Baratza Sette
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Baratza Sette
Σε εκεινο ακριβως το σημειο καθεται και μενα ενας κοκκος καμια φορα, τον βλεπω οταν βγαζω το hopper στην απλη καθημερινη καθαριοτητα του μυλου.
Εχει εκει μια εγκοπη απο μια βιδα και σκαλωνει καμια φορα αναλογως πως θα κατσει ο κοκκος.
Δεν ειναι τιποτα.
Το πλεονεκτημα της καθετης αλεσης ειναι η τελεια κατανομη που κανει απο μονος του ο μυλος στο κλειστρο την οποια ζηλευω πολυ οφειλω να σου πω.
Ξεμπερδεψες με το θεμα της κατανομης μια για παντα, συν ταχυτητα και ευκολια που προσφερει.
Εχει εκει μια εγκοπη απο μια βιδα και σκαλωνει καμια φορα αναλογως πως θα κατσει ο κοκκος.
Δεν ειναι τιποτα.
Το πλεονεκτημα της καθετης αλεσης ειναι η τελεια κατανομη που κανει απο μονος του ο μυλος στο κλειστρο την οποια ζηλευω πολυ οφειλω να σου πω.
Ξεμπερδεψες με το θεμα της κατανομης μια για παντα, συν ταχυτητα και ευκολια που προσφερει.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Baratza Sette
γιατι εσυ στο πορταφιλτερ κατευθείαν αλέθεις;
έκανα και το πείραμα που μου ζήτησες. δεν έχει νόημα να το δείξω σε βίντεο. απλά θα στο περιγράψω. ζύγισα 19 γραμμάρια με καθαρά μαχαίρια, τα πέταξα μέσα, τα άλεσε, τα ξαναζύγισα και βγήκαν 17,79 γραμμάρια
έκανα και το πείραμα που μου ζήτησες. δεν έχει νόημα να το δείξω σε βίντεο. απλά θα στο περιγράψω. ζύγισα 19 γραμμάρια με καθαρά μαχαίρια, τα πέταξα μέσα, τα άλεσε, τα ξαναζύγισα και βγήκαν 17,79 γραμμάρια
When life throws you curves, aim for the apex
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Baratza Sette
Εφτιαξε η ρύθμιση της άλεσης ώστε να κόβεις αρκετά ψιλά για να έχεις σωστή εκχύλιση?
Υπάρχει ρύθμιση τόσο ψιλή που να ακουμπούν τα μαχαίρια ?
Υπάρχει ρύθμιση τόσο ψιλή που να ακουμπούν τα μαχαίρια ?
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Baratza Sette
Ναι, στο pf αλεθω.UltiMo_ έγραψε:γιατι εσυ στο πορταφιλτερ κατευθείαν αλέθεις;
έκανα και το πείραμα που μου ζήτησες. δεν έχει νόημα να το δείξω σε βίντεο. απλά θα στο περιγράψω. ζύγισα 19 γραμμάρια με καθαρά μαχαίρια, τα πέταξα μέσα, τα άλεσε, τα ξαναζύγισα και βγήκαν 17,79 γραμμάρια
Αρα αυτο το 1 γρ μενει στα πλαστικα σημεια που λες, πιανει "κορα" και ετσι με "βρωμικο μυλο" δεν θα εχεις λογικα καθολου κατακρατηση.Super!
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Baratza Sette
δοκιμών συνέχεια.
στο παρακάτω βίντεο βλέπετε τη σταθερότητα του πορταφίλτερ. όπως βλέπετε.. δεν παει πουθενά!
δεύτερον οτι η άλεση και η κατανομή είναι μια χαρα, και ταχύτατη, αλέθοντας 19 γραμμάρια σε 5,13 δευτερόλεπτα.
τρίτον ο καφες βγαίνει πολύ πιο αφράτος, αφου στα ίδια γραμμάρια με τον ίδιο καφέ, με τον compak δεν ξεχείλιζε στο καλαθάκι.
και τέλος, ή απευθείας άλεση στο πορταφίλτερ είναι λίγο τσαπατσούλικη. πετάει λίγο καφέ έξω. οχι πολύ.
για χάρη του χρίστου που το ζήτησε, πάτησα κατευθείαν πάνω στο βουναλακι, χωρίς συνδετήρες, χωρίς δάχτυλο, χωρις καν χτύπημα στο πορταφίλτερ για να κάτσει ο καφές. αναγκαστικά χύθηκε λίγο ακόμα καφές στον νεροχύτη γιατι δεν ήθελα να τον στρώσω με το δάχτυλο.
η άλλη λύση είναι να ζυγίζω τον καφέ πριν, να αλέθω σε ποτηράκι, και να αδειάζω το ποτήρι στο πορταφίλτερ. δε θα λερώνει, αλλα θα χάνει τα θετικά της κάθετης άλεσης. αυτά. ακολουθεί το βίντεο
Προσοχή!! Το τραγουδάκι είναι αυστηρά για εργένηδες!
στο παρακάτω βίντεο βλέπετε τη σταθερότητα του πορταφίλτερ. όπως βλέπετε.. δεν παει πουθενά!
δεύτερον οτι η άλεση και η κατανομή είναι μια χαρα, και ταχύτατη, αλέθοντας 19 γραμμάρια σε 5,13 δευτερόλεπτα.
τρίτον ο καφες βγαίνει πολύ πιο αφράτος, αφου στα ίδια γραμμάρια με τον ίδιο καφέ, με τον compak δεν ξεχείλιζε στο καλαθάκι.
και τέλος, ή απευθείας άλεση στο πορταφίλτερ είναι λίγο τσαπατσούλικη. πετάει λίγο καφέ έξω. οχι πολύ.
για χάρη του χρίστου που το ζήτησε, πάτησα κατευθείαν πάνω στο βουναλακι, χωρίς συνδετήρες, χωρίς δάχτυλο, χωρις καν χτύπημα στο πορταφίλτερ για να κάτσει ο καφές. αναγκαστικά χύθηκε λίγο ακόμα καφές στον νεροχύτη γιατι δεν ήθελα να τον στρώσω με το δάχτυλο.
η άλλη λύση είναι να ζυγίζω τον καφέ πριν, να αλέθω σε ποτηράκι, και να αδειάζω το ποτήρι στο πορταφίλτερ. δε θα λερώνει, αλλα θα χάνει τα θετικά της κάθετης άλεσης. αυτά. ακολουθεί το βίντεο
Προσοχή!! Το τραγουδάκι είναι αυστηρά για εργένηδες!
When life throws you curves, aim for the apex
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 505
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Baratza Sette
Ουαου..
Τέτοια αφράτη και ωραία αλεση δεν έχω καν δει ούτε όταν αλεθα καφέ με γεμάτο χοπερ στον major.
Είναι σαφώς τα κωνικα..
Μεγάλη επιτυχία αυτός ο μύλος..
Μακάρι να ήταν πιο τέλειος σε όλα έστω και ακριβότερος..
Τέτοια αφράτη και ωραία αλεση δεν έχω καν δει ούτε όταν αλεθα καφέ με γεμάτο χοπερ στον major.
Είναι σαφώς τα κωνικα..
Μεγάλη επιτυχία αυτός ο μύλος..
Μακάρι να ήταν πιο τέλειος σε όλα έστω και ακριβότερος..
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Baratza Sette
Πολύ ωραία άλεση όντως!Πές μας κάποιες πληροφορίες γιατι δεν φαίνεται στο βίντεο:αλέθεις με γεμάτο hopper?Αν αλέσεις single shot στην ιδια ρύθμιση έχεις το ίδιο αποτέλεσμα ή χοντρύτερο αλεσμα?
Εντοπίζεις κάποια διαφορά στη γεύση του καφέ εναντι του compak ?
