Αγορά μηχανής espresso
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 01, 2018 10:45 pm
Re: Αγορά μηχανής espresso
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Μίλησα με μια κοπέλα στο εν λόγω κατάστημα και μου είπε ότι βάζουν την opv του παραπάνω λινκ τελικά. Είτε είναι κοινό το κιτ, είτε απλά δεν έχουν ξεχωριστό listing και το χρεώνουν το ίδιο. Δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση του(κρύο/ζεστό), αλλά είπε ότι αν τους πάρω αφού κάνω την παραγγελία και το ζητήσω, λογικά θα γίνει όπως πρότεινε ο Αποστόλης. Για τον πρεσοστάτη Sirai δεν γνώριζε κάτι, αλλά εφόσον λέτε πως δεν είναι εντελώς απαραίτητο για οικιακή χρήση(δεν νομίζω να την καίω ποτέ όλη μέρα btw, μια και θα μπει πάνω σε smart πριζάκι xiaomi που ελέγχεται από το mi home app και επίσης δε με βλέπω να βάζω χέρι σε πιέσεις κτλ) όλα καλά. Με ρώτησε τι ρύθμιση θέλω στην opv, είπα ότι δεν είμαι σίγουρος αλλά έχω διαβάσει κάτι για 9, και αφού μου επιβεβαίωσε ότι σχεδόν όλοι αυτό ζητάνε τις είπα να γίνει έτσι. Όντως Βασίλη η προσφορά ισχύει μέχρι την άλλη Δευτέρα, σ'ευχαριστώ, οπότε για να μην πέσει μέσα στο τριήμερο και κάθεται σε καμιά αποθήκη μεταφορικής θα την κάνω Μ. Παρασκευή/Μ. Σάββατο, ώστε να παραλάβω την άλλη εβδομάδα.
Αν δεν έχει το τυφλό από το εργοστάσιο θα το βάλει μέσα είπε ή ίδια και πρόσθεσε πως θα χρειαστώ κι ένα σκληρό βουρτσάκι/καθαριστικό για το shower screen και το γενικό καθαριστικό αλάτων. Έχω ήδη γαλατιέρα και δοσομετρικά σφηνάκια από τις παλιές μου μηχανές κι έχω παραγγείλει κι ένα tamperάκι σταθερής πίεσης από Κίνα. Θα τα αλλάξω αν χρειαστεί σε δεύτερο χρόνο. Ακούγονται ΟΚ τα παραπάνω; Ξεχνάω τίποτα τελευταίο; Κάτι άλλο που θα μου έκανε τη ζωή εύκολη;
Υ.Γ. Μανόμετρο πίεσης λογικά δεν μπαίνει σε αυτές, για να μου είναι λίγο πιο εύκολο το troubleshooting με τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ υποθέτω.
Αν δεν έχει το τυφλό από το εργοστάσιο θα το βάλει μέσα είπε ή ίδια και πρόσθεσε πως θα χρειαστώ κι ένα σκληρό βουρτσάκι/καθαριστικό για το shower screen και το γενικό καθαριστικό αλάτων. Έχω ήδη γαλατιέρα και δοσομετρικά σφηνάκια από τις παλιές μου μηχανές κι έχω παραγγείλει κι ένα tamperάκι σταθερής πίεσης από Κίνα. Θα τα αλλάξω αν χρειαστεί σε δεύτερο χρόνο. Ακούγονται ΟΚ τα παραπάνω; Ξεχνάω τίποτα τελευταίο; Κάτι άλλο που θα μου έκανε τη ζωή εύκολη;
Υ.Γ. Μανόμετρο πίεσης λογικά δεν μπαίνει σε αυτές, για να μου είναι λίγο πιο εύκολο το troubleshooting με τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ υποθέτω.
