CUP10 coffee roaster
-
- Δημοσιεύσεις: 162
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 11, 2017 1:57 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Mazzer super jolly
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Round Cup, Cup 10 κτλ.
- Τοποθεσία: Athens
Re: CUP10 coffee roaster
Συμφωνω ότι ο καφές χάνει πάρα πολύ στη μηχανή μου. Όμως ακόμα και έτσι είναι κλάσης ανώτερος από τους commercials και από κάποιους και φθηνότερος. Δεν έχω μυρίσει καλύτερο καφέ. Είτε σε σπυρί είτε αλεσμένο είτε έτοιμο στο φλυτζάνι.
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: CUP10 coffee roaster
Καλημερα θα ηθελα να παραγγειλω καφε σπιρι και θελω να ρωτησω στη φορμα παραγγελιας τι επιλεγω? whole beans? espresso? η brew?
Re: CUP10 coffee roaster
Whole beans = Σπυρί ολόκληρο.
Espresso = Αλεσμένος για espresso (λεπτή άλεση).
Brew = Αλεσμένος για φίλτρου (χοντρή άλεση).
Οπότε επιλέγεις "whole beans"
Espresso = Αλεσμένος για espresso (λεπτή άλεση).
Brew = Αλεσμένος για φίλτρου (χοντρή άλεση).
Οπότε επιλέγεις "whole beans"
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: CUP10 coffee roaster
ok ευχαριστωpavlosola έγραψε:Whole beans = Σπυρί ολόκληρο.
Espresso = Αλεσμένος για espresso (λεπτή άλεση).
Brew = Αλεσμένος για φίλτρου (χοντρή άλεση).
Οπότε επιλέγεις "whole beans"
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: CUP10 coffee roaster
Θα ηθελα να ευχαριστησω δημοσια τον κυριο Μιχαλη απο CUP 10 για το δωρακι του ,(ενα σακουλακι panama geisha ).Παρηγγειλα για δευτερη φορα τους ιδιους καφεδες( BRAZIL MONTE ALEGRE -ETHIOPIA GUJI SIDAMO ) απλα απιστευτοι και θεορω ευκολοι καφεδες για εμας που δεν εχουμε και τον καλυτερο εξοπλισμο.Μπραβο σας κυριε Μιχαλη και για τις καλες τιμες.
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Ο Κάπτεν - Μιχάλης αξίζει πολλά Μπράβο!! Και το έχω ξαναπεί. Ήθελα καιρό να το επισημάνω ξανά εδώ στο thread. Είναι, μία από τις πιο Τίμιες & Ταυτόχρονα (!) Ποιοτικές επιλογές στο θέμα του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Και τονίζω το ταυτόχρονα, γιατί ενώ έχουμε πολύ καλούς ψήστες και αρκετές επιλογές στην Ελλάδα, λίγες από αυτές συγκεντρώνουν τόσα 'θετικά' μαζεμένα. Και εξηγούμαι:
Επιλέγοντας Cup10:
- Έχεις ποιοτικότατους καφέδες, με σούπερ ψησίματα, που τα προφίλ τους Βγαίνουν στο φλιτζάνι σου!! Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς τη ... φαντασία σου, όπως σε κάποιες 'άλλες' περιπτώσεις όπου στην περιγραφή του cup profile μόνον οι δράκοι λείπουν και οι νεράιδες...
- Έχεις την υλοποίηση στο 100% του 'project' Φρέσκος Κόκκος. Το σακούλι που θα επιθυμήσεις ψήνεται κατά παραγγελία. Δεν υπάρχει ούτε μία στις χίλιες, να πάρεις σακουλάκι με RD > 3-4 ημερών (ανάλογα με το πότε έκανες την παραγγελία σου, εφόσον ο κ. Μιχάλης ψήνει Δευτέρα & Πέμπτη, και με βάση φυσικά το χρονικό διάστημα του courier).
