Ξυνός σημαίνει υποεκχυλιση.ialex έγραψε: Α, μου βγήκε ολίγον τι ξινός, νομίζω. Είναι λογικό; Ο καφές είναι Burundu-Shembati
Σε γενικές γραμμες:
Ξυνος = Υποεκχυλιση . Το οποιο μπορει να προελθει απο:
- Χαμηλη θερμοκρασία εκχύλησης
- Μικρός χρόνος εκχύλησης
- Στραβο πατημα (μερικές περιοχές υπερκεχυλίζονται, και μερικές υποκχυλίζονται)
- Channeling / Οχι καλή κατανομή στο portafilter (μερικές περιοχές υπερκεχυλίζονται, και μερικές υποκχυλίζονται)
Πικρός = Υπερεκχύλιση . Το οποιο μπορει να προελθει απο:
- Υψηλή θερμοκρασία εκχύλισης
- Μεγάλος χρόνος εκχύλισης
- Στραβο πατημα (μερικές περιοχές υπερκεχυλίζονται, και μερικές υποκχυλίζονται)
- Channeling / Οχι καλή κατανομή στο portafilter (μερικές περιοχές υπερκεχυλίζονται, και μερικές υποκχυλίζονται)
Δοκιμασε να ανεβάσεις τον χρόνο εκχύλησης γύρω στα 30sec, κόβοντας πιο ψηλα για αρχή.
Ο καθε καφές ειναι διαφορετικος, και θα πρεπει να προσαρμόζεις τον μυλο σου (και όχι μονο) σε καθε καφε.