Καλησπερα,
παρελαβα πριν μερικες μέρες μία Gaggia Classic μαζί με Naked Portafilter και το Διπλό Φίλτρο Καλάθι Non-Pressurized 14gr - 58mm.
Έχω τον καφέ από το barista-shop.gr και τον αλέθω με το porlex tall.
Στην αρχή έφτιαχνα καφέ με το καλαθάκι που είχε η μηχανή μέσα με την μάι τρύπα στη μέση, και χτες ξεκίνησα διάφορες δοκιμές με το non pressurized, με αφορμή ένα θέμα στο forum που εξηγεί τις διαφορές. Πέρα από το ότι δεν υπήρχε καλό καιμάκι (κάτι που με το άλεσμα το έχω διορθώσει σε κάποιο βαθμό), βγαίνει μία μυρωδιά σα καμένου/πικρού "σκληρού" καφέ.. Δε ξέρω πως να το περιγράψω.. Δε βγάζει την απαλή γεύση και το άρωμα.
Τι κάνω λάθος;
Επίσης, καφέ φτιάχνουμε με το nakes portafilter ή το κλασσικό με τις 2 εξόδους; Πότε χρησιμοποιούμε το καθένα.
Non Pressurized Basket - γευση καμενου καφε
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Non Pressurized Basket - γευση καμενου καφε
Οι δοκιμές σου είναι βασισμένες στην γεύση που δοκιμάζεις σαν freddo; Εάν ναι τότε δεν μπορούν να βοηθήσουν. Δώσε μας περισσότερα στοιχεία για την εκχύλισή του διπλού espresso που κάνεις πριν το πάγωμα του (γραμμάρια, όγκους, χρόνους, γεύση).
Η καμμένη/πικρή γεύση γενικά υποδηλώνει υπερεκχύλιση. Ψάξε για τρόπους αντιμετώπισης της στα σχετικά νήματα.
Το naked το χρησιμοποιείς κυρίως ως διαγνωστικό εργαλείο, για να βρεις τυχόν προβλήματα στην τεχνική σου που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το γέμισμα-διανομή-πάτημα του καφέ στο καλαθάκι.
Η καμμένη/πικρή γεύση γενικά υποδηλώνει υπερεκχύλιση. Ψάξε για τρόπους αντιμετώπισης της στα σχετικά νήματα.
Το naked το χρησιμοποιείς κυρίως ως διαγνωστικό εργαλείο, για να βρεις τυχόν προβλήματα στην τεχνική σου που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το γέμισμα-διανομή-πάτημα του καφέ στο καλαθάκι.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.