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 01, 2018 10:45 pm
Re: Αγορά μηχανής espresso
Αυτά τα τρία είναι ΟΚ;
http://www.barista.gr/el/barista-select ... twn-kafe-2
http://www.barista.gr/el/barista-select ... o-alatwn-4
http://www.barista.gr/el/urnex-ub-901-cleaning-brush-6
Off topic:
Απευθυνόμενος στον φίλο με το προσωπικό pm: Τώρα που πείστηκα ότι η oscar είναι η καλύτερη vfm επιλογή στα λεφτά της(και μια μηχανή που δε θα με τρώει να την αλλάξω σε 2-3 χρόνια, όπως φερ'ειπείν ένα μοντέλο με μικρό sb και 57άρι pf κτλ), δε νομίζω να πάρω κάτι λιγότερο. Παρ' όλ' αυτά ίσως έχω έναν γνωστό που ενδιαφέρεται αν δώσεις καλή τιμή με p&P/επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με παρούσα κατάσταση κτλ(Δεν με αφήνει το site ακόμα να απαντήσω σε pm, λόγω νέου προφίλ χρήστη υποθέτω, στείλε απευθείας στο mail μου, αν θέλεις: το username μου εδώ ατ google.com)
http://www.barista.gr/el/barista-select ... twn-kafe-2
http://www.barista.gr/el/barista-select ... o-alatwn-4
http://www.barista.gr/el/urnex-ub-901-cleaning-brush-6
Off topic:
Απευθυνόμενος στον φίλο με το προσωπικό pm: Τώρα που πείστηκα ότι η oscar είναι η καλύτερη vfm επιλογή στα λεφτά της(και μια μηχανή που δε θα με τρώει να την αλλάξω σε 2-3 χρόνια, όπως φερ'ειπείν ένα μοντέλο με μικρό sb και 57άρι pf κτλ), δε νομίζω να πάρω κάτι λιγότερο. Παρ' όλ' αυτά ίσως έχω έναν γνωστό που ενδιαφέρεται αν δώσεις καλή τιμή με p&P/επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με παρούσα κατάσταση κτλ(Δεν με αφήνει το site ακόμα να απαντήσω σε pm, λόγω νέου προφίλ χρήστη υποθέτω, στείλε απευθείας στο mail μου, αν θέλεις: το username μου εδώ ατ google.com)
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Αγορά μηχανής espresso
1 και 2 OK, για το 3 χωρίς κανένα δισταγμό αυτό
http://www.barista.gr/el/bourtsaki-kath ... offee-tool
http://www.barista.gr/el/bourtsaki-kath ... offee-tool
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αγορά μηχανής espresso
Και ζυγαριά 0,1g!
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 01, 2018 10:45 pm
Re: Αγορά μηχανής espresso
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, είστε πολύ ωραίοι. Θα ξεθάψω το νήμα αφού την πάρω στα χέρια μου σε κανένα δεκαήμερο λογικά.
υ.γ. Και ζυγαριά ακριβείας υπάρχει(από τις μικρές για κοσμήματα/κυκλώματα/βίδες κτλ). Δεν πιστεύω να μη με βολέψει. Btw http://coffeeheat.gr/viewtopic.php?f=82&t=1241 φαίνεται να μπαίνουν μανόμετρα πίεσης κτλ. Θα κάνω μια ερώτηση στο μαγαζί, αλλά ίσως είναι υπερβολική η πατέντα για το barista.gr και δεν ασχολούνται τόσο στη συγκρεκιμένη μηχανή.
υ.γ. Και ζυγαριά ακριβείας υπάρχει(από τις μικρές για κοσμήματα/κυκλώματα/βίδες κτλ). Δεν πιστεύω να μη με βολέψει. Btw http://coffeeheat.gr/viewtopic.php?f=82&t=1241 φαίνεται να μπαίνουν μανόμετρα πίεσης κτλ. Θα κάνω μια ερώτηση στο μαγαζί, αλλά ίσως είναι υπερβολική η πατέντα για το barista.gr και δεν ασχολούνται τόσο στη συγκρεκιμένη μηχανή.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αγορά μηχανής espresso
Τα μανόμετρα δείχνουν 2 πράγματα: Πίεση στο boiler, στην τιμή που είναι ρυθμισμένη πχ 1,5bar και πίεση στην εκχύλιση στα 9bar (άντε λίγο παραπάνω στο backflush), άρα δεν έχει να δεις κάτι συγκλονιστικό απ΄τη στιγμή που δεν πρόκειται να πειράξεις κάτι από αυτά τα 2.
