CUP10 coffee roaster
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
Θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το γευστικό προφίλ του blend cup10?Μέχρι πρότινος έλεγα οτι έβγαζε ενα ''κόκκινο φρούτο'' σαν κυρίαρχη γεύση ,αλλά την τελευταία φορά και με τη βοήθεια του pharos νομίζω οτι το φρούτο αυτό είναι κεράσι!Συμφωνεί κανείς?
Οσο για τον καφέ τι να πώ?Δεν ξέρω αν άλλαξε το ψήσιμο ,γιατι το blend λέει 93 βαθμούς στις οδηγίες αλλά τώρα τον πίνω στους 91 και έχω μείνει άναυδος.
Καφεδάρα ικάνή για god shot!
Well done capten!
Οσο για τον καφέ τι να πώ?Δεν ξέρω αν άλλαξε το ψήσιμο ,γιατι το blend λέει 93 βαθμούς στις οδηγίες αλλά τώρα τον πίνω στους 91 και έχω μείνει άναυδος.
Καφεδάρα ικάνή για god shot!
Well done capten!
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: CUP10 coffee roaster
O Sette τί φρούτο σου βγάζει
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: CUP10 coffee roaster
Βγάζει την ίδια γεύση αλλα λιγότερο έντονη.
Re: CUP10 coffee roaster
εριξα και εγω μια νεα παραγγελια με
cup 10 speciality
Matahara Washed Gr1-Moplaco Ethiopia
Los Robles de Naranjo - West Valley Costa Rica
μάλλον θα τους δοκιμασω ολους τους καφεδες απο οτι φαινεται πριν καταληξω στα αγαπημενα μου
Ειναι η 2η παραγγελια που κανω και εννοειται θα συνεχισω να κανω και στο μελλον. Πολυ καλη πρωτη εμπειρια με Matahara Washed Gr1-Moplaco Ethiopia και Brazil Espresso Blend-Monte Alegre .
cup 10 speciality
Matahara Washed Gr1-Moplaco Ethiopia
Los Robles de Naranjo - West Valley Costa Rica
μάλλον θα τους δοκιμασω ολους τους καφεδες απο οτι φαινεται πριν καταληξω στα αγαπημενα μου
Ειναι η 2η παραγγελια που κανω και εννοειται θα συνεχισω να κανω και στο μελλον. Πολυ καλη πρωτη εμπειρια με Matahara Washed Gr1-Moplaco Ethiopia και Brazil Espresso Blend-Monte Alegre .
-
- Δημοσιεύσεις: 65
- Εγγραφή: Τρί Μαρ 13, 2018 8:42 pm
- Όνομα: Γαληνός
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Gaggiq baby class
- Μύλος:: Ascaso mini i-2
- Τοποθεσία: Καβάλα
Re: CUP10 coffee roaster
Μολις σημερα παρελαβα 5 σακουλακια απο cup10 απο που να αρχισω ομως ;; :/ λοιπον εχουνε roast date 26/03 και ειναι speciality blend cup10, rwanda, guji sidamo sun drying, el salvador los purineos , brazil monte alegre.. με ποια σειρα να αρχισω και που να τελειωσωωω ;;θα αλεσω με hario χειροκινητο και με μηχανη δεν θυμαμαι μαρκα αλλα επαγγελματικη. Ευχαριστω εκ τον προτερον απο οτι διαβασα μαλλον με τον brazil και μετα με το blend νομιζω.
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
1) Brazil monte alegregalkar έγραψε:Μολις σημερα παρελαβα 5 σακουλακια απο cup10 απο που να αρχισω ομως ;; :/ λοιπον εχουνε roast date 26/03 και ειναι speciality blend cup10, rwanda, guji sidamo sun drying, el salvador los purineos , brazil monte alegre.. με ποια σειρα να αρχισω και που να τελειωσωωω ;;θα αλεσω με hario χειροκινητο και με μηχανη δεν θυμαμαι μαρκα αλλα επαγγελματικη. Ευχαριστω εκ τον προτερον απο οτι διαβασα μαλλον με τον brazil και μετα με το blend νομιζω.
