Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 19, 2019 8:23 am
- Όνομα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
- Μηχανή:: Lelit PL42 TEMD PID
- 2η Μηχανή:: NESSPRESSO
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Καλησπέρα. Παρέλαβα την lelit Anita όλα καλά με τον καφέ, αλλά τα βρίσκω σκούρα με το ζεστό αφρόγαλο. Υπάρχει κάποιο μυστικό? Όσο και να προσπάθησα χάλασα ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα Ολύμπος πλήρες βιολογικό μάλιστα και δεν τα κατάφερα.
Να φταίει το γάλα η η τεχνικη μου? Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ μια γαλατιερα 350 ml
Να φταίει το γάλα η η τεχνικη μου? Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ μια γαλατιερα 350 ml
- Algebar
- Δημοσιεύσεις: 80
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 21, 2018 4:04 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: NS Oscar II
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Ascaso i2 Steel
- Τοποθεσία: Παλλήνη
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Για ενα καπουτσινο βαζω 120 γρ γαλα και με 350άρα παιδευομουν πολύ. Πηρα πριν λιγες μερες 250άρα και αμέσως είδα σημαντικη βελτίωση και ισχυει τελικά οτι θέλει γάλα λίγο πιο κάτω από την αρχή του spout οπότε δες μηπως βάζεις πολύ λίγο.
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
γαλπο πλήρες είναι σούπερ, προς την μισή κανάτα πάντα, δες και κανα βίντεο...ababapanos έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 25, 2020 11:22 pmΚαλησπέρα. Παρέλαβα την lelit Anita όλα καλά με τον καφέ, αλλά τα βρίσκω σκούρα με το ζεστό αφρόγαλο. Υπάρχει κάποιο μυστικό? Όσο και να προσπάθησα χάλασα ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα Ολύμπος πλήρες βιολογικό μάλιστα και δεν τα κατάφερα.
Να φταίει το γάλα η η τεχνικη μου? Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ μια γαλατιερα 350 ml
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Στην γαλατιέρα -την οποία θα έχεις βάλει πρώτα στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη- θα βάλεις τουλάχιστον 150γρ γάλα. Θα βάλεις το στόμιο του ατμού ίσα-ισα κάτω απο την επιφάνεια του γάλακτος και θα ανοιξεις τέρμα τον ατμό.Σκοπός σου ειναι να κάνεις το γάλα να περιστρέφεται σαν ''κυκλώνας'' μέσα στη γαλατιέρα ενω το στόμιο του ατμού παραμένει μόλις κάτω απο την επιφάνεια του γάλακτος.Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο youtube για να δείς πώς γίνεται, τι ήχο κάνει το σωστό ''φούσκωμα'' καθώς και tips για πιο κρεμώδη υφή.ababapanos έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 25, 2020 11:22 pmΚαλησπέρα. Παρέλαβα την lelit Anita όλα καλά με τον καφέ, αλλά τα βρίσκω σκούρα με το ζεστό αφρόγαλο. Υπάρχει κάποιο μυστικό? Όσο και να προσπάθησα χάλασα ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα Ολύμπος πλήρες βιολογικό μάλιστα και δεν τα κατάφερα.
Να φταίει το γάλα η η τεχνικη μου? Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ μια γαλατιερα 350 ml
Δεν φταίει το γάλα, πρώτα φταίει η τεχνική σου και ίσως και η μηχανή σου.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Ειμαι καπουτσινακιας αλλα ο cappuccino για μενα ηταν μια λυση να πιω τα πικραδια που φτιαχνω αφου το ζεστο αφρογαλο απο πανω θα ισορροπησει καπως τη γευση. Αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα γιατι τις περισσοτερες φορες το αφροφαλο δεν διατηρειται μεχρι το τελος του καφε και εχει διαλυθει. Μια ή δυο φορες το πετυχα, κρατηθηκε μεχρι το τελος το αφρογαλο και ηταν πραγματι ενας ωραιοτατος καπουτσινο. Χρησιμοποιω μικρη γαλατιερα 250ml της Motta, γαλα πληρες, γαλατιερα και γαλα ερχονται παντα κρυα καθως ειναι στην καταψυξη και συντηρηση αντιστοιχως, το ακροφυσιο 2 εκ. πιο κατω απο την επιφανεια του γαλακτος, υπο γωνια η γαλατιερα, τερμα ο ατμος αφου πρωτα εχω κανει 1 ή 2 εκτονωσεις ωστε να φυγει τυχον υγροποιημενος ατμος και σταματαω τη διαδικασια εκει που τη χερι μου πλεον δεν αντεχει. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι επειδη εχω δει βιδεο που μερικοι κρατανε τη γαλατιερα απο το χερουλι και κανουν τεστ θερμοκρασιας βαζοντας την παλαμη τους στον πατο καποια στιγμη ενω εγω χουφτωνω ολη την γαλατιερα οποτε δεν ξερω μηπως εγω «ερχομαι» σε θερμοκρασια πιο γρηγορα και σταματαω τη διαδικασια πιο νωρις ενω οι αλλοι με το χερουλι μπορουν να τραβηξουν τη διαδικασια μερικα sec παραπανω ικανα ομως να φκιαξουν ενα σωστο αφρογαλο.