Υπάρχει αρκετά ψιλή ρύθμιση ώστε να σου μπουκώνει η μηχανή?
Εντοπίζεις αν γυρίσεις την επιλογή στην χοντρή άλεση κάποια μπόσικα στα μαχαίρια ?
Αυτά τα λίγα.....
Καλές δοκιμές! Ενδιαφέρουσα φάση ο καινούριος μύλος-καφέ να έχεις να αλέθεις και να δοκιμάζεις.
Εντοπίζεις κάποια διαφορά στη γεύση του καφέ εναντι του compak ?
Υπάρχει αρκετά ψιλή ρύθμιση ώστε να σου μπουκώνει η μηχανή?
Εντοπίζεις αν γυρίσεις την επιλογή στην χοντρή άλεση κάποια μπόσικα στα μαχαίρια ?
Αυτά τα λίγα.....
Καλές δοκιμές! Ενδιαφέρουσα φάση ο καινούριος μύλος-καφέ να έχεις να αλέθεις και να δοκιμάζεις.
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Baratza Sette
Ταχυτατη αλεση, χωρις clumping και πολυ αφρατη.
Σιγουρα πρεπει να μαθεις και να συνηθισεις τον μυλο, δες εδω https://m.youtube.com/watch?v=b4WpvBGC-9s ο Βασιλης κανει πολυ πιο καλη κατανομη μες στο κλειστρο και δεν πεφτει τιποτα εξω...ειναι μεχρι να τον μαθεις και εσυ...
Ισως αν βαλεις ενα vst καλαθι που εχει καθετα τοιχωματα θα απλωνει πιο καλα ο καφες μεσα στο καλαθι ασε που με το vst θα εχεις και πιο ευδιακριτες γευσεις.
Τωρα μενει να μας πεις γευστικα τι γινεται...
Σιγουρα πρεπει να μαθεις και να συνηθισεις τον μυλο, δες εδω https://m.youtube.com/watch?v=b4WpvBGC-9s ο Βασιλης κανει πολυ πιο καλη κατανομη μες στο κλειστρο και δεν πεφτει τιποτα εξω...ειναι μεχρι να τον μαθεις και εσυ...
Ισως αν βαλεις ενα vst καλαθι που εχει καθετα τοιχωματα θα απλωνει πιο καλα ο καφες μεσα στο καλαθι ασε που με το vst θα εχεις και πιο ευδιακριτες γευσεις.
Τωρα μενει να μας πεις γευστικα τι γινεται...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος buddy την Σάβ Απρ 15, 2017 11:10 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Baratza Sette
Ζηλεψα λιγακι... (Δινω τα credits μου στην επιλογη του τραγουδιου!)
Για μενα ολα τα λεφτα σε αυτον το μυλο ειναι η Καθετη Αλεση.Ο Συνδυασμος με τα Κωνικα ειναι ... ταμαμ!
Γιαννη μη το ζοριζεις πολυ το pf στην υποδοχη. Ετσι ελεγα και εγω στην αρχη για το vario οσον αφορα την ανθεκτικοτητα, και εν τελει απο ρη χρηση χαλαρωσε...Οχι οτι θα συμβει στον sette, προς θεου, αλλα φυλαμε τα ρουχα μας να εχουμε τα μισα!
Και παλι με γεια ο μυλος σου! Καλα καφεδακια, να τον χαρεις!!
Για μενα ολα τα λεφτα σε αυτον το μυλο ειναι η Καθετη Αλεση.Ο Συνδυασμος με τα Κωνικα ειναι ... ταμαμ!
Γιαννη μη το ζοριζεις πολυ το pf στην υποδοχη. Ετσι ελεγα και εγω στην αρχη για το vario οσον αφορα την ανθεκτικοτητα, και εν τελει απο ρη χρηση χαλαρωσε...Οχι οτι θα συμβει στον sette, προς θεου, αλλα φυλαμε τα ρουχα μας να εχουμε τα μισα!