- Συνταγή παίδες!! Συνταγή!! Ποιος άλλος ψήστης δίνει recipe αναλυτικά, για χειρισμό του κάθε καφέ του σε espresso και drip ?? Μπορεί να φαίνεται απλό, ή ασήμαντο, but well, it's not! Για έναν home barista, που δεν έχει τη δυνατότητα να σπαταλήσει σακούλια σε random δοκιμές, και που θέλει μια καθοδήγηση για να πάρει τα μέγιστα από το φλιτζάνι του, είναι απίστευτα σημαντικό να του δίνεις έναν μπούσουλα! Ξέρει αυτομάτως λοιπόν πως θα ξεκινήσει, μειώνει τις πιθανότητες να πετάξει στο νεροχύτη σειρά επί σειρών shot, ενώ συν τοις άλλοις μπορεί και να μάθει από αυτές τις συνταγές πιο ουσιαστικά πράγματα αν το ψάξει λιγάκι περισσότερο. Βλέποντας πχ τις διαφορές στον χειρισμό μιας Moplaco Αιθιοπίας και ενός Brazil blend, παρατηρώντας τα ratio, χρόνους, το χρώμα του κόκκου κοκ, και βλέποντας παράλληλα άλλα χαρακτηριστικά του εν λόγω καφέ (πχ υψόμετρο, ποικιλία, επεξεργασία), μπορεί σιγά σιγά να φτάσει σε γόνιμα συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά/"ιδιότητες" του κάθε καφέ, σε ένα πιο θεωρητικό επίπεδο.
- Τίμια... ΤΙΜΗ ! Ναι, πολλοί roasters βγάζουν καφεδάρες, αλλά τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι σα να έχουν ... 'υπερεκτημήσει' λιγάκι κάποια πράγματα. Δε ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας, ή πάνω σε ποιο ... καλάμι επιλέγει να αρμενίσει, αλλά ok, καφέ εμπορεύεται, όχι αντικαρκινικά εμβόλια τέταρτης γενιάς... (Στην υπερβολή του προφανώς η αναφορά/παράδειγμα). Ο Μιχάλης κρατάει τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και πραγματικά αξίζει να επικροτηθεί αυτή η προσπάθεια. Όταν σου δίνει τη δυνατότητα πχ για μια εξαιρετική guji ethiopia στα 8.50€, γιατί να επιλέξεις να σκάσεις 12+€ κάπου αλλού για παρόμοιο γευστικά αποτέλεσμα (και ίσως και κατώτερο μάλιστα ορισμένες φορές) ;; Food for thinking...
- Επαγγελματισμός, προθυμία, από έναν αξιόλογο όπως φαίνεται άνθρωπο. Ο Κάπτεν - Μιχάλης, φαίνεται ότι αγαπάει αυτό που κάνει και το σέβεται. Θα σε βοηθήσει σε περίπτωση κάποια απορίας, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του για κάποια ερώτηση, θα προσπαθήσει να σε εξυπηρετήσει πάντα πρόθυμα. Μέχρι και σε κινήσεις απίστευτα θεωρώ ευγενικές προβαίνει, κάνοντας δώρα στους ανθρώπους που επιλέγουν τη δουλειά του. Από εκεί και μόνο φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που κάνει μια παραγγελία ως έναν απλό 'πελάτη', αλλά προφανώς εκτιμάει και το γεγονός ότι πίσω από το 'online order' βρίσκεται κάποιος που εκτιμάει το προϊόν του και το στηρίζει. Αν με 'περάσει' ο δρόμος μου από την περιοχή εκεί στην Κορινθία, εννοείται πως θα χαρώ να επισκεφθώ το καφέ του και να τον γνωρίσω.
Για όλα αυτά λοιπόν, προσωπικά πλέον το cup10 έχει γίνει μία από τις 2-3 πρώτες επιλογές μου (μαζί και με taresso). Τη τελευταία μου παραγγελία την έκανα από εκεί, και πήρα 7 (!) σακουλάκια! Ένα κιλό Brazil blend Monte Alegre (το οποίο θεωρώ είναι ένα από τα καλύτερα blends που έχω δοκιμάσει, και 100% value for money || Αρέσει πάρα πολύ και στην υπόλοιπη οικογένεια), μισό κιλό Washed Ethiopia Guji Sidamo (στην οποία μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός πως ενώ οπτικά οι εκχυλίσεις μου δεν είναι ιδανικές, εντούτοις στο φλιτζάνι βρίσκεις ακριβώς ό,τι αναμένεις), και 1 σακουλάκι Los Pirineos/El Salvador (δε το έχω ανοίξει ακόμη).
