Διαφορές ECM Home line και Profi
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Διαφορές ECM Home line και Profi
Έλεγχος ατμού - ζεστού νερού
Οι profi για τον έλεγχο του ατμού και του ζεστού νερού απο τα ακροφύσια έχουν λεβιέδες σαν joystick.
http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... a_img4.jpg
Οι ''απλές'' είναι με περιστροφική βάνα (αν μου επιτρέπεται η λέξη)
http://www.bellabarista.co.uk/prodimage ... 1%20sm.jpg
Αρκοφύσια ατμού - νερού
1.No-burn steam - water wands
Χωρίς να το αναφέρει η επίσημη σελίδα τους,παρατηρείται πως τα μοντέλα profi έχουν και ''no burn'' ακροφύσια.
Δηλαδή δεν καίγεσαι αν πιάσεις τα ακροφύσια μετά απο την λειτουργία τους.
2.Επίσης το ακροφύσιο ατμού στην mechanika profi είναι πιο μακρύ απο μία απλή barista και η έξοδος του ζεστού νερού είναι πιο μεγάλη στην τελευταία.Αυτά τα έχω προσέξει απο κοντά στα Saturn.
Επίσης μία άλλη διαφορά που είδα ήταν στα καλαθάκια.Πρόσεξα ένα διπλό καλαθάκι απο μια barista και δεν είχε αυλάκι σε σχέση με την δική mechanika profi.
(Όποιος θέλει ας προσθέσει οτι άλλες διαφορές έχει προσέξει και μεταξύ μοντέλων.Ίσως σε άλλο θέμα..
Οι profi για τον έλεγχο του ατμού και του ζεστού νερού απο τα ακροφύσια έχουν λεβιέδες σαν joystick.
http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... a_img4.jpg
Οι ''απλές'' είναι με περιστροφική βάνα (αν μου επιτρέπεται η λέξη)
http://www.bellabarista.co.uk/prodimage ... 1%20sm.jpg
Αρκοφύσια ατμού - νερού
1.No-burn steam - water wands
Χωρίς να το αναφέρει η επίσημη σελίδα τους,παρατηρείται πως τα μοντέλα profi έχουν και ''no burn'' ακροφύσια.
Δηλαδή δεν καίγεσαι αν πιάσεις τα ακροφύσια μετά απο την λειτουργία τους.
2.Επίσης το ακροφύσιο ατμού στην mechanika profi είναι πιο μακρύ απο μία απλή barista και η έξοδος του ζεστού νερού είναι πιο μεγάλη στην τελευταία.Αυτά τα έχω προσέξει απο κοντά στα Saturn.
Επίσης μία άλλη διαφορά που είδα ήταν στα καλαθάκια.Πρόσεξα ένα διπλό καλαθάκι απο μια barista και δεν είχε αυλάκι σε σχέση με την δική mechanika profi.
(Όποιος θέλει ας προσθέσει οτι άλλες διαφορές έχει προσέξει και μεταξύ μοντέλων.Ίσως σε άλλο θέμα..
- Sandman
- Δημοσιεύσεις: 445
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 19, 2010 10:26 am
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Χμμ νομιζω πως η "profi" σειρα δινει τη δυνατοτητα εξωτερικα (στο πανω μερος της μηχανης) αυξομειωσης της πιεσης.
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 20, 2011 10:45 am
- Όνομα: Στέλιος
- Μηχανή:: ECM TECHNIKA III PR
- 2η Μηχανή:: KRUPS XP9000
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- Οι καφέδες μου:: TAF
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Ερμή αυτό που λες ισχύει μόνο για την πρόσφατη σειρά IV.
Negro como el diablo,
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!
caliente como el infierno,
puro como un angel,
dulce como el amor!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Σωστά είπε ο gkoytakos.Η ρύθμιση πίεσης χωρίς ξεβιδώματα μόνο στις IV.Sandman έγραψε:Χμμ νομιζω πως η "profi" σειρα δινει τη δυνατοτητα εξωτερικα (στο πανω μερος της μηχανης) αυξομειωσης της πιεσης.
Άλλη μια διαφορά που θυμήθηκα είναι πως το drip tray στην mechanika δεν έχει κλίση στο μέσον για να στραγγίζει το νερό όπως σε μια barista απλή.
download/file.php?id=1396&mode=view
Αλλά φαντάζομαι οτι επειδή ήταν εκθεσιακό μπορεί να έγινε και μπέρδεμα μεταξύ μηχανών..Πολυκατάστημα είναι αυτό..
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Καλησπέρα και από εμένα
θέλω να ρωτήσω οι λεβιέδες σαν joystick στις μηχανές profi είναι καλύτεροι στον χειρισμό του ατμού ?
και αν μπορείς να παίξεις με την ένταση του ατμού όπως στην home line ?
θέλω να ρωτήσω οι λεβιέδες σαν joystick στις μηχανές profi είναι καλύτεροι στον χειρισμό του ατμού ?
και αν μπορείς να παίξεις με την ένταση του ατμού όπως στην home line ?