Αν τίθεται θέμα οικονομικό, αντί για τα μανόμετρα θα έπαιρνα κάτι πιο χρήσιμο όπως είναι πχ μια κανάτα brita με μερικά φιλτράκια.
Από την άλλη 2 μανόμετρα είναι σίγουρα όμορφα και αλλάζουν την όψη της μηχανής , την κάνουν πιο "μουράτη"...εκεί πάω πάσο και εγώ είχα υποκύψει στον πειρασμό και τα τοποθέτησα εκ των υστέρων.
Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνος σου η εγκατάσταση είναι πανεύκολη κάνοντας ένα σχετικό διάβασμα, αλλά προσοχή να βρεις ένα καλό τεχνίτη για το κόψιμο της μεταλλικής πρόσοψης για να μη στραβώσει ή γρατσουνιστεί.
Αν τίθεται θέμα οικονομικό, αντί για τα μανόμετρα θα έπαιρνα κάτι πιο χρήσιμο όπως είναι πχ μια κανάτα brita με μερικά φιλτράκια.
Από την άλλη 2 μανόμετρα είναι σίγουρα όμορφα και αλλάζουν την όψη της μηχανής , την κάνουν πιο "μουράτη"...εκεί πάω πάσο και εγώ είχα υποκύψει στον πειρασμό και τα τοποθέτησα εκ των υστέρων.
Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνος σου η εγκατάσταση είναι πανεύκολη κάνοντας ένα σχετικό διάβασμα, αλλά προσοχή να βρεις ένα καλό τεχνίτη για το κόψιμο της μεταλλικής πρόσοψης για να μη στραβώσει ή γρατσουνιστεί.
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 01, 2018 10:45 pm
Re: Αγορά μηχανής espresso
Αποστόλη για την πίεση κατά την εκχείλιση ήθελα περισσότερο το μανόμετρο, ώστε να έχω κάποια πιο std ένδειξη σχετικά με το αν ο καφές είναι σωστά κομμένος/tampαρισμένος κτλ και λιγότερο για την εμφάνιση(Ιδανικά θα μπορούσα να δω θερμοκρασία και πίεση, για να ξέρω αν κάνω σωστά το CF και γενικά για να έχω πιο σταθερά αποτελέσματα). Btw τελικά στο μαγαζί τους έχει τους sirai -> http://www.barista.gr/el/%CF%80%CF%81%C ... F%8C%CF%82
Τους είχε σε άλλη κατηγορία και δεν το πρόσεξα(ίσως δεν άκουσε και η υπάλληλος καλά στο τηλ. τι ζήτησα και δεν είπε κάτι). Τι διαφορά έχει αυτός με τα 20 ampere από τον άλλο με τα 30 ampere και τι ακριβώς τα χρειάζομαι(μπορώ να πειράξω το 9 εύκολα με το χέρι σε δεύτερο χρόνο αν κατάλαβα καλά;); Επίσης το 9 σαν ρύθμιση είναι ΟΚ; Αυτό ζητάω; Fyi βρήκα και γυμνό pf στο μαγαζί τους συμβατό σε ανθρώπινη τιμή οπότε θα πάρω κι ένα τέτοιο -> http://www.barista.gr/el/58mm-bottomless-portafilter
Υ.Γ. Έχω και κανάτα brita χρόνια τώρα
