Σελίδα 25 από 60

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 08, 2019 11:40 pm
από brexei
Έχω πάρει 2 καφέδες από cup10 με rd 20/12 (και αναμένω κι άλλους...) και θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:

Σας βγάζουν ποτέ πικραδα αν τους εκχυλίσετε σε υψηλότερες θερμοκρασιες; πχ 96 ή 97 C; Δοκιμάζω το cup10 blend και πότε δε μου έχει πικρισει ακόμα και σήμερα που το έκανα κάπου στους 97 C επίτηδες!

Τη θερμοκρασία την έχω μετρήσει με θερμοζευγος.

Μήπως οι φρεσκοι καφέδες δεν πικριζουν ποτε; Ένας φτηνος καφές από Μαρτ πάντως πικριζε απ' όσο θυμάμαι...

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 09, 2019 3:47 pm
από Rallakias
Ολοι οι καφέδες όταν τους εκχυλίσεις σε υψηλότερη θερμοκρασία απο την ''ιδανική'' για τον καθένα ,θα βγάλουν πίκρα.Οσο πιο καβουρδισμένος ο καφές ,τόσο χαμηλότερη ειναι η ιδανικη του θερμοκρασία εκχύλισης.Οι ''φρέσκοι'' καφέδες που λές συνήθως θέλουν υψηλότερη θερμοκρασία απο τους ''φθηνούς'' του Μαρτ ή τους commercial γενικότερα.
Δεν ξέρω αν εχει θερμοκρασιακη αστάθεια η μηχανή σου και γι αυτό ξεκινάει απο τους 97 αλλα καταλήγει π.χ. στους 94 ,αλλά γενικά δεν εχεις λόγο να εκχυλίζεις τόσο ψηλά.Δεν ξερω κάποιον καφέ που δεν θα εβγαζε πίκρα στους 97 βαθμούς!

Πάλι όμως δεν καταλαβαίνω αν το πρόβλημά σου ειναι γιατι οι καφέδες σου βγάζουν πίκρα στους 97 ή γιατι το blend δεν σου βγάζει?

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 09, 2019 4:17 pm
από brexei
Το προβλημά μου δεν είναι οι καφέδες, αλλά η μηχανή! Έχω ανοίξει εδώ νήμα μπας και μπορέσω να βγάλω άκρη:

viewtopic.php?f=5&t=6117

Η θερμοκρασία μου είναι πολύ υψηλή στο ξεκίνημα (97-98C) και έχω και ατμούς, αλλά δεν παίρνω πικρίλα από το φρέσκο καφέ (cup10 blend). Μόνο από τον πιο καβουρδισμένο του μαρτ. Και επειδή γνωρίζω ότι η θερμοκρασία είναι ψηλά και θα έπρεπε να πικρίζει και ο φρέσκος, γι'αυτό ρωτάω. Μου φαίνεται περίεργο... ϊσως είναι λιγότερο ευαίσθητος είτε η πικρίλα του να είναι ανεπαίσθητη και δεν τη νιώθω εγώ (δεν έχω καλή ευαισθησία στις γεύσεις).

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2019 10:47 pm
από koravos71
Καλησπέρα σας. Σήμερα άνοιξα την κοστα ρικα (honey) και αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Μπουκώνει ο μύλος.Αν ρίχνω 2-3 γραμμ τα αλέθει αν ρίξω παραπάνω μπουκώνει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς τπτ παρόμοιο?

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2019 11:06 pm
από Βασιλης Α.
Μάλλον ειναι πολύ light το ψήσιμο, με αποτέλεσμα ο ascaso να ζορίζεται. Προτίμησε πιο καλά ψημένους καφέδες αλλιώς θα πάρεις το μύλο στο χέρι αν συνεχίσεις να αλεθεις τέτοιους καφέδες. :yellow:

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 13, 2019 11:11 pm
από koravos71
Μου κάνει εντύπωση γτ έχω πάρει και κολομβια και αιθιοπια και άλλους απο cup 10 και πρωτη φορα μου συμβαίνει αυτό.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 14, 2019 3:30 pm
από Jazz
Νίκο, τι rd είναι η Κόστα Ρίκα που άνοιξες; (έχω και εγώ παραγγελία από cup10, με καβούρδισμα 07/01, και θα αρχίσω να ανοίγω τα σακουλάκια μου σε κανένα τετραήμερο) Οπότε, αν έχουμε την ίδια φουρνιά, θα το έχω στο νου μου, να δώσω feedback όταν ανοίξω την ημίξηρη Costa Rica. :oneup:

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 14, 2019 4:56 pm
από koravos71
Το ίδιο 07/01. Αναμένω για να δω μήπως παίζει τπτ με το καφέ ( σκληρός κόκκος) ή το μύλο.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 14, 2019 4:58 pm
από Manolis
Καλησπέρα & καλή χρονιά.
Cup10 Speciality Espresso Blend & La Meseta Colombia με RD 7/1 ανοίγω πρώτα το blend. Σωστά;
Γνωρίζουμε Espresso Recipe για τον La Meseta Colombia; Έχω απλό διπλό & τριπλό καλάθι.

Re: CUP10 coffee roaster

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 16, 2019 11:01 pm
από M.speciality
Manolis έγραψε:
Δευ Ιαν 14, 2019 4:58 pm
Καλησπέρα & καλή χρονιά.
Cup10 Speciality Espresso Blend & La Meseta Colombia με RD 7/1 ανοίγω πρώτα το blend. Σωστά;
Γνωρίζουμε Espresso Recipe για τον La Meseta Colombia; Έχω απλό διπλό & τριπλό καλάθι.
Σωστά άνοιξε πρώτα το blend!! Για την Colombia και όχι columpia όπως πολύ σωστά παρατήρησες;», με τα καλαθάκια σου άρχισε με 1/1,8 έως 1/2,5 η ποσότητας μέσα στο καλάθι να είναι αρκετή αλλά να μην βρίσκει επάνω!!!
koravos71 έγραψε:
Κυρ Ιαν 13, 2019 10:47 pm
Καλησπέρα σας. Σήμερα άνοιξα την κοστα ρικα (honey) και αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Μπουκώνει ο μύλος.Αν ρίχνω 2-3 γραμμ τα αλέθει αν ρίξω παραπάνω μπουκώνει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς τπτ παρόμοιο?


Ο συγκεκριμένος καφές ειναι πραγματικά SHB και το καβουρδισμα που έχεις στα χέρια σου είναι medium to light
Οι κόκκοι είναι μεγάλοι στο 18SC+ και τα μαχαίρια του μύλου σχετικά μικρά, επίσης αν το μοτέρ και τα μαχαίρια έχει κόψει πολλά κυλά!!! Αν δεν είναι Τπτ από τα παραπάνω στείλε μου ένα mail ώστε να καταφέρουμε να βρούμε λύση!!!