fazenda san luis el salvador - Taresso
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
fazenda san luis el salvador - Taresso
Ενας cup of excellence 2015 καφες απο el salvador που μας φερνει η Taresso
Μελι πορτοκαλι με νοτες και αρωμα λουλουδιων, μια λιχουδια
Και σε brew και σε εσπρεσσο πεντανοστιμος!!!
Μελι πορτοκαλι με νοτες και αρωμα λουλουδιων, μια λιχουδια
Και σε brew και σε εσπρεσσο πεντανοστιμος!!!
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Εχω παρατηρησει σε specialty coffees αυτες τις φυσαλιδες η και πιο μικρες πανω στην κρεμα οπως στην παραπανω φωτογραφια.ειναι φυσιολογικο?μηπως επειδη ειναι πολυ φρεσκος ο καφες η κανω κατι λαθος?επισης σε δοκιμες μια εκχυληση πηγε στα 35 sec και λεω υπερεκχυληση θα τον πεταξω αλλα επειδη μου αρεσε πολυ οπτικα τον δοκιμασα κ επαθα πλακα!γλυκοπιοτος με πολυ πλουσια κρεμα μπορω να πω πιο παχια κ πλουσια κρεμα απο οτι στους νορμαλ χρονους 25 / 30 sec και φοβερη γευση καμια σχεση δηλαδη με τα φαινομενα της υπερεκχυλησης δηλαδη πικρα και αθλια κρεμα...αυτο ειναι φυσιολογικο?αντεχει ο καφες η απλα ετυχε?
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Με ιταλικα χαρμανια δεν υπηρχαν αυτες οι φυσαλιδες αλλα μονο κρεμα και αμα εβγαινε καφες στα 35 sec απλα δεν πινοταν...πικρα και πολυ λεπτη κρεμα
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Βγαζεις σωστα συμπερασματα εισαι σε πολυ καλο δρομο
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Δηλαδη για τις φυσαλιδες να μην ανησυχω ετσι?ολα καλα?και αμα γουσταρω τον καφε (οχι μονο δηλαδη απο θεμα προσωπικου γουστου αλλα ειναι ολα φαινομενικα σωστα παχος κρεμας,χρωμα κρεμας,ml, να βγαινουν ολες οι γευσεις που γραφει απ εξω το σακουλακι)π.χ. στα 35 sec η και στα 40 sec (λεμε τωρα ακραια περιπτωση) να κραταω τους χρονους αυτους η να προσπαθω να τους βγαλω ντε και καλα στα 25 / 30 sec πιστευοντας οτι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?δηλαδη μια εκχυληση στα 35 sec δεν ειναι απαραιτητα λαθος ετσι?
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2015 2:56 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- 2η Μηχανή:: Chemex
- Μύλος:: Quamar Q13E Flat
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
- Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers
- Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Όχι σε καμμία περίπτωση, υπάρχουν specialty καφέδες που χρειάζονται και παραπάνω χρόνο για να δώσουν.. Η γεύση πρέπει είναι ο κύριος οδηγός σου και όχι το χρονόμετρο ούτε η ζυγαριά!
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Εκχυλισε το sanluis στα 50" να παρεις 30-35 μλ αντε 40, με θερμοκρασια νερου 92-93.
Οπως λεει ο φιλος ξεχνα τα νουμερα που ηξερες καθε καφες ειναι διαφορετικος και αλλαζει με τις μερες απο το ψησιμο αλλα και τι ψησιμο εχει και χαμηλωσε την πιεση σου στα 8 bar με τυφλο για τους λαιτ specialty, βασικα για ολους
Οπως λεει ο φιλος ξεχνα τα νουμερα που ηξερες καθε καφες ειναι διαφορετικος και αλλαζει με τις μερες απο το ψησιμο αλλα και τι ψησιμο εχει και χαμηλωσε την πιεση σου στα 8 bar με τυφλο για τους λαιτ specialty, βασικα για ολους
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 76
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 24, 2015 1:06 pm
- Όνομα: Nikos
- Μηχανή:: B. dose Preheat pid
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec155 mod
- Μύλος:: Ascaso i2,Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: Kg79,Rossi rr45
- Οι καφέδες μου:: coffeeguru.gr.
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
8 bar στο τυφλό, αρα στην εκχυλιση περίπου 7 ή την ώρα της εκχυλισης 8;;;; Νομίζω πως για ποιο γλυκό καφέ ανεβάζουμε πίεση η κάνω λάθος;;; Πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω πάρει με 22 γρ καφέ και 50 δευτερόλεπτα εκχυλιση και βασικά η πρώτη σταγόνα πέφτει περίπου στα 10 δευτερόλεπτα στο γυμνό pf
- Edesso
- Δημοσιεύσεις: 1083
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 13, 2013 4:46 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
- Τοποθεσία: Έδεσσα
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Εκει χαμηλα 7 7,5
Για τη γλυκα που λες, αλλος ενας μυθος, το ψησιμο παιζει το δικο του ρολο, για μενα οσο πιο λαιτ τοσο πιο χαμηλα η πιεση
Για τη γλυκα που λες, αλλος ενας μυθος, το ψησιμο παιζει το δικο του ρολο, για μενα οσο πιο λαιτ τοσο πιο χαμηλα η πιεση
espresso junkie...
-
- Δημοσιεύσεις: 76
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 24, 2015 1:06 pm
- Όνομα: Nikos
- Μηχανή:: B. dose Preheat pid
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec155 mod
- Μύλος:: Ascaso i2,Ascaso i1
- 2ος Μύλος:: Kg79,Rossi rr45
- Οι καφέδες μου:: coffeeguru.gr.
Re: fazenda san luis el salvador - Taresso
Συμφωνώ απόλυτα. Απλά δεν έχω δοκιμάσει τόσο χαμηλά πίεση