Τους είχε σε άλλη κατηγορία και δεν το πρόσεξα(ίσως δεν άκουσε και η υπάλληλος καλά στο τηλ. τι ζήτησα και δεν είπε κάτι). Τι διαφορά έχει αυτός με τα 20 ampere από τον άλλο με τα 30 ampere και τι ακριβώς τα χρειάζομαι(μπορώ να πειράξω το 9 εύκολα με το χέρι σε δεύτερο χρόνο αν κατάλαβα καλά;); Επίσης το 9 σαν ρύθμιση είναι ΟΚ; Αυτό ζητάω; Fyi βρήκα και γυμνό pf στο μαγαζί τους συμβατό σε ανθρώπινη τιμή οπότε θα πάρω κι ένα τέτοιο -> http://www.barista.gr/el/58mm-bottomless-portafilter
Υ.Γ. Έχω και κανάτα brita χρόνια τώρα
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αγορά μηχανής espresso
Ελπίζω να έχεις ξεκαθαρίσει οτι άλλη η πίεση του boiler και άλλη της εκχύλισης. Είναι 2 διαφορετικά κυκλώματα που βρίσκονται μόνο για να μεταδώσουν θερμότητα το ένα στο άλλο, ώστε να ζεσταθεί το νερό που προορίζεται για εκχύλιση. Ρίξε μια ματιά στα ποσταρίσματα εδώ για τους τύπους των μηχανών και στα διαγράμματα.
O sirai είναι πρεσσοστάτης που ρυθμίζει την πίεση στο boiler. Είτε κρατήσεις τον μαμά, είτε βάλεις αυτόν που είναι τεχνολογικά καλύτερος και ρυθμιζόμενος, μια που θα τον ρυθμίσεις και μια που δεν θα τον ξαναπειράξεις ποτέ! Στη δικιά μου oscar με μαμά πρεσσοστάτη ήταν στο 1,5bar και ήταν μια χαρά. Αν βάλεις τον sirai μπορείς να πας παρακάτω πχ στο 1,2bar για λιγότερο δυνατό ατμό, άρα πιο διαχειρίσιμο για ένα πρωτάρη.
Η opv είναι βαλβίδα που ρυθμίζει την πίεση της εκχύλισης. Ιδανικά την θέλουμε στα 9bar, θα στην ρυθμίσουν εκεί οπότε δεν έχεις να πειράξεις κάτι. Βάσει αυτής της σταθεράς θα πειραματιστείς με τη σωστή άλεση και τη σωστή δοσολογία στο καλάθι για να βγάλεις τις σωστές ροές δλδ χρόνους στις επιθυμητές αναλογίες.
Το cooling flush θα το μάθεις πολύ εύκολα μην αγχώνεσαι. Κάνεις ένα απλό flush δευτερολέπτων, ώστε να φύγει το πολύ καυτό νερό μαζί με τον εγκλωβισμένο ατμό και τέλος! Αν η μηχανή είναι ώρα σε αναμονή κάνεις μεγαλύτερο flush, αν κάνεις απανωτά καφεδάκια τα δευτερόλεπτα μειώνονται. Τελικός κριτής η γεύση σου!
O sirai είναι πρεσσοστάτης που ρυθμίζει την πίεση στο boiler. Είτε κρατήσεις τον μαμά, είτε βάλεις αυτόν που είναι τεχνολογικά καλύτερος και ρυθμιζόμενος, μια που θα τον ρυθμίσεις και μια που δεν θα τον ξαναπειράξεις ποτέ! Στη δικιά μου oscar με μαμά πρεσσοστάτη ήταν στο 1,5bar και ήταν μια χαρά. Αν βάλεις τον sirai μπορείς να πας παρακάτω πχ στο 1,2bar για λιγότερο δυνατό ατμό, άρα πιο διαχειρίσιμο για ένα πρωτάρη.