Ford Focus MkII f/l 2008
-
- Δημοσιεύσεις: 50
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 20, 2021 2:15 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Lelit plust pid
- 2η Μηχανή:: Krups
- Μύλος:: mazzer s. jolly
- 2ος Μύλος:: Df64
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Υπολόγισε ότι εκεί που δεν μπορείς να αντέξεις τη θερμοκρασία βρίσκεται το γάλα στους 45 βαθμούς περίπου, θέλει ελάχιστα δευτερόλεπτα ακόμα για να φτάσει πάνω από τους 60... Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα θερμόμετρο ώστε να μπορείς να ελέγχεις τη κατάσταση μέχρι να αποκτήσεις την εμπειρία με το γάλα.
Τα 2 εκατοστά είναι πολλά, προσπάθησε να είσαι γύρω και λιγότερο από 1 εκατοστό. Επίσης και η γαλατιέρα των 250ml δεν βοηθάει γιατί είναι κάπως μικρή καλύτερα θα ήταν μια των 350ml. Θα το πετύχεις πάντως σίγουρα μην ανησυχείς και μετά θα σου φαίνεται αστείο, απλά θέλει λίγη προσοχή στη γωνία και το βάθος.
Αυτό το video πιστεύω ότι βοηθάει κάπως https://youtu.be/oaKRBBpA4fw
Τα 2 εκατοστά είναι πολλά, προσπάθησε να είσαι γύρω και λιγότερο από 1 εκατοστό. Επίσης και η γαλατιέρα των 250ml δεν βοηθάει γιατί είναι κάπως μικρή καλύτερα θα ήταν μια των 350ml. Θα το πετύχεις πάντως σίγουρα μην ανησυχείς και μετά θα σου φαίνεται αστείο, απλά θέλει λίγη προσοχή στη γωνία και το βάθος.
Αυτό το video πιστεύω ότι βοηθάει κάπως https://youtu.be/oaKRBBpA4fw
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Εμένα η συνταγή μου είναι:
Βάζω το γάλα στο μπρίκι και πριν φουσκώσει το βγάζω από την φωτιά, το αδειάζω σε ζέστη γαλατιέρα 350ml και το αναδεύω για 1'30" στην φραπιέρα και έτοιμο!
Βάζω το γάλα στο μπρίκι και πριν φουσκώσει το βγάζω από την φωτιά, το αδειάζω σε ζέστη γαλατιέρα 350ml και το αναδεύω για 1'30" στην φραπιέρα και έτοιμο!
..Για πάντα και μια μέρα.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Trade52: ευχαριστω για τις συμβουλες. Θα δω και τον Hoffmann βεβαιως.
Λαονικε δηλαδη εσυ για ζεστο αφρογαλο δεν ατμιζεις καθολου; Την τεχνικη σου πρωτη φορα τη διαβαζω.
Λαονικε δηλαδη εσυ για ζεστο αφρογαλο δεν ατμιζεις καθολου; Την τεχνικη σου πρωτη φορα τη διαβαζω.
Ford Focus MkII f/l 2008
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Καθόλου ατμό.
Το φουσκώνω στο μπρίκι και το χτυπάω.
Αναδεύω αρκετά το ζεστό γάλα (φραπιέρα) και μόλις γίνει κρέμα ρίχνω στο φλιτζάνι.
Δεν λερώνω την μηχανή καθόλου.
Το φουσκώνω στο μπρίκι και το χτυπάω.
Αναδεύω αρκετά το ζεστό γάλα (φραπιέρα) και μόλις γίνει κρέμα ρίχνω στο φλιτζάνι.
Δεν λερώνω την μηχανή καθόλου.
..Για πάντα και μια μέρα.
- slaughter
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 04, 2021 4:34 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Sage Barista Express
- Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: TAF και άλλα
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ζεστό αφρόγαλα, μόνο στα όνειρα μπορώ να το πετύχω!
Ενδιαφέρον.. θα το δοκίμαζα για καλοκαιρινό setup που δεν έχω μηχανή και παίζω με instant .. γιατί δεν τον μπορώ τον κρύο με τίποταlaonikos78 έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 25, 2022 11:26 amΚαθόλου ατμό.
Το φουσκώνω στο μπρίκι και το χτυπάω.
Αναδεύω αρκετά το ζεστό γάλα (φραπιέρα) και μόλις γίνει κρέμα ρίχνω στο φλιτζάνι.
Δεν λερώνω την μηχανή καθόλου.