2) Cup10 blend
3) El salvador
4)Αιθιοπία και Rwanda μετά τις 20 ημέρες για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
Το (1) μπορείς να το ξεκινήσεις και στην εβδομάδα (7η ημέρα), αλλά καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις γύρω στις 15. Το (2) επίσης, αν και θα έλεγα ότι στη 2η εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν οι γεύσεις πλήρως.
Ε, λογικά, μετά τα πρώτα 2, θα έχεις φτάσει κοντά στις 20 ημέρες. Δε θα έχεις θέμα. Συνεχίζεις κανονικά.
Γενικότερα, μεγάλα υψόμετρα, fully washed καφέδες, light ψησίματα τις θέλουν τις μερούλες τους να ξέρεις. Αυτά. Καλά καφεδάκια!
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: CUP10 coffee roaster
Hello fellas, λοιπόν...
Μόλις άνοιξα (εσκεμμένα μετά τις 20 ημέρες) τη sun drying Ethiopia (συγκεκριμένα 23 γεμάτες ημέρες). Τα έχω ξαναπεί βέβαια, και φοβάμαι ότι γίνομαι κουραστική, αλλά δε μπορώ να μη το πω ξανά... : Ρε Μιχάλη, πες την αλήθεια, κάτι βάζεις μέσα στις Αιθιοπίες σου, χαχα! Δεν εξηγείται διαφορετικά! Έχω εθιστεί!
Μόλις τώρα εκχύλισα από το σακουλάκι που μόλις άνοιξα (και τις 23 ημέρες τα είχα όλα σε σκιερό/στεγνό μέρος μέσα στο σακούλι αποστολής) με σκοπό να πιω ένα δεύτερο freddo espresso, (το 1ο ήταν GUJI SASABA). Δεν βιντεοσκόπησα, γιατί θα ήταν η 1η δοκιμή και δεν ήξερα τις αλλαγές θα χρειαστώ σε μύλο/θερμοκρασία κλπ, οπότε πήγα διστακτικά. Λοιπόν, πήρα μελάτη εκχυλισάρα χωρίς ΊΧΝΟΣ channeling, χωρίς tuneling, λες και η κατανομή στο pf είχε γίνει με ακρίβεια υπολογιστή. Οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού λοιπόν, ήταν οι ίδιες με την Αιθιοπία από kudu (εξαιρετική και αυτή, θα αναφερθώ αλλού): Pid 102 ( ~93°C), άλεση θα έλεγα προς τα δικά μου "coarse" στο εύρος που κόβω (φρεσκαδούρα λέμε!), gr στο pf σταθερά πλέον από on demand με 200g στο hopper και καθορισμένο χρόνο 3.45 sec (πλέον όλοι μου οι καφέδες είναι medium to light, οι περισσότεροι είναι και σε υψόμετρα >1800, οπότε σε κάθε καφέ έχω σταθερή δόση 18.5 με 19gr. Σπάνια θα αλλάξω πλέον το χρόνο για να διαφοροποιήσω τον παράγοντα των γραμμαρίων).
Χρόνο σαφέστατα και δε μέτρησα (χάζευα κάτω από το pf... ), ποτηράκι από κάτω είχα το 1ο μου δοσομετρικό με ml (που χρησιμοποιώ πλέον μόνο στα freddo που θα μεταφέρω στο shaker). Σταμάτησα στο blonding point, το οποίο ήταν ξεκάθαρο σε ένα τέτοιο extraction. Στο ποτηράκι έλεγε ~55ml, αλλά με τόση κρέμα, ούτε 35g δεν ήταν.
Δε το χτύπησα τελικά, για να μη το "παρά-αραιώσω". Το έριξα σε ένα ποτήρι με 2 μεγάλα παγάκια (τύπου παγομηχανής) και... Απήλαυσα!
Μιχάλη, αγαπητέ Κάπτεν, Μπράβο για άλλη μία φορά.
Υ.Γ: Το απόγευμα αργά, λογικά θα πάρω και άλλο shot για να ανεβάσω βίντεο! Επιβάλλεται νομίζω.
Μόλις άνοιξα (εσκεμμένα μετά τις 20 ημέρες) τη sun drying Ethiopia (συγκεκριμένα 23 γεμάτες ημέρες). Τα έχω ξαναπεί βέβαια, και φοβάμαι ότι γίνομαι κουραστική, αλλά δε μπορώ να μη το πω ξανά... : Ρε Μιχάλη, πες την αλήθεια, κάτι βάζεις μέσα στις Αιθιοπίες σου, χαχα! Δεν εξηγείται διαφορετικά! Έχω εθιστεί!