Η opv είναι βαλβίδα που ρυθμίζει την πίεση της εκχύλισης. Ιδανικά την θέλουμε στα 9bar, θα στην ρυθμίσουν εκεί οπότε δεν έχεις να πειράξεις κάτι. Βάσει αυτής της σταθεράς θα πειραματιστείς με τη σωστή άλεση και τη σωστή δοσολογία στο καλάθι για να βγάλεις τις σωστές ροές δλδ χρόνους στις επιθυμητές αναλογίες.
Το cooling flush θα το μάθεις πολύ εύκολα μην αγχώνεσαι. Κάνεις ένα απλό flush δευτερολέπτων, ώστε να φύγει το πολύ καυτό νερό μαζί με τον εγκλωβισμένο ατμό και τέλος! Αν η μηχανή είναι ώρα σε αναμονή κάνεις μεγαλύτερο flush, αν κάνεις απανωτά καφεδάκια τα δευτερόλεπτα μειώνονται. Τελικός κριτής η γεύση σου!
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 01, 2018 10:45 pm
Re: Αγορά μηχανής espresso
"O sirai είναι πρεσσοστάτης που ρυθμίζει την πίεση στο boiler. Είτε κρατήσεις τον μαμά, είτε βάλεις αυτόν που είναι τεχνολογικά καλύτερος και ρυθμιζόμενος, μια που θα τον ρυθμίσεις και μια που δεν θα τον ξαναπειράξεις ποτέ! Στη δικιά μου oscar με μαμά πρεσσοστάτη ήταν στο 1,5bar και ήταν μια χαρά. Αν βάλεις τον sirai μπορείς να πας παρακάτω πχ στο 1,2bar για λιγότερο δυνατό ατμό, άρα πιο διαχειρίσιμο για ένα πρωτάρη."
Νομίζω έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα λίγο πολύ. Παρ' όλ' αυτά δεν ξέρω εκ των προτέρων τι θα με βολέψει, επειδή δεν έχω hands on εμπειρία. Αν μου λες ότι με τον εργοστασιακή πρεσοστάτη το boiler δουλεύει εκεί που το θέλουμε και δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω αλλαγές, τότε όλα καλά(θα μάθω την μηχανή ως έχει και τέλος). Αν όμως θα γίνει καλύτερη δουλειά με υψηλότερη/χαμηλότερη πίεση εκεί, κομμάτια να γίνει(πιάσαμε τα 800, δε θα κολλήσω στο τελευταίο 50ρικο).
"Η opv είναι βαλβίδα που ρυθμίζει την πίεση της εκχύλισης. Ιδανικά την θέλουμε στα 9bar, θα στην ρυθμίσουν εκεί οπότε δεν έχεις να πειράξεις κάτι. Βάσει αυτής της σταθεράς θα πειραματιστείς με τη σωστή άλεση και τη σωστή δοσολογία στο καλάθι για να βγάλεις τις σωστές ροές δλδ χρόνους στις επιθυμητές αναλογίες."
Το έπιασα, όμως βλέπω ότι ο elektro τείνει να περνάει την sirai πακέτο με την OPV και να ρυθμίζει την πίεση της δεύτερης στα 10(αντί 9) για κάποιον λόγο, εξου και η ερώτηση μου(στον sirai δεν ξέρω τι ρύθμιση βάζει, δεν γράφει στην περιγραφή). Εσύ προτείνεις κοινώς να αφήσω τον εργοστασιακό πρεσοστάτη και απλά να ζητήσω προσθήκη/ρύθμιση της OPV στα 9;
"Το cooling flush θα το μάθεις πολύ εύκολα μην αγχώνεσαι. Κάνεις ένα απλό flush δευτερολέπτων, ώστε να φύγει το πολύ καυτό νερό μαζί με τον εγκλωβισμένο ατμό και τέλος! Αν η μηχανή είναι ώρα σε αναμονή κάνεις μεγαλύτερο flush, αν κάνεις απανωτά καφεδάκια τα δευτερόλεπτα μειώνονται."
