CUP10 coffee roaster
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Παρελαβα κι εγω σημερα sidamo και specialty blend με rd 22! Ξερω,πρεπει να περιμενω μια βδομαδα αλλα επειδη ειμαι λιγουρης και τα σακουλακια μυριζαν απελπιστικά ωραια μου εκανα ενα φιλτρου για το δρομο με το sidamo... Εκπληκτικος.... Απλα εκπληκτικος..
Re: CUP10 coffee roaster
Γεράσιμε δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν σου το παρακάτω:
viewtopic.php?f=24&t=1321#p20345
viewtopic.php?f=24&t=1321#p20345
Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά δεν έχει ειπωθεί από κάποιον τυχαίο.yiannis taloumis έγραψε:Προτείνω παρασκευή πολύ κοντά στην ημερομηνία καβουρδίσματος ! στο cupping μια ημέρα μετά το roast.
Η ποσότητα του καφέ είται για Brew είται για cupping είναι ανάλογη της ποσότητας του νερού ( 6γρ/100ml) , το κόψιμο του καφέ όμως αλλάζει ανάλογα την παρασκευή ( cupping = κοντά στην γαλλική πρέσα ,Brew με χάρτινο φίλτρο πολύ πιο λεπτό άλεσμα κοκ)
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Μπομπα! Με v60 λοιπον μεχρι να σιτεψει το blendακι!!
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 26, 2014 1:22 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Porlex
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: CUP10 coffee roaster
Με τον porlex κατεβηκα ενα step σε σχεση με τους αλλους καφεδες και εβαλα 19 γρ. Το αποτέλεσμα βγήκε αρκετα καλο θα ελεγα αλλα σαν τον Guji Sidamo Natural Gr1-Moplaco Ethiopia που ανοιξα σήμερα δεν είναι.. Με το που ήπια τον πρωτο έβαλα και δεύτερο.Jazz έγραψε: Πολύ πιο λεπτό κόψιμο... Έπεσα 10 μονάδες στο Ε10! Από 53 πήγα 43.
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Εκανα ενα εσπρεσσακι με το specialty blemd(rd 22/1). Ομορφα περιπλοκο για blend,γι'αυτο αλλωστε και το προτιμω αρκετα συχνα. Θελει ομως μερες ακομα για να φτασει στο καλυτερο του.
Το εχει πει ο ψηστης: το peak ειναι μετα τις 2 βδομαδες
Το εχει πει ο ψηστης: το peak ειναι μετα τις 2 βδομαδες
- nodasgr
- Δημοσιεύσεις: 134
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 8:34 pm
- Όνομα: Νώντας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Τοποθεσία: Ιωάννινα
Re: CUP10 coffee roaster
Εφυγε και η δικη μου Παραγγελια :
1x Cup10 Speciality Espresso Blend
1x Guji Sidamo Natural - Moplaco Ethiopia
Aντε να βρουμε μπαγιατιλες τωρα για 2 βδομαδες
1x Cup10 Speciality Espresso Blend
1x Guji Sidamo Natural - Moplaco Ethiopia
Aντε να βρουμε μπαγιατιλες τωρα για 2 βδομαδες
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Εχω να πω το εξης για το Sidamo που πινω αυτες τις μερες. Ειναι ο πρωτος καφες που πραγματικα με εχει αποθεωσει σε φιλτρου! Και σε εσπρεσσο ειναι εκπληκτικος παρ'οτι δεν εχω βρει ακομα τη συνταγη που να μου αρεσει περισσοτερο,αλλα σε φιλτρου ειναι αλλο πραγμα!!!Δε μου εχει ξανατυχει να προτιμησω αλλη μεθοδο περαν του espresso.. Φοβερα αρωματα,φοβερες γευσεις, φοβερος καφες γενικα...
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Για μένα εκεί φαίνεται και ο ψήστης. Όταν, δύσκολα θα "χάσεις" φλιτζάνι, και όταν το αναγραφόμενο cup profile δε το ...ψάχνεις/ονειρεύεσαι, τότε Ναι, εκεί μιλάμε για σωστό καβούρδισμα! "Τεχνικό"!
Γενικότερα, έχω πιει από αρκετούς roasters ποιοτικά καφεδάκια, αλλά καφέδες με μεγάλη επαναληψιμότητα, με χειρισμό σχετικά 'εύκολο' και τόσο ξεκάθαρους (πολύ βασικό σε έναν καφέ για μένα!), νομίζω μόνο από Κάπτεν και Taresso. ( + microfarm projects από CI)
Ειδικά για τον Μιχάλη, αν πρέπει να διαλέξεις καφέ που να εντυπωσιάζει τον καθένα πιστεύω στο 101%, τότε αυτός/αυτοί είναι ξεκάθαρα οι εκάστοτε Αιθιοπίες του. Είτε πλυμένες, είτε natural, είναι πυραυλοκίνητες!
Επειδή πάω τις παραγγελίες μου εναλλάξ, και η επόμενη σε ~2 εβδομάδες θα είναι πάλι από τον Κάπτεν, θα πάρω σίγουρα Moplaco γιατί έχω κάμποσο καιρό γενικά + Kahuro AA+, για να δω κιόλας τι λάθος έκανα τη προηγούμενη φορά στο χειρισμό μου. (αν και νομίζω φταίει πιο πολύ ότι την άφησα 33 μέρες)
Όπως και να έχει, ο Κάπτεν δε ψήνει απλά... Καλλιτεχνεί!
Γενικότερα, έχω πιει από αρκετούς roasters ποιοτικά καφεδάκια, αλλά καφέδες με μεγάλη επαναληψιμότητα, με χειρισμό σχετικά 'εύκολο' και τόσο ξεκάθαρους (πολύ βασικό σε έναν καφέ για μένα!), νομίζω μόνο από Κάπτεν και Taresso. ( + microfarm projects από CI)
Ειδικά για τον Μιχάλη, αν πρέπει να διαλέξεις καφέ που να εντυπωσιάζει τον καθένα πιστεύω στο 101%, τότε αυτός/αυτοί είναι ξεκάθαρα οι εκάστοτε Αιθιοπίες του. Είτε πλυμένες, είτε natural, είναι πυραυλοκίνητες!
Επειδή πάω τις παραγγελίες μου εναλλάξ, και η επόμενη σε ~2 εβδομάδες θα είναι πάλι από τον Κάπτεν, θα πάρω σίγουρα Moplaco γιατί έχω κάμποσο καιρό γενικά + Kahuro AA+, για να δω κιόλας τι λάθος έκανα τη προηγούμενη φορά στο χειρισμό μου. (αν και νομίζω φταίει πιο πολύ ότι την άφησα 33 μέρες)
Όπως και να έχει, ο Κάπτεν δε ψήνει απλά... Καλλιτεχνεί!
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Εχουν ενα sweet spot χρονικα,στο οποιο βρισκομαι τωρα (rd 22/1). Στον φιλτρου δεν ηταν τοσο ευαισθητα τα πραγματα ακομα και 2-3 μερες μετα το ψησιμο.Εχω την αισθηση οτι κατα το blooming φευγει η περισσεια διοξειδιου ανθρακα οποτε ερχεται στα ισια του. Αλλα για espresso ηταν πολυ επιθετικες οι γευσεις νωρις. Τωρα απλα πειραματιζομαι. Η Αιθιοπια ακομα και στα 50 sec ειχε ενδιαφερον.Ο σημερινος ηταν σε αναλογια 1:2 στα 45sec απο 18,5gr. Πολυ ωραιος, αλλα μου εκρυψε πολυ τις οξυτητες,κατι που ειναι κριμα στους Αφρικανικους! Αυριο θα δοκιμασω πιο χοντρο κοψιμο. Οσον αφορα το blend, εχω την αισθηση οτι ο ουρανισκος μου τα βαρεθηκε και πλεον θα παιρνω μονο μονοποικιλιακους. Και απο mokka που ειχα παρει blend, επιασα τον εαυτο μου να περιμενει να τελειωσει .
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Τώρα τσέκαρα το site σκεπτόμενη την επόμενη παραγγελία μου, και είδα αυτό:
Kamegeri & Gasumba Rwanda
Να πω, ότι δεν ενθουσιάστηκα και ότι δεν αγωνιώ ήδη;; Ψέματα θα πω!! Έχω αναφέρει πολλάκις την προτίμησή μου σε Rwanda και σε ότι red (κυρίως) bourbon κυκλοφορεί!
Κάπτεν, να ρωτήσω πότε θα είναι διαθέσιμος ο Νέος καφές; Ανυπομονώ να κάνω τη δοκιμή!!
Kamegeri & Gasumba Rwanda
Να πω, ότι δεν ενθουσιάστηκα και ότι δεν αγωνιώ ήδη;; Ψέματα θα πω!! Έχω αναφέρει πολλάκις την προτίμησή μου σε Rwanda και σε ότι red (κυρίως) bourbon κυκλοφορεί!
Κάπτεν, να ρωτήσω πότε θα είναι διαθέσιμος ο Νέος καφές; Ανυπομονώ να κάνω τη δοκιμή!!