Τώρα μάλλον θα πρέπει να προετοιμάσω την νέα μου παραγγελία, καθώς πλέον στην οικογένεια έχουμε γίνει coffee junkie, και σε 20 μέρες max αυτές οι ποσότητες φεύγουν για πλάκα...
Πείτε μου τώρα εσείς, αν επέλεγα βασική 'προμήθεια' από Taf πχ, πόσα χαρτονομίσματα μηνιαίως θα έπρεπε να διαθέσω ...
Επιλέγοντας Cup10:
- Έχεις ποιοτικότατους καφέδες, με σούπερ ψησίματα, που τα προφίλ τους Βγαίνουν στο φλιτζάνι σου!! Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς τη ... φαντασία σου, όπως σε κάποιες 'άλλες' περιπτώσεις όπου στην περιγραφή του cup profile μόνον οι δράκοι λείπουν και οι νεράιδες...
- Έχεις την υλοποίηση στο 100% του 'project' Φρέσκος Κόκκος. Το σακούλι που θα επιθυμήσεις ψήνεται κατά παραγγελία. Δεν υπάρχει ούτε μία στις χίλιες, να πάρεις σακουλάκι με RD > 3-4 ημερών (ανάλογα με το πότε έκανες την παραγγελία σου, εφόσον ο κ. Μιχάλης ψήνει Δευτέρα & Πέμπτη, και με βάση φυσικά το χρονικό διάστημα του courier).
- Συνταγή παίδες!! Συνταγή!! Ποιος άλλος ψήστης δίνει recipe αναλυτικά, για χειρισμό του κάθε καφέ του σε espresso και drip ?? Μπορεί να φαίνεται απλό, ή ασήμαντο, but well, it's not! Για έναν home barista, που δεν έχει τη δυνατότητα να σπαταλήσει σακούλια σε random δοκιμές, και που θέλει μια καθοδήγηση για να πάρει τα μέγιστα από το φλιτζάνι του, είναι απίστευτα σημαντικό να του δίνεις έναν μπούσουλα! Ξέρει αυτομάτως λοιπόν πως θα ξεκινήσει, μειώνει τις πιθανότητες να πετάξει στο νεροχύτη σειρά επί σειρών shot, ενώ συν τοις άλλοις μπορεί και να μάθει από αυτές τις συνταγές πιο ουσιαστικά πράγματα αν το ψάξει λιγάκι περισσότερο. Βλέποντας πχ τις διαφορές στον χειρισμό μιας Moplaco Αιθιοπίας και ενός Brazil blend, παρατηρώντας τα ratio, χρόνους, το χρώμα του κόκκου κοκ, και βλέποντας παράλληλα άλλα χαρακτηριστικά του εν λόγω καφέ (πχ υψόμετρο, ποικιλία, επεξεργασία), μπορεί σιγά σιγά να φτάσει σε γόνιμα συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά/"ιδιότητες" του κάθε καφέ, σε ένα πιο θεωρητικό επίπεδο.
- Τίμια... ΤΙΜΗ ! Ναι, πολλοί roasters βγάζουν καφεδάρες, αλλά τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι σα να έχουν ... 'υπερεκτημήσει' λιγάκι κάποια πράγματα. Δε ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας, ή πάνω σε ποιο ... καλάμι επιλέγει να αρμενίσει, αλλά ok, καφέ εμπορεύεται, όχι αντικαρκινικά εμβόλια τέταρτης γενιάς... (Στην υπερβολή του προφανώς η αναφορά/παράδειγμα). Ο Μιχάλης κρατάει τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και πραγματικά αξίζει να επικροτηθεί αυτή η προσπάθεια. Όταν σου δίνει τη δυνατότητα πχ για μια εξαιρετική guji ethiopia στα 8.50€, γιατί να επιλέξεις να σκάσεις 12+€ κάπου αλλού για παρόμοιο γευστικά αποτέλεσμα (και ίσως και κατώτερο μάλιστα ορισμένες φορές) ;; Food for thinking...