Όλα ΟΚ, απλά είδα αρκετά βιντεάκια στο net και έχω διαβάσει λίγο πολύ 100 νήματα για HX/CF, από τα οποία καταλαβαίνω ότι ο χρόνος παίζει πολύ ανάλογα τη μηχανή, το πόση ώρα είναι σε stand by, αν προηγήθηκαν άλλες εκχυλίσεις κτλ Για να αποφύγω το guessing game θα ήθελα να είχε μανόμετρο πίεσης ή/και θερμοστάτη(ώστε να βλέπω ακριβώς πότε το μηχάνημα θα κάνει εκχύλιση με 92-94 βαθμούς αντί για 100+).
Btw Αντιλαμβάνομαι ότι το ψειρίζω πολύ, απλά τώρα που σε βρήκα πρόχειρο :p είπα να κάνω όσο πιο καλή αγορά γίνεται. Ότι και να πάρω σε αυτά τα κυβικά ξέρω, ότι θα με βολέψει. Σκέψου πίνω espresso σπίτι 15 χρόνια τώρα με πειραγμένες delonghi espressιέρες/καφεκοπτικά, κομμένα pf και naked baskets από άλλες μηχανές κτλ Ήρθε η ώρα να γίνω άνθρωπος
Νομίζω έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα λίγο πολύ. Παρ' όλ' αυτά δεν ξέρω εκ των προτέρων τι θα με βολέψει, επειδή δεν έχω hands on εμπειρία. Αν μου λες ότι με τον εργοστασιακή πρεσοστάτη το boiler δουλεύει εκεί που το θέλουμε και δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω αλλαγές, τότε όλα καλά(θα μάθω την μηχανή ως έχει και τέλος). Αν όμως θα γίνει καλύτερη δουλειά με υψηλότερη/χαμηλότερη πίεση εκεί, κομμάτια να γίνει(πιάσαμε τα 800, δε θα κολλήσω στο τελευταίο 50ρικο).
"Η opv είναι βαλβίδα που ρυθμίζει την πίεση της εκχύλισης. Ιδανικά την θέλουμε στα 9bar, θα στην ρυθμίσουν εκεί οπότε δεν έχεις να πειράξεις κάτι. Βάσει αυτής της σταθεράς θα πειραματιστείς με τη σωστή άλεση και τη σωστή δοσολογία στο καλάθι για να βγάλεις τις σωστές ροές δλδ χρόνους στις επιθυμητές αναλογίες."
Το έπιασα, όμως βλέπω ότι ο elektro τείνει να περνάει την sirai πακέτο με την OPV και να ρυθμίζει την πίεση της δεύτερης στα 10(αντί 9) για κάποιον λόγο, εξου και η ερώτηση μου(στον sirai δεν ξέρω τι ρύθμιση βάζει, δεν γράφει στην περιγραφή). Εσύ προτείνεις κοινώς να αφήσω τον εργοστασιακό πρεσοστάτη και απλά να ζητήσω προσθήκη/ρύθμιση της OPV στα 9;
"Το cooling flush θα το μάθεις πολύ εύκολα μην αγχώνεσαι. Κάνεις ένα απλό flush δευτερολέπτων, ώστε να φύγει το πολύ καυτό νερό μαζί με τον εγκλωβισμένο ατμό και τέλος! Αν η μηχανή είναι ώρα σε αναμονή κάνεις μεγαλύτερο flush, αν κάνεις απανωτά καφεδάκια τα δευτερόλεπτα μειώνονται."
Όλα ΟΚ, απλά είδα αρκετά βιντεάκια στο net και έχω διαβάσει λίγο πολύ 100 νήματα για HX/CF, από τα οποία καταλαβαίνω ότι ο χρόνος παίζει πολύ ανάλογα τη μηχανή, το πόση ώρα είναι σε stand by, αν προηγήθηκαν άλλες εκχυλίσεις κτλ Για να αποφύγω το guessing game θα ήθελα να είχε μανόμετρο πίεσης ή/και θερμοστάτη(ώστε να βλέπω ακριβώς πότε το μηχάνημα θα κάνει εκχύλιση με 92-94 βαθμούς αντί για 100+).
