Τότε γιατι στα μαγαζιά έξω δεν πίνουμε πάντα κορυφαίο καφέ. (στην πραγματικότητα προσωπικά, πιστεύω οτι μόνο 1 στα 5 κάνουν καφέ της προκοπής. Τους λείπει το μεράκι?)nikp81 έγραψε:επειδη θεωρω οτι ειναι πραγματικα αστοχο , μιας και ο συνδυασμος Μηχανη-Μυλος-Φρεσκος Καφες + Λιγο Μερακι = Πραγματικος Espresso!
Αλλα έστω και σταθερά μέτρια αν είναι η ποιότητα των μηχανών αυτών, το θέμα είναι να μπει σε μια ζυγαριά. Μέτρια ποιότητα σε 20 δευτερόλεπτα ή καλύτερη σε (δεν ξέρω πόση ώρα σας παίρνει η όλη διαδικασία).
Και εγώ μπορεί να έχω μεράκι μα ζυμώνω ψωμί σπίτι μου. Δεν μπορώ να απαξιώνω όμως όλα τα άλλα ψωμιά απέξω.
Ακόμα και αν δεχτώ οτι η nespresso είναι μέτρια και δεν φτάνει με τίποτα την ποιότητα και το άρωμα του φρεσκοκομμένου, δεν δέχομαι με ΤΙΠΟΤΑ τα σχόλια όσως λένε οτι ο nespresso είναι απαράδεκτος, δεν πίνεται, δεν είναι καφές κτλ. μήπως είστε λίγο υπερβολικοί?Να πείτε για την gusto, ναι. αυτό που βγάζει είναι σα\ν ρόφημα σοκολάτας. Δεν είναι καφές.
Δεν ξέρω την version. Αλλα απο κρύα μηχανή, όταν την ανοίξαμε άρχισε κάθε λίγα δευτερόλεπτα να ανεβαίνει απο το 0 στο 40 στο 60 στο 80. και ήταν έτοιμη. Από mode ατμού σε mode καφέ πήγε στον ίδιο περίπου χρόνο. Έκανε απλά ένα βήμα πίσω απο το 100 στο 80.Christos έγραψε:Ποιά δοκίμασες την 7.1 ή την 7; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να γυρίσει από mode ατμού σε mode καφέ;
Γενική εντύπωση πάντως απο iperespresso σχετικά απογοητευτική. Είχα σκοπό να την αγοράσω με κλειστά μάτια βλέποντας κριτικές και βίντεο.
Αλλα τελικά αν εξαιρέσουμε το ιταλικό design, το χώρο για να ζεσταίνει κουπες (παντελώς άχρηστος) και τον ατμό (για πολλούς είναι σημαντικό), μένει να συγκρίνουμε γεύση καφέ με τιμή κάψουλας. Απο εκεί και πέρα είναι όλα ίδια.
Πάντως εμένα αυτό που με τράβηξε στη nesrpesso σε σχέση με άλλα ese pods είναι η αεροστεγώς κλεισμένη κάψουλα. Κάποιος φίλος, κάτοχος iperesspresso μπορεί να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει με της κάψουλες?
Φιλικά και εν ειρήνη,
Γιάννης