CUP10 coffee roaster
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
Δοκιμάζω πρώτη φορά τους καφέδες του Μιχάλη στο σπίτι και παραγγέλνω 3 σακουλάκια και μόλις ανοίγω το φάκελο ξεχυλίζουν τα αρώματα!!!Δεν ξέρω τι ''φταίει'' αλλα μοσχοβόλησε ο τόπος !Ασε που είχε μέσα και το δωράκι απο τη Geisha ,+1 για τον roaster!!!
Aπο τη συνολικη μου παραγγελία ξεκινάω μετα απο 15 μερες απο το Rd με το Cup10 Speciality Espresso Blend.Διαβάζω τη συνταγη που λέει 1:1,5 σε 30-35'' στους 93.Οπότε βάζω το Pid στους 93 και δοκιμάζω.Πράγματι σωστή θερμοκρασία +2 για τον roaster!Κάνω 2 εσπρεσσάκια ενα με ratio 1:1,5 σε 35'' και ενα με 1:2 σε 31''.Το πρώτο που αποτελεί και την συνταγή του roaster με τον μέτριο σε άλεση Sette 270w (και σαν υπόλοιποιο εξοπλισμό την unica με καλαθι 18 vst) έβγαλε 16,6% ποσοστό εκχύλισης ,με μια ''φωτεινή'' οξύτητα και σαφή γεύση κόκκινου φρούτου.Το δεύτερο εσπρεσσάκι στο πιο σωστό (για τα δεδομένα μου) ratio του 1:2 έβγαλε 18,6% ποσοστό εκχύλισης την ίδια γεύση κόκκινου φρούτου και σαν επίγευση ξηρούς καρπούς αλλά σαφώς περισσότερη γλύκα-σαν να είχα βάλει ελάχιστη ζάχαρη!
Τι καβούρδισμα ειναι αυτό ρε Μιχαλη? Οτι μ@@@κια και να κάνεις με τον καφέ ,βγάζει το προφίλ του!Ανεβαίνοντας σε χρόνους έβγαζε το κόκκινο φρούτο και κατεβαίνοντας έβγαζε τους ξηρούς καρπούς (με πάντα παρόν το κόκκινο φρούτο) .Δεν ξέρω αν έτυχε ή αν πέτυχε αλλά πάντως ειναι άψογο το roasting -
αντίστοιχο άλλων ''επώνυμων'' roasters.Το στοίχημα σε κάθε περίπτωση ειναι η επαναληψιμότητα και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου (και δοκιμών-καταναλωσης χεχε) . +3 για τον roaster
Το μόνο ''φάουλ'' που βρίσκω ,ειναι η συνταγή του 1:1,5 .Με τον μέσο οικιακό μύλο ,με την μέση οικιακή μηχανή χωρίς pid κτλ και χωρίς καλάθι Vst ,το πιθανότερο ειναι σε αυτό το ρατιο να πιείς ξύδι.Είναι ρίσκο να το προτείνεις - μπορεί να αναδεικνύει το προφίλ του καφέ αλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα πίνεται απο όλους.Το κλασσικο ratio του 1:2 βγάζει τη γλύκα του καφέ που πολύ σωστά εχει αναδείξει ο roaster και ειναι περισσοτερο ασφαλες για εξοπλισμο/χρήστη με λιγοτερα skills.Επιπλέον θα έλεγα οτι σε χρόνους 25-30'' ο καφές βγαίνει πιο πολυδιαστατος γευστικά .(-1 για τον roaster)
Ανυπομονώ να δοκιμάσω τους υπολοιπους καφέδες!Τα ξαναλέμε προσεχώς.
Σημ:όπως σωστά εχει ξαναπροταθεί προς βελτίωση του site ,καλό θα ηταν στο λογαριασμό του χρήστη να φαίνεται και ο αριθμος αποστολης της παραγγελίας για να μπορούμε να κανουμε tracking μονοι μας.
