε' κάπως "άκομψα", χωρίς να πάρω το καθαρό φλιτζάνι που ήθελα. Το έκλεισα και ασχολήθηκα με άλλον καφέ που είχα στο 'ρεζερβουάρ' μου (πλέον είναι πιο εύκολο να βρεις σε κάποια γωνία του σπιτιού καφέ, παρά τσίχλες! ) , και τον ξανά-άνοιξα τη Δευτέρα. Bingo! Εκεί πήρα τη γλυκάδα και το καθαρό finish που ήθελα. Βέβαια, δε μπόρεσα ποτέ να κάνω πολλές δοκιμές και να πάρω βίντεο, γιατί ο καφές καταναλώθηκε (~100g) ενόσω έλειπα από το σπίτι, από την οικογένεια και φίλους...
So, δεν έχω να postάρω βίντεο. Μπορώ να σας πω όμως τα εξής:
- Αφήστε τον καφέ τουλάχιστον 2 εβδομάδες, και για μένα καλύτερα Τρεις!! Μετά τις 20 ημέρες απολαμβάνω στο φουλ τους καφέδες του Μάστερ Μιχάλη.
- Ο καφές είναι light to medium, μη φοβηθείτε τη θερμοκρασία, πιάστε 94°C και βλέποντας μετά.
- Τσιτώστε την δεσποινίδα Rwanda. Τραβήξτε το χρόνο, 35'' σίγουρα. Θέλει fine άλεση. Σε brew ratio, δε πρόλαβα να δοκιμάσω πολλά, αλλά και σε 1/1,7 μου έδωσε το προφίλ, και σε 1/2. [από gr στο pf, έβαζα από 18.5 με 19.5γρ]
Ελπίζω σε βίντεο την επόμενη φορά!
Αρχικά να πω, ότι είναι ένας πολύ καλός καφές, ξεκάθαρος (εάν τον αφήσεις όμως 20 ημέρες για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον), και πραγματικά τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση/aftertaste υπάρχει πλήρης ταύτιση με την "ετικέτα" του cup profile που λέμε. Μπράβο Μιχάλη για άλλη μια φορά!!
Εμένα μου θύμισε το άρωμα του το ...πρωινό μου. Τι εννοώ;; Τα μισά μου πρωινά γεύματα μέσα στην εβδομάδα απαρτίζονται από μια συγκεκριμένη μαρμελάδα με γεύση πορτοκάλι/βερίκοκο. Όταν λοιπόν μύριζα τα φλιτζάνια μου, είχα την αίσθηση ότι άνοιγα το βαζάκι της μαρμελάδας μου! Σε γεύση τώρα, αν με βάζανε να κάνω blind test σε cupping, πιθανότατα θα έγραφα στη "1η γουλιά" πορτοκάλι/χυμός εσπεριδοειδών και τελείωμα κίτρου. Αν μετέπειτα, παίξεις με brew ratio και χρόνους/θερμοκρασίες, σίγουρα μπορείς να πάρεις και berries/λουλούδια.
Γιατί δεν έκανα λοιπόν παρουσίαση;; Δε πρόλαβα! Χαχα! Έκανα την πατατιά από βιασύνη, να ανοίξω τον σακούλι στις 10 ημέρες, και ενώ ήξερα ότι με τους καφέδες του κάπτεν, πάντα παίρνω τα μέγιστα μεταξύ 20η και 25ης ημέρας, υπέκυψα. Το μισό σακούλι λοιπόν 'φαγώθηκε' κάπως "άκομψα", χωρίς να πάρω το καθαρό φλιτζάνι που ήθελα. Το έκλεισα και ασχολήθηκα με άλλον καφέ που είχα στο 'ρεζερβουάρ' μου (πλέον είναι πιο εύκολο να βρεις σε κάποια γωνία του σπιτιού καφέ, παρά τσίχλες! ) , και τον ξανά-άνοιξα τη Δευτέρα. Bingo! Εκεί πήρα τη γλυκάδα και το καθαρό finish που ήθελα. Βέβαια, δε μπόρεσα ποτέ να κάνω πολλές δοκιμές και να πάρω βίντεο, γιατί ο καφές καταναλώθηκε (~100g) ενόσω έλειπα από το σπίτι, από την οικογένεια και φίλους...
So, δεν έχω να postάρω βίντεο. Μπορώ να σας πω όμως τα εξής:
- Αφήστε τον καφέ τουλάχιστον 2 εβδομάδες, και για μένα καλύτερα Τρεις!! Μετά τις 20 ημέρες απολαμβάνω στο φουλ τους καφέδες του Μάστερ Μιχάλη.
- Ο καφές είναι light to medium, μη φοβηθείτε τη θερμοκρασία, πιάστε 94°C και βλέποντας μετά.
- Τσιτώστε την δεσποινίδα Rwanda. Τραβήξτε το χρόνο, 35'' σίγουρα. Θέλει fine άλεση. Σε brew ratio, δε πρόλαβα να δοκιμάσω πολλά, αλλά και σε 1/1,7 μου έδωσε το προφίλ, και σε 1/2. [από gr στο pf, έβαζα από 18.5 με 19.5γρ]
Ελπίζω σε βίντεο την επόμενη φορά!