Σελίδα 1 από 2

Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 9:44 am
από UltiMo_
Με το παλιό δεν είχα κανένα παραπονο. μέσα σε λίγες προσπάθειες, κατάφερα να μην κάνω σαπουνάδα, άλλα ένα σωστό αφρόγαλο.
Αποφάσισα όμως να βάλω της silvia στην classic και το έχω έτσι μια βδομάδα.
Εύκολη τοποθέτηση, απίστευτη δύναμη του ατμού, αλλα αυξάνεται η δυσκολία χρήσης..
2-3 φορές μου πέτυχε ένα πολύ καλό αφρόγαλο, 2-3 έγινε απλά βραστό γάλα.

Το περιστροφικό διακόπτη τον ανοίγω πάντα τέρμα. Μήπως είναι λάθος? Μήπως πρέπει να το έχω πιο λίγο κλειστό ή να αρχίσω να παίζω με διαφορετικές τεχνικές?
Ευχαριστώ

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 11:17 am
από afonic
Μήπως το pitcher σου είναι πολύ μικρό; Θέλει 500άρι minimum με αυτό το wand.

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 11:19 am
από gsisr
πέζει ρόλο μόνο το μεγεθος του pitcher η και η ποσότητα του γάλακτος; θέλω να πω πως δεν γίνεται να αυξάνουμε την ποσότητα του γαλακτος ανάλογα με το πόσο δυνατή ειναι η πίεση του ατμού, για να μην το καίμε..

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 11:42 am
από afonic
Γενικά είναι θέμα εμπειρίας. Αν όμως ο ατμός είναι πολύ δυνατός, πιθανόν με πολύ μικρή ποσότητα γάλατος να έχεις πρόβλημα στο να ολοκληρώσεις όλη την διαδικασία. Για αυτό με ενα πχ 350ml pitcher πολύ δύσκολα να δουλέψεις σωστά αν ο ατμός είναι δυνατός.

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 1:17 pm
από UltiMo_
μισόλιτρο πίτσερ έχω και το γεμίζω μέχρι τη μέση.
άρα δεν είναι λάθος να τον ανοίγω τέρμα τον ατμό ε?

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 1:53 pm
από afonic
Δοκίμασε να τον ανοίξεις λίγο λίγο στην αρχή, με μικρά βήματα, όταν βάζεις αέρα μέσα στο γάλα και έχεις το tip στην επιφάνεια, περίπου στα 3/4 της διαδρομής και να τον ανοίξεις τέρμα αφού βυθίσεις το tip για την περιστροφή. Ανάλογα την μηχανή και την αφαλάτωση πάντως η ένταση του ατμού σε σχέση με το πόσο ανοίξαμε την βάνα "παίζει".

Τώρα που έχεις πιο δυνατό ατμό μπορείς να δοκιμάσεις και να βάλεις το γάλα με το pitcher στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά πριν, για να σου δώσει η χαμηλότερη θερμοκρασία του λίγο χρόνο παραπάνω.

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 3:51 pm
από gsisr
καποιοι βαζουν ενα παγακι μεσα στη γαλατιερα με το γαλα..προσωπικα δεν το προτιμω αλλα μπορεις να το δοκιμασεις κι αυτο...

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 29, 2014 5:37 pm
από afonic
To παγάκι είναι λάθος εάν μιλάμε για ζεστό αφρόγαλα.

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 23, 2018 11:43 pm
από dimitrisnd
Τελικά ο κανόνας όσον αφορά την ένταση του ατμού ποιος είναι;
Πάντα πλήρη ένταση; ή υπάρχει περίπτωση αν θέλω περισσότερο χρόνο φουσκωματος + πιο κρεμωδη υφή να πρέπει να επιλέξω λίγο λιγότερη ένταση ώστε να μου δώσει χρόνο;

Re: Steaming με πλήρη ένταση ατμού από την αρχή;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 24, 2018 11:03 am
από harryv
Δεν υπάρχει κανόνας. Είναι trial and error διαδικασία.