Btw Αντιλαμβάνομαι ότι το ψειρίζω πολύ, απλά τώρα που σε βρήκα πρόχειρο :p είπα να κάνω όσο πιο καλή αγορά γίνεται. Ότι και να πάρω σε αυτά τα κυβικά ξέρω, ότι θα με βολέψει. Σκέψου πίνω espresso σπίτι 15 χρόνια τώρα με πειραγμένες delonghi espressιέρες/καφεκοπτικά, κομμένα pf και naked baskets από άλλες μηχανές κτλ Ήρθε η ώρα να γίνω άνθρωπος
- loft
- Δημοσιεύσεις: 54
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 17, 2013 5:22 pm
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Αγορά μηχανής espresso
Μην κολλάς πολύ σ'αυτό. Επειδή οι αντλίες δόνησης είναι αδύναμες, μικροαλλαγές στο tamping και στο βαθμό άλεσης επηρεάζουν περισσότερο την ροή, επίσης είναι πιο εύκολο να μπουκώσεις τη μηχανή. Οπότε δεν είναι λάθος να ρυθμίζεται η πίεση και λίγο παραπάνω, στην πράξη δε θα καταλάβεις διαφορά 9 ή 10 bar. Στις μηχανές με περιστροφικές αντλίες που είναι πιο ισχυρές, μεγάλης ροής, προ-ρυθμίζονται αυστηρά στα 9 bar.Prodromaki έγραψε:Το έπιασα, όμως βλέπω ότι ο elektro τείνει να περνάει την sirai πακέτο με την OPV και να ρυθμίζει την πίεση της δεύτερης στα 10(αντί 9) για κάποιον λόγο, εξου και η ερώτηση μου(στον sirai δεν ξέρω τι ρύθμιση βάζει, δεν γράφει στην περιγραφή). Εσύ προτείνεις κοινώς να αφήσω τον εργοστασιακό πρεσοστάτη και απλά να ζητήσω προσθήκη/ρύθμιση της OPV στα 9;
Όσον αφορά τον πρεσσοστάτη μπορείς να ρωτήσεις σε ένα e-mail, το Elektro's έχει μεγάλη εμπειρία με τις Oscar.
Spoiler: show
Η Oscar II είναι πιο κοντά στην Musica σε θερμοκρασιακή σταθερότητα, παρά στην παλιά Oscar I. Αν λάβεις υπόψη το σχόλιο του Gianni από το Elektro's σε αυτό το video (πρώτο σχόλιο από κάτω), ουσιαστικά εξηγεί ότι δεν πρέπει να γίνεται cooling flush στην Oscar II, στη χειρότερη περίπτωση μπορείς να αδειάσεις νερό για 1-2sec!! Προφανώς δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, καθώς είναι ο υπερ-ειδικός σε ότι αφορά την Oscar. H Simonelli δεν είναι καμιά τυχαία εταιρία, με τον κατάλληλο σχεδιασμό του ΗΧ εξασφαλίζεται η σταθερότητα .Prodromaki έγραψε:Όλα ΟΚ, απλά είδα αρκετά βιντεάκια στο net και έχω διαβάσει λίγο πολύ 100 νήματα για HX/CF, από τα οποία καταλαβαίνω ότι ο χρόνος παίζει πολύ ανάλογα τη μηχανή, το πόση ώρα είναι σε stand by, αν προηγήθηκαν άλλες εκχυλίσεις κτλ Για να αποφύγω το guessing game θα ήθελα να είχε μανόμετρο πίεσης ή/και θερμοστάτη(ώστε να βλέπω ακριβώς πότε το μηχάνημα θα κάνει εκχύλιση με 92-94 βαθμούς αντί για 100+).