Μόλις τώρα εκχύλισα από το σακουλάκι που μόλις άνοιξα (και τις 23 ημέρες τα είχα όλα σε σκιερό/στεγνό μέρος μέσα στο σακούλι αποστολής) με σκοπό να πιω ένα δεύτερο freddo espresso, (το 1ο ήταν GUJI SASABA). Δεν βιντεοσκόπησα, γιατί θα ήταν η 1η δοκιμή και δεν ήξερα τις αλλαγές θα χρειαστώ σε μύλο/θερμοκρασία κλπ, οπότε πήγα διστακτικά. Λοιπόν, πήρα μελάτη εκχυλισάρα χωρίς ΊΧΝΟΣ channeling, χωρίς tuneling, λες και η κατανομή στο pf είχε γίνει με ακρίβεια υπολογιστή. Οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού λοιπόν, ήταν οι ίδιες με την Αιθιοπία από kudu (εξαιρετική και αυτή, θα αναφερθώ αλλού): Pid 102 ( ~93°C), άλεση θα έλεγα προς τα δικά μου "coarse" στο εύρος που κόβω (φρεσκαδούρα λέμε!), gr στο pf σταθερά πλέον από on demand με 200g στο hopper και καθορισμένο χρόνο 3.45 sec (πλέον όλοι μου οι καφέδες είναι medium to light, οι περισσότεροι είναι και σε υψόμετρα >1800, οπότε σε κάθε καφέ έχω σταθερή δόση 18.5 με 19gr. Σπάνια θα αλλάξω πλέον το χρόνο για να διαφοροποιήσω τον παράγοντα των γραμμαρίων).
Χρόνο σαφέστατα και δε μέτρησα (χάζευα κάτω από το pf... ), ποτηράκι από κάτω είχα το 1ο μου δοσομετρικό με ml (που χρησιμοποιώ πλέον μόνο στα freddo που θα μεταφέρω στο shaker). Σταμάτησα στο blonding point, το οποίο ήταν ξεκάθαρο σε ένα τέτοιο extraction. Στο ποτηράκι έλεγε ~55ml, αλλά με τόση κρέμα, ούτε 35g δεν ήταν.
Δε το χτύπησα τελικά, για να μη το "παρά-αραιώσω". Το έριξα σε ένα ποτήρι με 2 μεγάλα παγάκια (τύπου παγομηχανής) και... Απήλαυσα!
Μιχάλη, αγαπητέ Κάπτεν, Μπράβο για άλλη μία φορά.
Υ.Γ: Το απόγευμα αργά, λογικά θα πάρω και άλλο shot για να ανεβάσω βίντεο! Επιβάλλεται νομίζω.
- nodasgr
- Δημοσιεύσεις: 134
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 8:34 pm
- Όνομα: Νώντας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Τοποθεσία: Ιωάννινα
Re: CUP10 coffee roaster
Μπορει να μου προτεινει καποιος συνταγη για το Specialty Blend σε συμβατικο καλαθακι το οποιο χωραει 16.5-17 γραμμαρια του συγγεκριμενου καφε; Εχω την εντυπωση οτι ελαχιστες εκχυλησεις ειναι καλες και δεν μπορω να καταλαβω γιατι
Μεχρι τωρα χρησιμοποιω 16.5γρ in -> 36 out -> 28-32sec -> PID 103(no offset)
Μεχρι τωρα χρησιμοποιω 16.5γρ in -> 36 out -> 28-32sec -> PID 103(no offset)
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: CUP10 coffee roaster
μπορείς να κάνεις μία δοκιμή με 17in , 25-28 out σε 30sec και PID 102.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- nodasgr
- Δημοσιεύσεις: 134
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 19, 2017 8:34 pm
- Όνομα: Νώντας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Τοποθεσία: Ιωάννινα
Re: CUP10 coffee roaster
Θα το κανω μια δοκιμη αυριο Δημητρη αν και συνηθως προτιμω λιγο μεγαλυτερο ratio απο 1:2 στους καφεδες , ποτε δεν ξερεις βεβαια