- Επαγγελματισμός, προθυμία, από έναν αξιόλογο όπως φαίνεται άνθρωπο. Ο Κάπτεν - Μιχάλης, φαίνεται ότι αγαπάει αυτό που κάνει και το σέβεται. Θα σε βοηθήσει σε περίπτωση κάποια απορίας, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του για κάποια ερώτηση, θα προσπαθήσει να σε εξυπηρετήσει πάντα πρόθυμα. Μέχρι και σε κινήσεις απίστευτα θεωρώ ευγενικές προβαίνει, κάνοντας δώρα στους ανθρώπους που επιλέγουν τη δουλειά του. Από εκεί και μόνο φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο που κάνει μια παραγγελία ως έναν απλό 'πελάτη', αλλά προφανώς εκτιμάει και το γεγονός ότι πίσω από το 'online order' βρίσκεται κάποιος που εκτιμάει το προϊόν του και το στηρίζει. Αν με 'περάσει' ο δρόμος μου από την περιοχή εκεί στην Κορινθία, εννοείται πως θα χαρώ να επισκεφθώ το καφέ του και να τον γνωρίσω.
Για όλα αυτά λοιπόν, προσωπικά πλέον το cup10 έχει γίνει μία από τις 2-3 πρώτες επιλογές μου (μαζί και με taresso). Τη τελευταία μου παραγγελία την έκανα από εκεί, και πήρα 7 (!) σακουλάκια! Ένα κιλό Brazil blend Monte Alegre (το οποίο θεωρώ είναι ένα από τα καλύτερα blends που έχω δοκιμάσει, και 100% value for money || Αρέσει πάρα πολύ και στην υπόλοιπη οικογένεια), μισό κιλό Washed Ethiopia Guji Sidamo (στην οποία μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός πως ενώ οπτικά οι εκχυλίσεις μου δεν είναι ιδανικές, εντούτοις στο φλιτζάνι βρίσκεις ακριβώς ό,τι αναμένεις), και 1 σακουλάκι Los Pirineos/El Salvador (δε το έχω ανοίξει ακόμη).
Τώρα μάλλον θα πρέπει να προετοιμάσω την νέα μου παραγγελία, καθώς πλέον στην οικογένεια έχουμε γίνει coffee junkie, και σε 20 μέρες max αυτές οι ποσότητες φεύγουν για πλάκα...
Πείτε μου τώρα εσείς, αν επέλεγα βασική 'προμήθεια' από Taf πχ, πόσα χαρτονομίσματα μηνιαίως θα έπρεπε να διαθέσω ...
-
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Μαρ 20, 2012 10:34 am
- Όνομα: ΘΑΝΑΣΗΣ
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- Τοποθεσία: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Re: CUP10 coffee roaster
Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω και εγώ είναι ότι ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
- spirosninja
- Δημοσιεύσεις: 118
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 11, 2013 1:30 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit pl41
- Μύλος:: Eureka manual
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Re: CUP10 coffee roaster
+1 και απο μενα!!
μια ερωτηση... στην περιοδο των εορτων που ερχεται, ποιες ημερομηνιες θα ψηθουν καφεδες και ποτε μπορουμε να παραγγειλουμε για να παραλαβουμε σχετικα γρηγορα?
μια ερωτηση... στην περιοδο των εορτων που ερχεται, ποιες ημερομηνιες θα ψηθουν καφεδες και ποτε μπορουμε να παραγγειλουμε για να παραλαβουμε σχετικα γρηγορα?
-
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 10, 2015 3:01 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit plust pid
- Μύλος:: Eureka Zenith e
- Οι καφέδες μου:: Cup10, Taf, kudu
- Τοποθεσία: Καλλιθέα
Re: CUP10 coffee roaster
Σύμφωνα με mail που έλαβα από το Cup10 καβούρδισμα καφέ για την περίοδο των γιορτών θα γίνει στις 27/12/2017, 03/1/2018 και 08/01/2018