CUP10 coffee roaster
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: CUP10 coffee roaster
Το blend δεν λέει εκ πρώτης τα πάντα.
Το μέγεθος των κοκκων και το ψήσιμο είναι αυτό που κοιτάμε και την απαέρωση να την κάνουμε μέσα από το σακουλάκι αν έχει βαλβίδα μονής εξόδου.
Όσο πιο χαμηλό ψήσιμο έχουμε τόσο περισσότερη απαέρωση θέλουν οι κόκκοι μας.
Το ποσό θέλουν είναι κομματάκι 'υποκειμενικό'.
Οι dark κόκκοι αποβάλλουν γρήγορα το διοξείδιο και τα ζάκχαρα τους και πιο αργά οι light κόκκοι.
Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Από την άλλη ότι ευχαριστεί τον ουρανίσκο μας!
Το μέγεθος των κοκκων και το ψήσιμο είναι αυτό που κοιτάμε και την απαέρωση να την κάνουμε μέσα από το σακουλάκι αν έχει βαλβίδα μονής εξόδου.
Όσο πιο χαμηλό ψήσιμο έχουμε τόσο περισσότερη απαέρωση θέλουν οι κόκκοι μας.
Το ποσό θέλουν είναι κομματάκι 'υποκειμενικό'.
Οι dark κόκκοι αποβάλλουν γρήγορα το διοξείδιο και τα ζάκχαρα τους και πιο αργά οι light κόκκοι.
Οι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Από την άλλη ότι ευχαριστεί τον ουρανίσκο μας!
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 165
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: CUP10 coffee roaster
Εμένα όσο πιο φρέσκος ο καφές τόσο περισσότερο μου αρέσει συνήθως, με μια εξαίρεση στους natural processed που τους καταναλώνω λίγο πιο μετά. Προσωπικά πιστεύω για μένα αυτός ο καφές είναι ο καλύτερος από 6 μέρες μέχρι 15-20 μέρες αργότερα (όχι ότι μετά δεν είναι βέβαια) αν και του κάνω long preinfusion.
Όπως και να 'χει μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις πως είναι "βαρύς" ή "περίεργος" να περιμένεις λίγο ακόμα.
Όπως και να 'χει μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις πως είναι "βαρύς" ή "περίεργος" να περιμένεις λίγο ακόμα.
-
- Δημοσιεύσεις: 203
- Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2019 11:45 am
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Bellezza Francesca
- Μύλος:: Niche Zero
Re: CUP10 coffee roaster
Έφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοιlaonikos78 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pmΟι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: CUP10 coffee roaster
Τι καφές είναι αυτός που είναι 2 μηνών;thanasis00 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 10:28 pmΈφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοιlaonikos78 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pmΟι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 203
- Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2019 11:45 am
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Bellezza Francesca
- Μύλος:: Niche Zero
Re: CUP10 coffee roaster
Πάλι ο ίδιος blend ήταν, και με το ίδιο κόψιμο, ο παλιός έβγαζε 35γρ σε 25 δευτερόλεπτα, και ο καινούριος 27γρ σε 33 δευτερόλεπτα.laonikos78 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 10:31 pmΤι καφές είναι αυτός που είναι 2 μηνών;thanasis00 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 10:28 pmΈφτιαξα καφέ τελικά, καθώς είναι medium προς dark οπότε είδα και εγώ ότι σε 8-10 μέρες είναι οκ και για medium. Μια χαρά βγήκε ο καφές, τεράστια η διαφορά από τον χθεσινό που ήταν 2 μηνών κόκκοιlaonikos78 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 18, 2022 6:05 pmΟι 8+ ημέρες που αναφέρεις αν είναι medium ψήσιμο είναι μια χαρά πιστεύω όπως και οι light σε απαερωση ακόμα και 20± ημερών.
Κράτησα 250γρ σε αεροστεγές δοχείο, και έκανα vacuum τους υπόλοιπους και κατάψυξη να δω αν θα έχει την ίδια γεύση μετά από μέρες.
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: CUP10 coffee roaster
Καιρό έχει το cup10 να βάλει καμια προσφορούλα…
Θα έχουμε άραγε τίποτα εν όψει της Παγκόσμιας Μέρας καφέ να παραγγείλουμε κανα 4κιλο;!
Θα έχουμε άραγε τίποτα εν όψει της Παγκόσμιας Μέρας καφέ να παραγγείλουμε κανα 4κιλο;!
-
- Δημοσιεύσεις: 58
- Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic pro
- Μύλος:: Eurogat K3
Re: CUP10 coffee roaster
Παρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: CUP10 coffee roaster
To cup10 δε λέει 1:5vlaxos80 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 10, 2022 7:28 pmΠαρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???
Λέει 1:1.5 !
Αν δεν έχεις καφέ ξεκίνα αυτόν, αν έχεις να πιείς Άστον καμιά βδομάδα να στρώσει
-
- Δημοσιεύσεις: 58
- Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Classic pro
- Μύλος:: Eurogat K3
Re: CUP10 coffee roaster
Ναι 1:1,5 .εγω δεν το εγραψα σωστα.. εχω καφε φρεσκο απο ενα φιλο που ψηνει καφεδες στο δικο του roostαδικο..οποτε θα το αφησω καμια εβδομαδα οπως λες κι εσυ.. ευχαριστώ πολύ..να σαι καλα..πιστευω να μου αρεσει πιο πολυ ο cup10.. πριν ειχα δοκιμάσει τα Blent της Kolektiva και μου αρεσαν μπορω να πω..Hatori έγραψε: ↑Δευ Οκτ 10, 2022 8:47 pmTo cup10 δε λέει 1:5vlaxos80 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 10, 2022 7:28 pmΠαρήγγειλα κι εγω πρώτη φορα να δοκιμασω τον Speciality Blent απο cup10.. ημερομηνία ψησιματος 6-10-22..ποσες μερες θα ηταν καλο να το αφησω??μια εβδομάδα η καμια Δεκαριά μέρες??και για την εκχύλιση τι θα ηταν πιο σωστο για να βγαλω καλό αποτέλεσμα με την Gaggia Classic??Να παω την εκχύλιση με ratio 1/2 στα 25sec με 18in-36out η να το παω οπως λεει ο cup10 στα 18gr 30-35sec με ratio 1/5 ???
Λέει 1:1.5 !
Αν δεν έχεις καφέ ξεκίνα αυτόν, αν έχεις να πιείς Άστον καμιά βδομάδα να στρώσει
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: CUP10 coffee roaster
Είναι τίμιο μπλεντακι θα σου αρέσει.. θέλει λεπτή άλεση και 1:1.5 ratio αλλά μπορείς να το τραβήξεις και ως 1:2
Καλά καφεδάκια
Καλά καφεδάκια