Aπο τη συνολικη μου παραγγελία ξεκινάω μετα απο 15 μερες απο το Rd με το Cup10 Speciality Espresso Blend.Διαβάζω τη συνταγη που λέει 1:1,5 σε 30-35'' στους 93.Οπότε βάζω το Pid στους 93 και δοκιμάζω.Πράγματι σωστή θερμοκρασία +2 για τον roaster!Κάνω 2 εσπρεσσάκια ενα με ratio 1:1,5 σε 35'' και ενα με 1:2 σε 31''.Το πρώτο που αποτελεί και την συνταγή του roaster με τον μέτριο σε άλεση Sette 270w (και σαν υπόλοιποιο εξοπλισμό την unica με καλαθι 18 vst) έβγαλε 16,6% ποσοστό εκχύλισης ,με μια ''φωτεινή'' οξύτητα και σαφή γεύση κόκκινου φρούτου.Το δεύτερο εσπρεσσάκι στο πιο σωστό (για τα δεδομένα μου) ratio του 1:2 έβγαλε 18,6% ποσοστό εκχύλισης την ίδια γεύση κόκκινου φρούτου και σαν επίγευση ξηρούς καρπούς αλλά σαφώς περισσότερη γλύκα-σαν να είχα βάλει ελάχιστη ζάχαρη!
Τι καβούρδισμα ειναι αυτό ρε Μιχαλη? Οτι μ@@@κια και να κάνεις με τον καφέ ,βγάζει το προφίλ του!Ανεβαίνοντας σε χρόνους έβγαζε το κόκκινο φρούτο και κατεβαίνοντας έβγαζε τους ξηρούς καρπούς (με πάντα παρόν το κόκκινο φρούτο) .Δεν ξέρω αν έτυχε ή αν πέτυχε αλλά πάντως ειναι άψογο το roasting -
αντίστοιχο άλλων ''επώνυμων'' roasters.Το στοίχημα σε κάθε περίπτωση ειναι η επαναληψιμότητα και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου (και δοκιμών-καταναλωσης χεχε) . +3 για τον roaster
Το μόνο ''φάουλ'' που βρίσκω ,ειναι η συνταγή του 1:1,5 .Με τον μέσο οικιακό μύλο ,με την μέση οικιακή μηχανή χωρίς pid κτλ και χωρίς καλάθι Vst ,το πιθανότερο ειναι σε αυτό το ρατιο να πιείς ξύδι.Είναι ρίσκο να το προτείνεις - μπορεί να αναδεικνύει το προφίλ του καφέ αλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα πίνεται απο όλους.Το κλασσικο ratio του 1:2 βγάζει τη γλύκα του καφέ που πολύ σωστά εχει αναδείξει ο roaster και ειναι περισσοτερο ασφαλες για εξοπλισμο/χρήστη με λιγοτερα skills.Επιπλέον θα έλεγα οτι σε χρόνους 25-30'' ο καφές βγαίνει πιο πολυδιαστατος γευστικά .(-1 για τον roaster)
Ανυπομονώ να δοκιμάσω τους υπολοιπους καφέδες!Τα ξαναλέμε προσεχώς.
Σημ:όπως σωστά εχει ξαναπροταθεί προς βελτίωση του site ,καλό θα ηταν στο λογαριασμό του χρήστη να φαίνεται και ο αριθμος αποστολης της παραγγελίας για να μπορούμε να κανουμε tracking μονοι μας.
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
Μετα απο λίγες μέρες ανοίγω το σακουλάκι με το blend της Βραζιλίας και ξαναδοκιμάζω με βάση το ratio που προτείνει ο roaster 1:1.5 σε 37'' και πράγματι με 18% ποσοστό εκχύλισης βγαίνει ενας καφές γλυκός και ισορροπημένος!!!Ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις δεν έβγαζε ο καφές (Βραζιλία γαρ) αλλά αφενός η εκχύλιση εβγαινε σωστή στους 93 βαθμούς που προτείνει ο roaster αφετέρου το καβούρδισμα ήταν τέτοιο που εκχύλιζε γρήγορα ο καφές και έβγαζε όλη τη γλύκα του-εξαιρετικό ψήσιμο!!!Rallakias έγραψε:...
