Αναβάθμιση απο gaggia classic (12ος/2014) σε bezzera unica pid

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
nato
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 25, 2018 7:32 pm
Όνομα: Fortunato
Μηχανή:: ECM Classika PID
Μύλος:: Niche zero
2ος Μύλος:: DF64 Single Dose
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Επικοινωνία:

Re: Αναβάθμιση απο gaggia classic (12ος/2014) σε bezzera unica pid

Δημοσίευση από nato » Σάβ Οκτ 27, 2018 12:15 am

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές
Θα παραγγείλω για αρχή την μηχανή και βλέπουμε για τον μύλο.
Βέβαια αυτήν την στιγμή στο kudu δεν υπάρχει διαθεσιμότητα οπότε μάλλον θα αναγκαστώ να την παραγγείλω από εξωτερικό.

ellenikus
Δημοσιεύσεις: 247
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
Όνομα: GEORGIOS
Μηχανή:: Lelit Plus PID/
2η Μηχανή:: elektra microcasa
Μύλος:: eureka mignon
2ος Μύλος:: COMPAK K3
Οι καφέδες μου:: tigrato

Re: Αναβάθμιση απο gaggia classic (12ος/2014) σε bezzera unica pid

Δημοσίευση από ellenikus » Σάβ Δεκ 01, 2018 8:40 pm

gaggia 100 ml boiler
unica 500 ml boiler pid
διαφορα θα δεις.ο μυλος σου ειναι καλος
η unica ειναι ισως η καλυτερη οικιακη μηχανη με ευκολη συντηρηση και κορυφαια ποιοτητα.
Heat exchanger δεν θα αγοραζα λογω δυσκολης αφαλατωσης και συντηρησης.Την καλυτερη επιλογη εκανες.

coolmind
Δημοσιεύσεις: 296
Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2016 2:01 pm
Όνομα: Νάσος
Μηχανή:: Unic Stella Mini
Μύλος:: Custom Made By Me
2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
Οι καφέδες μου:: Natural Coffees

Re: Αναβάθμιση απο gaggia classic (12ος/2014) σε bezzera unica pid

Δημοσίευση από coolmind » Κυρ Δεκ 02, 2018 10:54 am

Καλως ηλθες και απο εμενα.
Απο την στιγμη που δεν εχεις πειραξει την μηχανη σου δεν πινεις αυτο που μπορεις να πιεις.
Θα προτεινω να μην προβεις σε καμια αλλαγη,αλλα να ρυθμιστει η μηχανη και να προστεθει και ενα pid. Θα δεις πολυ μεγαλη διαφορα στο φλιτζανι σου.
Κρατας τα χρηματα σου και πας αργοτερα στην κατηγορια των μηχανων με δυο μποιλερ και pid(alex duetto) και εκει μενεις για πολλα χρονια.
Για μυλο εγω προτεινω flat μαχαιρια και ο λογος ειναι οτι σιγουρα δινουν ποιο creamy φλυτζανια και εμενα αυτο μου αρεσει πολυ.Τα κωνικα εχουν ποιο ανομοιογενη αποτελεσματα σε αλεση και ισως απο εκει να προερχεται το οτι αποδιδουν περισσοτερο αρωμα,αλλα χανουν σε σωμα.

Απάντηση