Καλημέρα και καλό μήνα!
Θα σου πρότεινα για αρχή να μην κάνεις πατέντες γιατί στην καλύτερη περίπτωση δεν θα πετύχεις κάτι και στην χειρότερη μπορεί να έχεις κανένα ατύχημα... το νερό είναι κοντά στους 100C.
Θέλει ψυχραιμία και υπομονή!
Πριν αρχίσεις να τρέχεις σε βιαστικές αγορές, κατάγραψε ποια πράγματα είναι απαραίτητα να έχεις:
Καθαριστικό, αφαλατικό, λάστιχο του group (όταν το αφαιρέσεις θα δεις αν έχει εκτεταμένες φθορές ή είναι πολύ σκληρό), τυφλό καλάθι, ΦΥΣΙΚΑ μύλο, τάμπερ, ζυγαριά ακριβείας... και πολλά άλλα λιγότερο απαραίτητα που τα βλέπεις στην πορεία.
Σε πρώτη φάση ΔΕΝ σε ενδιαφέρει να κάνεις σωστό καφέ, αλλά να καθαρίσεις τη μηχανή σου και να διαπιστώσεις αν δουλεύουν όλα καλά δλδ αν μηχανή ζεσταίνεται όταν τη θέσεις σε λειτουργία, αν δεν έχεις διαρροές είτε σε αναμονή, είτε σε φλασάρισμα, είτε σε backflush, αν έχουν αφαιρεθεί άλατα και υπολείμματα και αν με ένα απλό φλασάρισμα το σκέτο νεράκι τρέχει καθαρό. Προσπάθησε να ανοίξεις το καπάκι/περίβλημα της μηχανής ρίξε μια ματιά στο εσωτερικό και παρατήρησε ενδεχόμενες διαρροές, είτε παλιές όπως σημάδια από άλατα, οξειδώσεις κλπ, είτε νέες. Οι εργασίες ΠΑΝΤΑ εκτός πρίζας!
Εφόσον είσαι τυχερή και όλα πάνε ρολόι, σκέφτεσαι για μύλο αμέσως μετά. Να ξέρεις οτι αν δεν πάρεις μύλο, θα ταλαιπωρηθείς πολύ γιατί δεν πρόκειται κανένα μαγαζί απ' έξω να πετύχει τη σωστή άλεση, οπότε θα απογοητεύεσαι και θα ξοδεύεσαι τσάμπα. Ένας φθηνός χειροκίνητος για αρχή ή ένας graef του κατοστάρικου και θα είσαι σούπερ.
Διαβάζεις καλά το manual και τις διαδικασίες που σου περιέγραψε αναλυτικά ο Χάρης, ξεκινάς κ ο Θεός βοηθός...