Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
- focus
- Δημοσιεύσεις: 594
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2010 4:48 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
- Τοποθεσία: Χανιά
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Πολύ ενδιφέρον θέμα, μπράβο στον συμφορουμίτη nefilim ! Με βάζει σε σκέψεις να εγκαταλείψω την προφανή αγορά μιας Silvia
Το μόνο που με αποθαρρύνει είναι η γκρίνια των φίλων, καθώς θα περιμένουν τα καφεδάκια τους!
Το μόνο που με αποθαρρύνει είναι η γκρίνια των φίλων, καθώς θα περιμένουν τα καφεδάκια τους!
- dimogrec
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Δευ Απρ 05, 2010 1:25 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Μπραβο Γιαννη τρομερο review και πολυ αναλυτικο... Μακαρυ να υπηρχε κ αυτο το φορουμ πριν 3-4 χρονια (μπραβο Christos!!) που ειχα παρει την Pavoni και την ειχα στην κουζινα κ αναρωτιόμουν αν ηταν σε θέση να φτιαξει καφε αυτο το πραγμα με το παλουκι (λεβιες). Την πηρα σχετικα τυχαια θα ελεγα, επηρεασμενος απο Ιταλια οπου συγκεκριμενα στα καφε της Ναπολη υπαρχουν αποκλειστικα macchine a leva ( μηχανες με λεβιε)... ετσι την ειδα καπου στο νετ κ λεω καλη θα'ναι αυτη.. την πληρωσα κ εγω κατι παραπανω απο 300Ε (συμφωνω κ προτεινω ανεπιφύλακτα αγορα μεταχειρισμενης σε οποιον σκοπευει να της αφιερωσει λιγο χρονο) κ υστερα απο καποιες δοκιμες με ετοιμο κομμενο καφε χωρις αποτέλεσμα ειπα μεσα μου "ομορφη ειναι , ψαρωνει κ οποιος τη βλεπει στην κουζινα, αλλα καφε μαλλον δε φτιαχνει... " μεχρι που πριν κανα χρονο εψαξα στο youtube & ειδα καποια videakia με τυπους που εφτιαχναν καφε με "Κ" κεφαλαιο με την Pavoni και αρχισα να ψαχνομαι, να στελνω pm σε χρηστες απο to youtube, να διαβαζω ξενα φορουμσ κτλ... Για να πω την αληθεια δεν περιμενα να την εχει κ κανεις αλλος στην Ελλαδα. Με τα λιγα καταλαβα οτι χρειαζομαι μυλο... (ειχα παρει απο γνωστο παλιο καφεκοπτειο στο κεντρο κομμενο καφε σε διαφορα αλέσματα και ειδα απο μονος μου τη διαφορα..) Με την αγορα του μυλου και ενα tamper στα χιλιοστα της (51mm στα νεοτερα μοντελα millenium & 49mm για τις πιο παλιες) καταφερα να φτιαχνω αξιοπρεπη εσπρεσακια. Στη συνεχεια γνωρισα κ το nefilim , εναν ακομη χρηστη της Pavoni κ αυτο ηταν...
Ειναι η πρωτη μου μηχανη, τη χρησιμοποιω πολυ συχνα κ την προτεινω σε οποιον εχει ορεξη να ασχοληθει με τις μηχανες με λεβιε. Συγκριτικα με αυτοματη μηχανη δε θα ελεγα απαραιτητα οτι ειναι πιο δυσκολη στη χρηση, ισως πιο περιορισμενη (όπως ανεφερε κ ο Γιαννης ζεσταινεται γρηγορα, απο τη μια καλο σε 10λεπτα ειναι ετοιμη αλλα απο την άλλη κακο.. στο 20λεπτο καιει πολυ για να φτιαξει σωστο καφε, έχει σχετικα μικρή χωριτικότητα νερου κτλ) και συγχωρει λιγότερα λαθη,και ειναι κάπως πιο ευαισθητη (στην παρακσευη καφε). Απο την αλλη αν ειναι η μοναδική σου μηχανη κ έχεις σετάρει το μύλο σου στο κόψιμο της όλα πανε ρολοι. Γευστικά ειναι απαιχτη κ δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μηχανες 1000 κ βαλε Ευρω... και σκεφτείτε οτι δε θεωρειται απο τις καλυτερες (γευστικα) μηχανες lever. Ειναι όμως ενα μοντελο που κυκλοφορει αρκετα κ βρισκεις πολλα στο net γι'αυτην
Καλα Χριστουγεννα σε ολους!
Ενα slideshow και απο μενα απο τους σημερινους μου καφεδες (συνηθως στην pavoni βαζω λιγα γραμμαρια ~ 14)
Ειναι η πρωτη μου μηχανη, τη χρησιμοποιω πολυ συχνα κ την προτεινω σε οποιον εχει ορεξη να ασχοληθει με τις μηχανες με λεβιε. Συγκριτικα με αυτοματη μηχανη δε θα ελεγα απαραιτητα οτι ειναι πιο δυσκολη στη χρηση, ισως πιο περιορισμενη (όπως ανεφερε κ ο Γιαννης ζεσταινεται γρηγορα, απο τη μια καλο σε 10λεπτα ειναι ετοιμη αλλα απο την άλλη κακο.. στο 20λεπτο καιει πολυ για να φτιαξει σωστο καφε, έχει σχετικα μικρή χωριτικότητα νερου κτλ) και συγχωρει λιγότερα λαθη,και ειναι κάπως πιο ευαισθητη (στην παρακσευη καφε). Απο την αλλη αν ειναι η μοναδική σου μηχανη κ έχεις σετάρει το μύλο σου στο κόψιμο της όλα πανε ρολοι. Γευστικά ειναι απαιχτη κ δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μηχανες 1000 κ βαλε Ευρω... και σκεφτείτε οτι δε θεωρειται απο τις καλυτερες (γευστικα) μηχανες lever. Ειναι όμως ενα μοντελο που κυκλοφορει αρκετα κ βρισκεις πολλα στο net γι'αυτην
Καλα Χριστουγεννα σε ολους!
Ενα slideshow και απο μενα απο τους σημερινους μου καφεδες (συνηθως στην pavoni βαζω λιγα γραμμαρια ~ 14)
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Η αλήθεια είναι οτι μετά το review του Γιάννη αλλά και τον σχολιασμό σου φίλε dimogrec (μικρό όνομα;) πιστεύω ότι πολύς κόσμος και ιδιαίτερα αυτοί που ψάχνουν τα πράγματα κάπως παραπάνω, θα δουν αυτές τις μηχανές με άλλο μάτι.
Με την ευκαιρία, μία μόνο αλλαγή που θα ήθελα να κάνω στο κείμενο του Γιάννη θα ήταν να αντικαταστήσω στο παρακάτω
Με την ευκαιρία, μία μόνο αλλαγή που θα ήθελα να κάνω στο κείμενο του Γιάννη θα ήταν να αντικαταστήσω στο παρακάτω
την Zenit με Nikon FM.nefilim έγραψε:το συγκρίνω με την αίσθηση να φωτογραφίζεις με μια μηχανή zenit – χειροκίνητη reflex-
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- dimogrec
- Δημοσιεύσεις: 73
- Εγγραφή: Δευ Απρ 05, 2010 1:25 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
- 2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
- Μύλος:: Macap MC4 & M4
- Οι καφέδες μου:: κυριως taf
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Με λενε Δημητρη, 32 ετων, μενω Αθηνα, λιγο πανω απο χρονο ασχολουμαι πιο σοβαρα με τον καφε (να φτιχανω δηλαδη γιατι πινω espresso εδω και 15χρονια).
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Eλα να αυξανονται οι δημητρηδες σιγα σιγα
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Γειά χαρά στο forum. Αν στο internet αξίζει κάτι, το πρώτο πράγμα είναι σίγουρα κάτι sites σαν το espresso.gr.
Μια γνώμη ή συμβουλή ζητάω.
Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγορασω τη La Pavoni ELH Europiccola Lusso wooden handgrips 230 Volt http://www.espressocoffeeshop.com/store/product25.html. Την είδα και στο coffeeway της Πανεπιστημίου (δεν θυμάμαι πόσο έκανε). Το σκέπτομαι καιρό τώρα για αυτή ή τη Silvia. Σαν κόστος είναι πολύ κοντά. Απ' ότι διάβασα κάνουν και οι δύο εξαιρετικό καφέ (κάνω 2 ή 3 espressaκια την ημέρα) αλλά η Pavoni λόγω της έλλειψης αντλίας, λογικά θα αντέξει πιο πολύ καιρό. Επίσης είναι μικρότερη σε μέγεθος και πιό όμορφη, οπότε ίσως η γυναίκα μου να γκρινιάξει λιγότερο.
Τι λέτε, είμαι στο σωστό δρόμο ? Αξίζει τα λεφτά της ?
Απο service τι γίνεται με τις La Pavoni στην Ελλάδα ?
Διαβάζω επίσης ότι το συγκεκριμένο site είναι αξιοπιστο. Ισχύει ακόμα ?
Βιαστείτε γιατί είμαι έτοιμος για μια ακόμα παρορμητική αγορά.
ΥΓ
Άτιμε καφέ. Εγώ από μπρίκι ξεκίνησα και βρέθηκα με specialty coffee και μύλο στο σπίτι. Τι να κάνεις ; Οι μικρές (κι ακριβές) χαρές της ζωής.
Μια γνώμη ή συμβουλή ζητάω.
Είμαι σχεδόν έτοιμος να αγορασω τη La Pavoni ELH Europiccola Lusso wooden handgrips 230 Volt http://www.espressocoffeeshop.com/store/product25.html. Την είδα και στο coffeeway της Πανεπιστημίου (δεν θυμάμαι πόσο έκανε). Το σκέπτομαι καιρό τώρα για αυτή ή τη Silvia. Σαν κόστος είναι πολύ κοντά. Απ' ότι διάβασα κάνουν και οι δύο εξαιρετικό καφέ (κάνω 2 ή 3 espressaκια την ημέρα) αλλά η Pavoni λόγω της έλλειψης αντλίας, λογικά θα αντέξει πιο πολύ καιρό. Επίσης είναι μικρότερη σε μέγεθος και πιό όμορφη, οπότε ίσως η γυναίκα μου να γκρινιάξει λιγότερο.
Τι λέτε, είμαι στο σωστό δρόμο ? Αξίζει τα λεφτά της ?
Απο service τι γίνεται με τις La Pavoni στην Ελλάδα ?
Διαβάζω επίσης ότι το συγκεκριμένο site είναι αξιοπιστο. Ισχύει ακόμα ?
Βιαστείτε γιατί είμαι έτοιμος για μια ακόμα παρορμητική αγορά.
ΥΓ
Άτιμε καφέ. Εγώ από μπρίκι ξεκίνησα και βρέθηκα με specialty coffee και μύλο στο σπίτι. Τι να κάνεις ; Οι μικρές (κι ακριβές) χαρές της ζωής.
- psycho
- Δημοσιεύσεις: 766
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Αυτές απότι ξέρω δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο service. Αλλα καλύτερα να απαντήσει ο nefilim που την έχει χρόνια και την έχει "ξεσκονίσει"
- stelios
- Δημοσιεύσεις: 295
- Εγγραφή: Σάβ Οκτ 16, 2010 10:14 pm
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
- 2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
- Μύλος:: OE Pharos
- Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Μόλις την παράγγειλα.
Υποτίθεται θα την έχω σε δυο μέρες. Cash on Delivery.
Εντυπώσεις προσεχώς.
Υποτίθεται θα την έχω σε δυο μέρες. Cash on Delivery.
Εντυπώσεις προσεχώς.
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Αντε μεγειες και καλοδουλευτη να ειναι.Αν την παρεις και την καταφερεις να σου βγαλει καλο καφεδακι ανεβασε και κανα βιντεακι να βλεφαριασουμε λιγο
Re: Levers tutorial / La pavoni Europiccola millenium review
Μόλις τώρα είδα τα μηνύματά σου Στέλιο. Καταρχήν με το καλό να σου ρθει, είμαι σίγουρος ότι θα την ευχαριστηθείς για πολυυυύ καιρό!!! Την βρήκες μάλιστα σε άριστη τιμή και , κατά την γνώμη μου, πήρες την καλύτερη έκδοση τιμή/απόδοση ' όλη σε χρώμιο και τα "ξύλα" τα σπάνε. Για το σέρβις μην ανησυχείς είναι πολύ έυκολη και η αφαλάτωση είναι παιχνίδι, λίγο να πιάνουν τα χέρια σου, την έχω λύσει εντελώς -βίδες λέμε- δεν είναι κάτι δύσκολο, ανταλλακτικά βρίσκεις τα πάντα εδώ από Αγγλία ή από Αμερική στο orphanespresso. Απότι βλέπω έχεις και πολύ καλό μύλο και χρησιμοποιείς καλό καφέ , οπότε για αρχή θα σου πρότεινα να αγοράσεις τάμπερ 51μμ και ζυγαριά 0.1γρ, θα σε βοηθήσουν παααάρα πολύ. Συνοπτικά θα σου πρότεινα για την διαδικασία παρασκευής στην αρχή να δοκιμάσεις single pull -απλό σήκωμα και κατέβασμα του λεβιέ- με 7-9γρ για μονό ή 14-16γρ για διπλό και φυσικά να προσέχεις τις καυτές επιφάνειες και τα ...φτερνίσματα μέχρι να την μάθεις. Μόντες επίσης που θα σε βοηθήσουν και τις προτείνω ανεπιφύλακτα είναι η προσαρμογή μανόμετρου όπως περίέγραψα, θα βλέπεις τον κύκλο της πίεσης/θερμοκρασίας, και ακροφύσιο με μία τρύπα που βοηθάει πάρα πολύ, δες το καινούριο που έφτιαξαν στον orphan και τέλος αν θες να παίρνεις μάτι την εκχύλιση θα χρειαστείς ένα γυμνό pf ή κόβεις το δικό σου. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί δύστροπη, αλλά όταν την μάθεις σε 10 λεπτά θα φτιάχνεις απλά κορυφαία καφεδάκια . Περιμένω νέα όταν σου έρθει, και για ό,τι θες απλά ρώτα !!!