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Οι περιστροφικές βάνες υποθέτω πως θα έχουν μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων.Με τον λεβιέ μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση ακαριαία.Στην αρχή μου φάνηκαν λίγο δύσχρηστοι,αλλά ήταν μέχρι να τους συνηθίσω.Πλέον μπορώ να ελέγξω την ένταση.
Μειονέκτημα οτι πρέπει να τον κρατάς συνεχώς με το ένα χέρι και με το άλλο την κανάτα.Εκτός και αν θέλεις να τον κλειδώσεις στην μέγιστη θέση.Συνήθεια είναι και αυτό.
Νομίζω πως αξίζουν παραπάνω χρήματα γιατί εάν πάθουν κάτι αλλάζουν μόνο τα εσωτερικά της (τσιμούχες,ελατήριο κτλ) χωρίς να πετάξεις όλη την βάνα.Θεωρούνται-ονομάζονται επαγγελματικοί αυτού του είδους και νομίζω ίδιες είναι και αυτές.
Κάπου είχε γίνει αναφορά εδώ απο τον smoothbore.
Μειονέκτημα οτι πρέπει να τον κρατάς συνεχώς με το ένα χέρι και με το άλλο την κανάτα.Εκτός και αν θέλεις να τον κλειδώσεις στην μέγιστη θέση.Συνήθεια είναι και αυτό.
Νομίζω πως αξίζουν παραπάνω χρήματα γιατί εάν πάθουν κάτι αλλάζουν μόνο τα εσωτερικά της (τσιμούχες,ελατήριο κτλ) χωρίς να πετάξεις όλη την βάνα.Θεωρούνται-ονομάζονται επαγγελματικοί αυτού του είδους και νομίζω ίδιες είναι και αυτές.
Κάπου είχε γίνει αναφορά εδώ απο τον smoothbore.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Σε καμία μηχανή δεν παίζεις με την πίεση του ατμού.
Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι την υπάρχουσα ένταση.
Λογικά τα Joysticks κατασκευαστικά θα είναι καλύτερα εαν τα περιστροφικά είναι απλού τύπου και όχι επαγγελματικά.
Στα περιστροφικά ξεχωρίζεις το είδος τους, από το εάν κλείνουν πλήρως όταν τερματίζει το σφίξιμο ή κλείνουν κάποια στιγμή τον ατμό ή το νερό πλήρως, αλλά έχουν κι άλλο να γυρίσουν μεχρι να τερματίσει η περιστροφή.
Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι την υπάρχουσα ένταση.
Λογικά τα Joysticks κατασκευαστικά θα είναι καλύτερα εαν τα περιστροφικά είναι απλού τύπου και όχι επαγγελματικά.
Στα περιστροφικά ξεχωρίζεις το είδος τους, από το εάν κλείνουν πλήρως όταν τερματίζει το σφίξιμο ή κλείνουν κάποια στιγμή τον ατμό ή το νερό πλήρως, αλλά έχουν κι άλλο να γυρίσουν μεχρι να τερματίσει η περιστροφή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Y.V την Δευ Αύγ 29, 2011 12:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Sandman
- Δημοσιεύσεις: 445
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 19, 2010 10:26 am
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Χωρις να υπαινισσομαι οτι θελω να την αλλαξω, αλλα πως διαχειριζεσαι την υπερβολικη πιεση?
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Μαθαίνοντας να βυθίζεις σωστά το ακροφύσιο.
Στην αρχή είναι κάπως δύσκολο γιατί με την υψηλή πίεση ο χρονος παρασκευής του αφρογάλακτος είναι πολύ πιό σύντομος οπότε δεν συγχωρεί λαθη, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο,λίγη εξάσκηση θέλει με επιμονή και υπομονή.
Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ότι εχουμε συνηθήσει με τις gaggia η τις silvia, όταν χρειάζεσαι μόλις 10-15 sec για να φτιάξεις κρέμα.
Εγώ ανοίγω πληρως την στρόφιγγα ακόμα και κάνοντας κρέμα για machiatto στο σκεύος των 250ml ενώ έχω ρυθμισμένο το μπόιλερ του ατμού στα 1,25 bar (124 βαθμούς)
Στην αρχή είναι κάπως δύσκολο γιατί με την υψηλή πίεση ο χρονος παρασκευής του αφρογάλακτος είναι πολύ πιό σύντομος οπότε δεν συγχωρεί λαθη, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο,λίγη εξάσκηση θέλει με επιμονή και υπομονή.
Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ότι εχουμε συνηθήσει με τις gaggia η τις silvia, όταν χρειάζεσαι μόλις 10-15 sec για να φτιάξεις κρέμα.
Εγώ ανοίγω πληρως την στρόφιγγα ακόμα και κάνοντας κρέμα για machiatto στο σκεύος των 250ml ενώ έχω ρυθμισμένο το μπόιλερ του ατμού στα 1,25 bar (124 βαθμούς)
- Sandman
- Δημοσιεύσεις: 445
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 19, 2010 10:26 am
- Όνομα: Ερμης
- Μηχανή:: ECM Barista
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
- 2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Διαφορές ECM Home line και Profi
Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη