Χωρίς πλάκα, αυτή είναι the million dollar question!Dimitris_P έγραψε:από σένα που έχεις και τις δύο, ένας εσπρέσσο με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους (χρόνος, rd, άλεσμα, tamping) είναι γευστικά ίδιος και στις 2 μηχανές ?
Είμαι όλος αυτιά...
Χωρίς πλάκα, αυτή είναι the million dollar question!Dimitris_P έγραψε:από σένα που έχεις και τις δύο, ένας εσπρέσσο με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους (χρόνος, rd, άλεσμα, tamping) είναι γευστικά ίδιος και στις 2 μηχανές ?
H Silvia για αυτόν ακριβώς το λόγο (το μεγάλο boiler) έχει πάρα πολύ σταθερή intrashot θερμοκρασία. Που το είδες να πέφτει σε 83 C? Στους 86 θα άναβε το θερμοστοιχείο πράγμα που ποτέ δεν συμβαίνει εάν ξέρεις να δουλεύεις την μηχανή.Dimitris_P έγραψε:Χρήστο, πολύ σωστά λες ότι η Silvia έχει υπερδιπλάσιας χωρητικότητας μπόιλερ από την baby. Αυτό δε θα έπρεπε να σημαίνει και σταθερή intrashot θερμοκρασία ? απ'όσο έχω δει σε βιντεάκια και του Δημήτρη αλλά και άλλων η θερμοκρασία πέφτει μέχρι τα 80-83 που μια εκχύλιση χρειάζεται 60ml (άντε και καμιά 10-20 στην αρχή να φύγουν τα χοντρά, οι ατμοί). τα υπόλοιπα 200+ γιατί δεν έχουν όλα την ίδια θερμοκρασία ? το μπόιλερ δεν είναι πάντα γεμάτο πριν μια εκχύλιση ? δεν μπορεί να αρχίσει να τραβάει νερό από το water tank όταν πέσει κάτω από μια συγκεκριμένη στάθμη, πχ 100ml για να μην επηρεαστεί η θερμοκρασία ?
και πιο γενικά, από σένα που έχεις και τις δύο, ένας εσπρέσσο με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους (χρόνος, rd, άλεσμα, tamping) είναι γευστικά ίδιος και στις 2 μηχανές ?