Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
- nmix
- Δημοσιεύσεις: 219
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 27, 2010 12:49 am
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: ISOMAC Zaffiro PID
- 2η Μηχανή:: RANCILIO Silvia PID
- Μύλος:: QUAMAR Q13 Coni E
- 2ος Μύλος:: COMPAK E8 OD
- Οι καφέδες μου:: Home roasted
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Αν έχεις πρόβλημα με τον πρεσσοστάτη ,σκέψου μήπως της πέρναγες ένα PID με τα ίδια χρήματα αλλα με περισσότερη δουλειά και άριστα αποτελέσματα.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Δεν έχει χώρο για pid (αν και με πατέντα μπαίνει) αλλά είναι και επικίνδυνο γιατί αυτό το μοντέλο βάζει νερά στη βάση απο σχεδιαστικό λάθος.
Ο πρεσοστατης υπάρχει και δεν είναι ακριβός.
Ο πρεσοστατης υπάρχει και δεν είναι ακριβός.
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Ο πρεσσοστατης δουλευει,τον δοκίμασα και ειναι οκ.
Θα βαλω ενα μανομετρο 2,5 bar για να βλεπω τι γινεται στο μποιλερ,και σκέφτομαι να κανω πατεντα για να βαλω και δευτερο μανομετρο 16 bar στο group για να βλεπω τι πιέζω οταν κατεβαζω το level.
Απο που κατεβαινουν τα νερα στο κατω μερος;
Θα βαλω ενα μανομετρο 2,5 bar για να βλεπω τι γινεται στο μποιλερ,και σκέφτομαι να κανω πατεντα για να βαλω και δευτερο μανομετρο 16 bar στο group για να βλεπω τι πιέζω οταν κατεβαζω το level.
Απο που κατεβαινουν τα νερα στο κατω μερος;
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Γιωργο ειχες δικιο τα λαστιχα του group θελουν αλλαγη,οπως επισης καθαριζοντας προσεκτικα ειδα οτι και το σωληνακι που ανεβαζει νερο στο group θελει αλλαγη, γιατι εχει "σκιστει" στο μερος που ειναι κοτα στην αντισταση.
Εκπληξη μου εκαναν τα σιλικονης που εχει τα οποια ειναι αθικτα και δεν εχουν ξεραθει καθολου,ουτε στον δεικτη του νερου αλλα ουτε και στον αξονα του level.
Εκπληξη μου εκαναν τα σιλικονης που εχει τα οποια ειναι αθικτα και δεν εχουν ξεραθει καθολου,ουτε στον δεικτη του νερου αλλα ουτε και στον αξονα του level.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Γιά αυτό πρέπει να λες υπάρχει ευτυχως
http://www.shop.partsguru.com/P-44-LaPa ... e-P-44.htm
Στο μπόλερ θέλει ένα μπαρόμετρο και στο γκρουπ ένα θερμόμετρο υπάρχουν και σαν aftermarket.
Προσοχή για την συναρμολόγηση του και την αρχική λειτουργία του θέλει food grade γράσσο.
Εδώ δεν το βρίσκεις φθηνά και σε μικρη ποσότητα (αν δεν σου δωσει λίγο κάποιος) αλλά υπάρχει αν το ψαξεις στο γερμανικό eBay.
http://www.shop.partsguru.com/P-44-LaPa ... e-P-44.htm
Στο μπόλερ θέλει ένα μπαρόμετρο και στο γκρουπ ένα θερμόμετρο υπάρχουν και σαν aftermarket.
Προσοχή για την συναρμολόγηση του και την αρχική λειτουργία του θέλει food grade γράσσο.
Εδώ δεν το βρίσκεις φθηνά και σε μικρη ποσότητα (αν δεν σου δωσει λίγο κάποιος) αλλά υπάρχει αν το ψαξεις στο γερμανικό eBay.
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Απο αυτον εδω λεω να κανω κινηση γιατι ειναι και φθηνος και ειναι και Ευρωπη.
Επισης εχει πολυ πραμα λεμε.
Γρασσο για τροφιμα εχω skf αλλα δεν μενει για πολυ καιρο.
http://www.theespressoshop.co.uk/en/La- ... -2155.aspx
Επισης εχει πολυ πραμα λεμε.
Γρασσο για τροφιμα εχω skf αλλα δεν μενει για πολυ καιρο.
http://www.theespressoshop.co.uk/en/La- ... -2155.aspx
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
τι μαθαίνει κανεις. υπαρχει φαγώσιμο γράσσο;
είναι αυτο που λεμε, "κατι για να γλυστράει";
είναι αυτο που λεμε, "κατι για να γλυστράει";
When life throws you curves, aim for the apex
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Είναι βασική προδιαγραφή για την βιομηχανία τροφίμων:
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... ade-grease
Ο άξονας που κινεί το έμβολο χωρις τετοιο γράσο τρωει ευκολα την διπλη τσιμούχα σιλικόνης.
Εδώ δεν έχουμε ηλεκτρική αντλία αλλά μηχανική πίεση που προυποθέτει καλή στεγανότητα στο γκρούπ.Τεχνολογία του 1930 από τον Achille Gaggia patent No. 365726 .
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... ade-grease
Ο άξονας που κινεί το έμβολο χωρις τετοιο γράσο τρωει ευκολα την διπλη τσιμούχα σιλικόνης.
Εδώ δεν έχουμε ηλεκτρική αντλία αλλά μηχανική πίεση που προυποθέτει καλή στεγανότητα στο γκρούπ.Τεχνολογία του 1930 από τον Achille Gaggia patent No. 365726 .
-
- Δημοσιεύσεις: 296
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
- Όνομα: Νάσος
- Μηχανή:: Unic Stella Mini
- Μύλος:: Custom Made By Me
- 2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
- Οι καφέδες μου:: Natural Coffees
Re: Νεα Μηχανη La Pavoni Europicola Rebuild Restoration.
Εχω εναν φιλο ο οποιος δουλευε σε εταιρια που κατασκευαζε υδραυλικα κυκλωματα υψηλης πιεσης σε εταιρίες τροφιμων.UltiMo_ έγραψε:τι μαθαίνει κανεις. υπαρχει φαγώσιμο γράσσο;
είναι αυτο που λεμε, "κατι για να γλυστράει";
Μου ειχε πει οτι στην Σουηδια σε μια παρουσιαση προιοντων για αυτη την χρηση οι εκπροσωποι της εταιριας ετρωγαν το γρασσο για να δειξουν οτι ειναι ακινδυνο.....
Οποτε σως για να γλυστραει κανονικα......(η να σε παει ζουμακι τρεχοντας )