Σελίδα 1 από 6

Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 9:05 am
από sisanath
kalimera se oloys!! Eimai neos sto forum kai den ksero an prepei na arhiso ena neo thema h na kano reply se ena hdh iparhon alla anyway....To provlima einai oti edo kai ligo kairo pira mia frapediera johny kai den mporo na kano afrogala - krema gia freddo (eho diavasei tis palaioteres anakoinoseis alla den voithisan kapou kai epeidh einai arketa perasmenes hronika to ksana dimosieyo to thema)
eho dokimasei diafora galata (nounou , delta , mevgal plires kai me liga lipara )
h propela ths mihanhs einai inox kai top potiri einia o plastiko pou dinei h johny !
Euxaristo... :)

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 9:32 am
από Christos
Καλημέρα, τα greeklish δεν επιτρέπονται στο forum. Ευχαριστώ.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 10:08 am
από G.K
απο την δικη μου εμπειρια εχω να σου πω οτι αν προσπαθεις με φρεσκο γαλα ειναι
σχεδον αδυνατο να κανεις κρεμα το γαλα.εγω τουλαχιστον με μια μια απλη izzy που εχω δεν μπορω να φτιαξω κρεμα.
χρησιμοποιησε υψηλης παστεριωσης,ακομα καλυτερα αν ειναι γαλα χαμηλων λιπαρων.
εγω βαζω 2 δαχτυλα γαλα σε ενα γυαλινο ποτηρι, 2 παγακια, τερμα κατω τον αναδευτηρα,φουλ
τα γκαζια και σε ενα λεπτο ειμαι ετοιμος.
δεν ξερω ποσο πηχτο το θελεις αλλα να ξερεις οτι οσο το χτυπας το γαλα τοσο γινεται
πιο σφιχτη η κρεμα και θελει δυναμη το μιξερ. πχ στο δικο μου μιξερ οσο γινεται το γαλα πιο κρεμα
τοσο πεφτουν οι στροφες του μιξερ μου,σημαδι οτι δεν εχει την δυναμη να το κανει πιο σφιχτο
οποτε σταματαω το χτυπημα,αλλα για εμενα μεχρι εκει που το παει ειμαι ευχαριστημενος.
ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 12:46 pm
από Christos
@sisanath
Ούτε τα κεφαλαία επιτρέπονται. Ρίξε μια ματιά στους κανονισμούς. Το μήνημα σου διαγράφηκε και ξαναγράψτο σωστά.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 12:50 pm
από sisanath
νομιζω οτι ειμαστε ενταξει τωρα??
παντως ευχαριστω !

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 4:37 pm
από phobos
Θάνο πριν χρόνια είχα πάρει και εγώ για το σπίτι και τελικά την έβαλα στο ντουλάπι.Η μηχανή είναι φοβερή αλλά δυστυχώς δεν κάνει για μικρές ποσότητες.Εάν βάλεις μία δόση γάλακτος μέσα στο πλαστικό ποτήρι δεν φτάνει για να χτυπηθεί,ενώ εάν δοκιμάσεις να βάλεις μικρότερο ποτήρι από την δύναμη θα το πετάξει έξω.Σου προτείνω να πάρεις μία οικιακή μηχανή και να χρησιμοποιείς κρύο γάλα light 1.5% Δοκίμασε το γάλα νουνου family 1.5% και θα εκπλαγείς.Θα το γυρνάς ανάποδα και δεν θα πέφτει.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 27, 2013 7:46 pm
από andkonst
Εγώ για το αφρόγαλα στα Freddo μου χρησιμοποιώ ένα επαναφορτιζόμενο μηχανάκι της Dynamix. :respekt:
Από ότι έχω ακούσει είναι από τα πιο δυνατά και επίσης είναι και πολύ φθηνό να το αγοράσεις.
Το γάλα που χρησιμοποιώ είναι υψηλής παστερίωσης πλήρες(το Νουνού Family) και το αποτέλεσμα
έπειτα από 1-2 λεπτά χτύπημα είναι πολύ καλό.Δε μένει ίχνος γάλατος παρά μόνο κρέμα.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 29, 2013 5:45 pm
από jimakos
Εγώ βάζω λίγο γάλα μέσα σε ένα μπρίκι στην κατάψηξη, μέχρι να ζεσταθεί η καφετιέρα και φτιάξω τον καφέ (περίπου 20 λεπτά) και μετά το χτυπάω με μίξερ χειρός που πήρα από σουπερ μάρκετ και γίνεται ασβέστης το γάλα.

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 05, 2015 6:40 pm
από BiLLyS
Να το ξαναζωντανεψω λιγο το θεμα...απ οτι καταλαβα δεν παιζει και πολυ ρολο το μιξερ, αλλα το γαλα, σωστα; Πιο παλια που ειχα μια απο πρακτικερ καηκε απο το πολυ βουρ βουρ δεν ξερω τι να πω.
Ποια θα προτεινατε για οικιακη χρήση;

Re: Φραπιερα Johny,Artemis

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 05, 2015 8:23 pm
από BiLLyS
Ειδα απο κοντα αυτην την φραπεδερια(φρεπιερα) και νομιζω οτι ειναι καλη, δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σας;
http://www.kotsovolos.gr/site/small-hom ... 9a-x-treme