Το μόνο ''φάουλ'' που βρίσκω ,ειναι η συνταγή του 1:1,5 .Με τον μέσο οικιακό μύλο ,με την μέση οικιακή μηχανή χωρίς pid κτλ και χωρίς καλάθι Vst ,το πιθανότερο ειναι σε αυτό το ρατιο να πιείς ξύδι.Είναι ρίσκο να το προτείνεις - μπορεί να αναδεικνύει το προφίλ του καφέ αλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο οτι θα πίνεται απο όλους.Το κλασσικο ratio του 1:2 βγάζει τη γλύκα του καφέ που πολύ σωστά εχει αναδείξει ο roaster και ειναι περισσοτερο ασφαλες για εξοπλισμο/χρήστη με λιγοτερα skills.Επιπλέον θα έλεγα οτι σε χρόνους 25-30'' ο καφές βγαίνει πιο πολυδιαστατος γευστικά .(-1 για τον roaster)
Ανυπομονώ να δοκιμάσω τους υπολοιπους καφέδες!Τα ξαναλέμε προσεχώς.
...
Σε αυτη την περίπτωση δοκιμασα και το ratio του 1:2 και δεν εβγαζε κάτι διαφορετικό ,οπότε οφείλω να ανασκευάσω το σχόλιο απο το προηγούμενο ποστ (αφού σε αυτό τον καφέ δεν ισχύει) και να ξαναδώσω τα συγχαρητήριά μου στον ψήστη-Μιχάλη!
(άλλο +1 για τον roaster !!!)
-
- Δημοσιεύσεις: 22
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 25, 2017 10:29 pm
- Όνομα: antonis
- Μηχανή:: expobar office mod
- Μύλος:: mignon specialita
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super jolly
- Οι καφέδες μου:: Taf, area 51, square mile, cup10
- Τοποθεσία: corfu
Re: CUP10 coffee roaster
το site ειναι oldschool αλλα απο αυτα που διαβασα θα παρω
- spirosninja
- Δημοσιεύσεις: 118
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 11, 2013 1:30 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit pl41
- Μύλος:: Eureka manual
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Re: CUP10 coffee roaster
1000 μπραβο!! ευχαριστω πολυ για την εκπληξη με την Geisha! οι καλυτεροι καφεδες!
- phoinix_gr
- Δημοσιεύσεις: 113
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 12:27 pm
- Όνομα: Ακης
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
Re: CUP10 coffee roaster
Εκανα και εγω την παραγγελία μου σήμερα.
Μιας και πινταρίστηκε η Classic, είπαμε να ανεβουμε λιγο level, φευγόντας απο την κλασική μπαγιατίλα.
Για να δουμε, τι θα δουμε
Μιας και πινταρίστηκε η Classic, είπαμε να ανεβουμε λιγο level, φευγόντας απο την κλασική μπαγιατίλα.
- 1 x Brazil Espresso Blend-Monte Alegre
- 2 x Cup10 Speciality Espresso Blend
Για να δουμε, τι θα δουμε
Gaggia Classic|Chinese PID|Auber temperature sensor|OPV 9bar|Rancilio silvia wand
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
-
- Δημοσιεύσεις: 801
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 23, 2015 11:12 am
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Re: CUP10 coffee roaster
Το cup10 specialty ειναι εξαιρετικο... Το αλλο δεν το εχω δοκιμασει. Βεβαιωσου οτι εχουν περασει τουλαχιστον 10 μερες απο το rd καθοτι ο καπτεν τα στελνει ολοφρεσκα
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 10, 2017 4:16 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
- Τοποθεσία: Πετρουπολη
Re: CUP10 coffee roaster
κι εγω θεορω καλυτερο το cupp10 απο to monte alegre.ποιο σοκολατενιο εχω την αισθηση.
