Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Δείτε λίγο αύτο το βιντεάκι που ανακαλυψα μάνκες...............http://www.youtube.com/watch?v=6zMX9L1nmWg
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Ενδιαφέρον. Σε 2 δεύτερα από 90 βαθμούς σε 2. Βεβαια ακόμα είναι πρωτότυπο.
Καλωσόρισες στο forum.
Καλωσόρισες στο forum.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
χαχα, άμα χρειάζεσαι φρέον για να πιεις ένα φρέντο, προτιμώ τα παγάκια...
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Πρεπει να ειναι κ πολυ οικονομικο!
Παγακια μακραν!!!
Παγακια μακραν!!!
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Πλαστικά παγάκια μακρυά, τραβάει ο καφές πλαστικούρα.
Προτιμάτε να μη χτυπάτε με φραπιέρες το καφέ, στη περιστροφή χάνονται αρώματα.
Η αραίωση είναι αναγκαίο κακό.
Μία λύση είναι ο καφές που σέρβιραν τα παιδιά στο Evergreen (πρωτοστάτες του τρίτου κύματος στην Ελλάδα να ομολογήσω), η εκχύλιση on the rocks ...!
Προτιμάτε να μη χτυπάτε με φραπιέρες το καφέ, στη περιστροφή χάνονται αρώματα.
Η αραίωση είναι αναγκαίο κακό.
Μία λύση είναι ο καφές που σέρβιραν τα παιδιά στο Evergreen (πρωτοστάτες του τρίτου κύματος στην Ελλάδα να ομολογήσω), η εκχύλιση on the rocks ...!
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Συμφωνω απολυτα για τα πλαστικα! ΣΥΝ οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο πλαστικο + καυτό...KostasSideris έγραψε:Πλαστικά παγάκια μακρυά, τραβάει ο καφές πλαστικούρα.
Προτιμάτε να μη χτυπάτε με φραπιέρες το καφέ, στη περιστροφή χάνονται αρώματα.
Η αραίωση είναι αναγκαίο κακό.
...Οσο για την αραιωση, νομιζω ειναι θεμα γευσης.Παιζει και για θετικό. Αν δεν υπήρχε καθόλου θα ήταν πολυ πιο γεμάτη-βαριά η γεύση του...
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Αν εννοείς τα παγάκια να βρίσκονται ήδη στο ποτήρι και στη συνέχεια να φτιάξεις εκεί τον καφέ, υπάρχουν 2 τεχνικά προβλήματα:KostasSideris έγραψε:η εκχύλιση on the rocks ...!
1) Το ποτήρι του φρέντο δεν χωράει κάτω από το group (μιλάω για οικιακές μηχανές)
2) Τα παγάκια θα λιώσουν σχεδόν κατά την εκχύλιση και δε θα κρατήσουν το ρόφημα παγωμένο για αρκετό χρόνο
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Λύση στο 1ο πρόβλημα, ποτήρι old-fashion ή αλλιώς όπως είναι γνωστό, του ουίσκυ.translator έγραψε:Αν εννοείς τα παγάκια να βρίσκονται ήδη στο ποτήρι και στη συνέχεια να φτιάξεις εκεί τον καφέ, υπάρχουν 2 τεχνικά προβλήματα:KostasSideris έγραψε:η εκχύλιση on the rocks ...!
1) Το ποτήρι του φρέντο δεν χωράει κάτω από το group (μιλάω για οικιακές μηχανές)
2) Τα παγάκια θα λιώσουν σχεδόν κατά την εκχύλιση και δε θα κρατήσουν το ρόφημα παγωμένο για αρκετό χρόνο
Λύση στο 2ο πρόβλημα, εμπιστεύσου με, όποιος μου ζητάει φρέντο εσπρέσσο σκέτο του προτείνω αυτό το ρόφημα (espresso on the rocks) και μετά όταν το δοκιμάσουν ξεχνάνε φραπιέρες αφρούς κλπ. Εννοείται ότι θα λιώσει πάγος, υπάρχει τρόπος που δε λιώνει; Το ζητούμενο είναι όσο το λιγότερο γίνεται. (tip: 4-5 παγάκια στο ποτήρι είναι υπεραρκετά).
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Και όσοι σου ζητάνε με ζάχαρη, σε ποιο σημείο την προσθέτεις;
Re: Άλλοι Τρόποι για να Παγώσουμε τον Freddo
Όσοι μου ζητάνε ζάχαρη δε μπαίνω καν στο κόπο να τους το προτείνω (από την εμπειρία μου αυτοί πιο πολύ κοιτάνε αν πέτυχες τη ποσότητα ζάχαρης που θέλουν, παρά αν έβγαλες καλό καφέ), αλλά τη ζάχαρη την έχω λιωμένη και μπαίνει και στο τέλος απλά με ανακάτεμα με ένα καλαμάκι. Μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αυτό στο σπίτι. Απλά να βράσει σχεδόν, 100γρ πχ. ζάχαρης σε 100ml νερού και έτσι έχει σιρόπι ζάχαρης(μπορείτε να παίξετε με αυτή την αναλογία, εγώ παλιά είχα 2:1 ζάχαρη προς νερό, απλά μου καθόταν στο πάτο το σιρόπι). Ευκολοδιάλυτο και χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσουμε το καφέ που προσπαθήσαμε να βγει ωραία και να του φύγουν όλα αυτά τα ωραία αρώματα.