Και παλι με γεια ο μυλος σου! Καλα καφεδακια, να τον χαρεις!!
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Baratza Sette
Ευχαριστώ! οχι δεν το ζορίζω το πορταφιλτερ. αυτο προσπαθησα να δείξω στο βίντεο. οτι απλά το ακουμπας εκει. και κάθεται.
σημερα χωρις ζυγαρια χωρις τίποτα, έριξα μιση χουφτα καφε στο χόπερ, έριξα το χρόνο άλεσης απο το 5,13 στο 5 και έκανα την άλεση ένα κλικ πιο ψιλή.
στο χρόνο έπεσα 100% μέσα με πρίν, και ο καφες δε χύθηκε καθόλου απο το πορταφιλτερ.
είναι κι αυτό μια λύση. να μην ξαναμπλέξω ποτέ με ζυγαριές. αλλα με το μάτι. με τον όγκο. όπως βλέπουμε πολλοί να κάνουν.
οχι δεν αλέθω με γεμάτο χόπερ, με μιση χούφτα καφέ αλέθω. απλά για να μην τελειώσει στη μέση της άλεσης ο καφές του χόπερ.
δεν έχει διαφορά ο καφές στο χόπερ, αφου γυρναει το εξωτερικό μαχαίρι, και οχι το εσωτερικό. με αποτέλεσμα να "ρουφάνε" τα μαχαίρια τον καφε, και να μην βασίζονται στην βαρύτητα
οσο για την διαφορά στη γεύση, ας περιμένουμε να στρώσουν τα μαχαίρια και η ρουτίνα μου, γιατι ακόμα στη φάση των δοκιμών είμαι.
α ξέχασα να πω. οτι πλέον έχω βάλει το ένα απο τα δύο λαμάκια/αποστάτες που ανεβάζουν το μέσα μαχαίρι. και αλέθω στο 5 (με 1 το πιο ψιλό και 31 το πιο coarse)
άρα ναι σίγουρα μπουκώνω άνετα τη μηχανή μου, ακόμα και στο 4.
πόσο μάλλον αν βάλω και τον δεύτερο αποστάτη
σημερα χωρις ζυγαρια χωρις τίποτα, έριξα μιση χουφτα καφε στο χόπερ, έριξα το χρόνο άλεσης απο το 5,13 στο 5 και έκανα την άλεση ένα κλικ πιο ψιλή.
στο χρόνο έπεσα 100% μέσα με πρίν, και ο καφες δε χύθηκε καθόλου απο το πορταφιλτερ.
είναι κι αυτό μια λύση. να μην ξαναμπλέξω ποτέ με ζυγαριές. αλλα με το μάτι. με τον όγκο. όπως βλέπουμε πολλοί να κάνουν.
οχι δεν αλέθω με γεμάτο χόπερ, με μιση χούφτα καφέ αλέθω. απλά για να μην τελειώσει στη μέση της άλεσης ο καφές του χόπερ.
δεν έχει διαφορά ο καφές στο χόπερ, αφου γυρναει το εξωτερικό μαχαίρι, και οχι το εσωτερικό. με αποτέλεσμα να "ρουφάνε" τα μαχαίρια τον καφε, και να μην βασίζονται στην βαρύτητα
οσο για την διαφορά στη γεύση, ας περιμένουμε να στρώσουν τα μαχαίρια και η ρουτίνα μου, γιατι ακόμα στη φάση των δοκιμών είμαι.
α ξέχασα να πω. οτι πλέον έχω βάλει το ένα απο τα δύο λαμάκια/αποστάτες που ανεβάζουν το μέσα μαχαίρι. και αλέθω στο 5 (με 1 το πιο ψιλό και 31 το πιο coarse)
άρα ναι σίγουρα μπουκώνω άνετα τη μηχανή μου, ακόμα και στο 4.
πόσο μάλλον αν βάλω και τον δεύτερο αποστάτη
When life throws you curves, aim for the apex