- phoinix_gr
- Δημοσιεύσεις: 113
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 22, 2017 12:27 pm
- Όνομα: Ακης
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
Re: CUP10 coffee roaster
Σε ευχαριστώ Γεράσιμε για το info.Gaggia BC έγραψε:Το cup10 specialty ειναι εξαιρετικο... Το αλλο δεν το εχω δοκιμασει. Βεβαιωσου οτι εχουν περασει τουλαχιστον 10 μερες απο το rd καθοτι ο καπτεν τα στελνει ολοφρεσκα
Ναι εχω σκοπο να το αφήσω. Ετσι και αλλιώς εχω ακόμα Danezi Gold μπαγιατίλα, ο οποιος υπολογίζω να μου κρατήσει 1 βδομάδα ακόμα.
Αλήθεια, πόσο καιρό μπορουμε να τους αφήσουμε μαξ, μεχρι να κινδυνεύουν να μπαγιατέψουν? Εχω παραγγείλει 750 gr τα οποία αμφιβάλω αν καταναλώσω σε 1 μηνα.
Συνταγή για τον "Speciality" σε Gaggia Classic με IMS καλαθάκι, εχουμε?
O Cup10 αναφέρει: " 18gr of coffee, brew ratio 1.5 at 30"-35", 93C, we recommend the vst ridgeless 18gr basket. "
Τι "μετατροπές" χρειάζονται για το IMS?
Gaggia Classic|Chinese PID|Auber temperature sensor|OPV 9bar|Rancilio silvia wand
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
Brass shower plate holder|IMS shower screen|IMS basket|Baratza Sette 270W Grinder|Belogia Jug
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Cup10 Καφέδες, Καλύτερα αποτελέσματα από 15η έως 20η μέρα από το RD. Είναι workable μετά την 7η.phoinix_gr έγραψε:Σε ευχαριστώ Γεράσιμε για το info.Gaggia BC έγραψε:Το cup10 specialty ειναι εξαιρετικο... Το αλλο δεν το εχω δοκιμασει. Βεβαιωσου οτι εχουν περασει τουλαχιστον 10 μερες απο το rd καθοτι ο καπτεν τα στελνει ολοφρεσκα
Ναι εχω σκοπο να το αφήσω. Ετσι και αλλιώς εχω ακόμα Danezi Gold μπαγιατίλα, ο οποιος υπολογίζω να μου κρατήσει 1 βδομάδα ακόμα.
Αλήθεια, πόσο καιρό μπορουμε να τους αφήσουμε μαξ, μεχρι να κινδυνεύουν να μπαγιατέψουν? Εχω παραγγείλει 750 gr τα οποία αμφιβάλω αν καταναλώσω σε 1 μηνα.
Συνταγή για τον "Speciality" σε Gaggia Classic με IMS καλαθάκι, εχουμε?
O Cup10 αναφέρει: " 18gr of coffee, brew ratio 1.5 at 30"-35", 93C, we recommend the vst ridgeless 18gr basket. "
Τι "μετατροπές" χρειάζονται για το IMS?
Για μένα προσωπικά, κάποιοι είναι ακόμα καλύτεροι μετά τη 20η. Και στον μήνα πάνω έχω πιει καφεδάρες από Μιχάλη. Φρεσκαδούρα μιλάμε, σπαρταράει!!
(Η Geisha ένα μήνα μετά έδωσε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πράγμα που φαντάζει λογικό αν σκεφτείς ότι παίζει ρόλο η πολύ γρήγορη ψύξη μετά το καβούρδισμα του κόκκου!)
Το συμπέρασμα είναι ένα: Δύσκολα θα απογοητευτείς από καφέδες του Μιχάλη. Το προφίλ το γεύεσαι και το μυρίζεις, δε το φαντάζεσαι.
-
- Δημοσιεύσεις: 44
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 26, 2014 1:22 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Porlex
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: CUP10 coffee roaster
Ο Geisha τι συνταγή έχει;